Вувузела труби - да се забранат или не?

Забрана, да или не?

• Вкупно гласачи
    117
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.099
Поени од реакции
74.909
Уште ми пречат у пм, ми зујат ушиве по цел ден, и ако утре паднам на испит они се криви :pos:

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
До сега има премалку голови на првенствово. Една од причините сигурно е и атмосферата на стадионите. Па мене главата ми е тапан што го слушам зуењето од пред телевизор, а камо ли на играчите кои се на теренот, ќе ги побудалат. Да ти се плукнам во африканското "навивање".

B

boki10messi

Гостин
^ Neka probaat navivacite na 1 mec da ne svirat, pa da vidime dali e zaradi toa, ako e zaradi niv da gi zabranat.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Само што чув на Канал5 кажаа дека имало шанси да ги забранат вувузелите :vozbud:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Многу тешко, домаќини се, мада јас би забранил да се користат кога не игра Африканска репрезентација.

Замисли си сцена како се расправаат на влез од стадион, многу омраза и тензија ќе се створи. Nе дека нејќам со душа сакам али тешко, треба да иде Фифа вс нивната "традиција" ќе се вадат на непочитување на нивна "култура" и слично!

Бах....

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
Коментаторот прееска кажа дека се развил добар бизнис со продавање на тампони за уши во Ј Африка.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
NNNNNIIIIIIIIGGGGGGGAAAAAAAAZZZZZZZZZZZZ

Остајте го Џамал да свири

мамата нивна нигерска. Да и дадат бан на земјата.

R

Rigel Kent

Гостин
http://www.banvuvuzela.com/

:)

--- надополнето ---

"The vuvuzela are a cultural phenomenon related to our country and football," said the spokesman of the LOC, Rich Mkhondo, quoted by news agency Sapa. "Our director Danny Jordaan said they could never be banned."

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:angry2::music1::zid::nerv:

F

FuckYouAll

Гостин
На почетокот ми беше интересно ( најверојатно затоа што беше ново), но со тек на време ми станаја досадни, се изгуби онаа автентична атмосфера која владее на стадионите, кога некој ќе даде гол како ништо да не се случило, истиот fucking звук.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Се обидов ...да ги трпам, издржав цели 30 минути и тоа се додека коментаторите цело време нешто зборуваат и одвлекуваат внимание од ужасната бучава, штом заќутат доаѓа уште посилен звук од вувузелите, дефинитивно на ова СП барем на почетоков доста е загубено, од шмекот кој треба да го има/ат (еден) фудбалски/те натпревар/и, искрено се надевам дека ќе се истребат ова африканкиве тимови и на стадионите ќе има место само за вистински навивачи кои ќе ја прават возбудата.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Да им се помокам во инструментот. Ме нервира дотука и назад, ништо не се слуша друго. :nenene:

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Гадна работа .. не се издржува ова.. па добро како не им здосади малце . :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom