Генерален штрајк на СОНК

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
леле дај боже и утре да не учиме...правам два тест :jaj:
од четврток може:)
Абе вака ако одиме, ти сакаш утре, јас во четврток да не учиме, друг во петок, навистина ќе биде до Нова Година :)

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Во Радовиш се учи...:(Ама јас денес не отидов на школо и ми ставиле 6 неоправдани...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Денес требаше хемија да праам тест, ама не праам ради штрајкоФ :) Ќе си седам дома, иако знам дека после ќе напињаат да ги обработуваме овие денови...Дојчин е ептен запнат сеа, нема да попушти, пошто го моли грујо за ова покачување на платите 6 месеци, а он само го баФта дека ќе биде ќе биде...Епа ако му е сеа.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Nikoj kaj nas u skolo ne bese vcera a ni denes. Tie od prva smena kazaa deka zapisuele na list koj dosol i gi imale site casoi po 15 minuti bez predavanja... Navodno za da ne sme odrabotuvale u sabota... Mene stvarno ne mi e jasno so se desaa :S
AAAAAAAAAAA OD KAJ ZNAETE DEKA I UTRE NE SE UCI?!!!!!!!!

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Шо знам јас сега треба да одам од 1 и 30 втора смена ама нешто повеќе ме вле4е форумо :smir:
ПА ке си останам тука а и топло ми е кафе сега ќе си сварам и тка :helou:
Знам за дијалекто ама енос станувам мрзе ме и културно да пишам.
П.С Пу да му ебам мајката нај шо се нервирам е на мај4ин јазик каа не можеш да си збориш :kesa:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
кај нас целосно од денес се учи сите држеа настава а и имаше од министерство некои посети:toe:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ајде едно правно прашање во врска со штрајков. Дали штрајк е уставно право? Ако е, зошто тогаш владата забранува прекин на наставата?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
кај нас целосно од денес се учи сите држеа настава а и имаше од министерство некои посети:toe:
koe skolo?
mora da e nekoe vmrovsko... Inace zabranuvaat ko so sfativ na tv ,zaso ne smeela da se prekinue nastavata osim u nekoi ekstremni vondredni slucaevi kako epidemii i elementarni nepogodi, poso obrazovanieto e FUNDAMENT me sfakas :) Ne smeelo , najdoa tamu nekoja tacka od zakon . A pa Dojcin onadi , zbori deka ustavno pravo bilo i ke strajkale se dok ne dobijat prava. Denes kaj nas u skolo u Georgi Dimitrov prva smena tie so bile im rekle veke ni da ne doagaat dok ne cujat na vesti deka nastavata prodolzue i imale samo 15 min cas eden. Zatoa nie od 2ra smena ne ideme.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Ајде едно правно прашање во врска со штрајков. Дали штрајк е уставно право? Ако е, зошто тогаш владата забранува прекин на наставата?
Според уставот, прекин на наставата е дозволено да се прави, САМО доколку има природни непогоди - вондредна состојба. Така слушнав на МТВ, а исто така и утре не се учи.

Баи. :helou:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Денес требаше хемија да праам тест, ама не праам ради штрајкоФ :) Ќе си седам дома, иако знам дека после ќе напињаат да ги обработуваме овие денови...Дојчин е ептен запнат сеа, нема да попушти, пошто го моли грујо за ова покачување на платите 6 месеци, а он само го баФта дека ќе биде ќе биде...Епа ако му е сеа.
Хах, ние во Струга обработуваме ЦЕЛ МЕСЕЦ штрајкување, а не пак за овие 4-5 дена што ќе треба да ги дообработаме. :)

Од друга страна, во зависност од ситуацијава, евентуалниот компромис кој треба да се склучи помеѓу владава и СОНК мислам дека минимум ќе трае 3-4 дена, па додека потпишат договори, оваа недела сигурно нема да одиме нашколо.

Според уставот, прекин на наставата е дозволено да се прави, САМО доколку има природни непогоди - вондредна состојба. Така слушнав на МТВ, а исто така и утре не се учи.
Владата вели така, а како професорите ќе ги бараат своите права ? Преговорите не успеале, значи мора да се дејствува некако.

Z

ZeroStyle

Гостин
Ја утре ќе отидам до школо, ако е таму професорката математика да си го земам тестот. Го чекам неколку недели, нема смисла :pipi:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Владата не сака да ги исполни барањата, а сега прави напори и да го прекине штрајкот. Колку што слушнав на ТВ бројот на училиштата кои го прекинуваат штрајкот се зголемува.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Колку што слушнав на ТВ бројот на училиштата кои го прекинуваат штрајкот се зголемува.
Да, се закануваат директорите (блиски на вмро) дека ќе фрчат откази. И има наставници кои мора да ги почитуваат директорските одлуки, ако им е мила и таа работа што ја имаат. Ова не ми мириса на демократија.

Kajgana Shop

На врв Bottom