Вртевме, вртевме... кај кого се падна паричката?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Ќе ми верува некој ако кажам дека никогаш ама никогаш не паднала паричката кај мене? :(
Брее што несреќа ќе бев :icon_mrgr: Барем еднаш да ми паднеше, ќе снемам мерак веќе :D Веќе не го ни кршам лебот ќе си јадам не паѓа кај мене се помирив со тоа :D Ај кога ќе се оженам може ќе имам повеќе среќа :D

eee другар 21 пат по ред ми се нема паѓано така да и за час немам големи очекувања....
а за да биде дупла бељата па ни кога сум бил мал неќеле се овие мојте барем едншка фалш паричка да ми дадат па да сум се порадувал барем малце.....:place:

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
eee другар 21 пат по ред ми се нема паѓано така да и за час немам големи очекувања....
а за да биде дупла бељата па ни кога сум бил мал неќеле се овие мојте барем едншка фалш паричка да ми дадат па да сум се порадувал барем малце.....:place:
Ќе пиеме винце и ќе се тешиме :icon_mrgr:

N

Nessa Alcarin

Гостин
OK, него му е битно да биде според Христијанството. Баш затоа што не веруеш ништо у тоа све, баш затоа тебе ти е полесно да праиш отстапки. Он сака да биде ко шо смета дека треба.
Инаку тука он збори за тоа како треба да биде, а не за тоа како на кој му текнало.
Ние денес ова го правиме.
Татко ми пред две години се соочи со истата дилема. Значи 50 години човекот е учен дека е христијански да се крши паричка за Бадник од неговите отци и попови и наеднаш доаѓа нов отец во црквата и на сите, пред Божиќ почна да им мудрува дека богохулеле со тоа што кршеле паричка. Замисли некој да ти каже дека 50 години си бил грешен и дека тоа што си го задржал како традиција е погрешно и заради тоа ќе гориш во пеколот. Имаше сериозни разговори пред две години помеѓу мама и тато, како да продолжат понатаму и се договорија дека традицијата ќе остане и ќе се оддржува. Не повикуваме ѓаволи, вечераме во име на здравје, љубов, надеж и среќа, и притоа татко ми се заблагодарува на бог, што може да се каже дека вечераме и во негово име.
Пред некој да дојде и да ми каже дека не е христијански и дека сите што богохулат нема да одат во рајот, нека си ги преиспитат информациите кои им ги нудат свештените лица. До пред некое време и курбанот беше христијански, а сега веќе не е.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Нема да идеш у рајот пошто на погрешен ден си кршел лепче? Не ме јеби... -.-

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Не сум крстен, ама годинава се падна кај мене. Имав шанси, бидејќи ниту пак лепчето ниту паричката беа крстени, туку беа купени од слаткарница Крин, па ете се падна кај мене.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Ајде аирлија, оваа година јас го лапнав паричето. Си знае оно кој најмногу ќе троши во годината. До сега секогаш погодува.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
На новодојденото маче се падна...најмалото парченце на него и баш парето.Среќа си има :D
Абе гледај да не се задави мачето:D
Иначе отиде кај мајка ми годинава.:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom