Време за себе

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Без тоа време, сме никој и ништо...
Всушност и целото време е наше, бидејќи се што правиме, правиме за себе.
На еден или на друг начин.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Времето што го наоѓам за мене претежно ми го крадат некои други страни личности. Во последно време пробувам да го поделам моето време со други блиски и битни личности. Претежно тоа е сестра ми или поблиските другари другарки, не сум себичен и не го сакам времето само за мене

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Секогаш се трудам да најдам време за мене..
Некогаш слабо ми иде. Се појавуват многу работи кои мора да им обрнеш внимание... Но, секогаш, најчесто ноќните часови (01-02 сабајле) си ги посветувам за мене.
Тераса, Тивко (Chill) музиче, цигарче, кафенце.. се опуштам и си го прегледувам животот: што, како, кога..
Да ја исчистам цела негативна енергија што сум ја собрал преку ден.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Vreme za sebe.... hmm... Najcesto preovladuva vo popladnevnite casovi ili preku nokj pred da zaspijam. Togas gi kovam crnite planovi, pravam retro, gi analiziram site potezi sto ne sum mozel da gi zabelezam vo tekot na denot.

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Буквално секој ден, едноставно чувтвувам некоја потреба да се изолирам макар и на минута две за да опстанам. Фаќам точакот и "бегам" накај автопат - мој начин за излез од секојдневието, медитацијата многу помага, оној саат пред спиење многу си го ценам сама у кревет, потполна тишина комотно можам да се сконцентрирам на себеси, да изанализирам ситуација едн стаф. Ми се случуe на моменти да се исклучам, да бидам со милион околу мене, а сепак "сама"....

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Го имам цело време на светот за себе.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Нема време за себе. Светот има премногу побарувања од мене за да имам шанса да не се посветам на ”тебе”. Порано живеев во периферија на градот. Се возев често со градски превоз. Тоа е време за себе. Денес... денес, ко во Њу Јорк, се на брзина, на трчање а би требало да е полесно. Она време кое би требало да е мое, го поклонувам на историјата. Бидејќи cache memory is forever...

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Под "време за себе" подразбирам да седнам во соба и да слушам музика,да отидам на нет да видам што има ново,да се чујам со другарка или со милото,да седнам да си ги средам ноктите или косата или кога ми е тешко да се испразнам едноставно."Времето за себе" според мене е за да се опуштиш и да се чувствуваш пријатно во својата кожа,а не да размилувам за се што ми се случило-добро и лошо до сега,не за да размислувам за иднината или дали ќе се разбудам утре,дали ќе имам среќна иднина.Едноставно,најдо време за себе,за да го посветиш на работите кои би ти причиниле задоволство,а не на работи што би можеле да те турнат во длабока депресија.Ок,мисли на иднината,дискутирај со другите за неа,потсетувај се на добрите и лошите мигови,размислувај ште сакаш да постигнеш во животот и каква личност сакаш да бидеш,зашто само така ќе те ценат
,но не дозволувај и "времето за себе" да го потрошиш на толку длабоко размислување...само опушти се.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
M@wEcK0 напиша:
Под "време за себе" подразбирам да седнам во соба и да слушам музика,да отидам на нет да видам што има ново,да се чујам со другарка или со милото,да седнам да си ги средам ноктите или косата...
Тоа не е време за себе.:) Тоа е време за интернет, време за форум, време за „милото“, време за другарка ти... Се` е освен време за себе лично. :)

Јас реално си „пружувам“ себеси помалку „време за себе“ отколку што ми е потребно. После секој побурен период, или пред секоја поважна одлука потребна ми е мала изолација и време за размислување, за анализирање, за носење одлуки, за смислување на нареден чекор... Не сум воопшто брзоплета и секогаш ми е потребно време дур да се одлучам, ама не секогаш си го пружувам истото, па доаѓа до непромислени постапки и слични несакани последици. :)
Иако понекогаш дури и кога ќе си пружам доволно време и ќе размислам детално, знам да згрешам во проценка... Ама тоа е, на грешките се учиме.:)

D

Delux

Гостин
Времето шо ќе го поминам во пиење,без некој да замара и малтретира...времето шо ќе го потрошам за добар сон...времето поминато без да мислам за наредниот ден...времето кога ќе се напијам кафе на балкон.
Тоа е време за себе!!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Mala kontradikcija se stvara ako ja sporedam mojava zivotna (kvazi)filozofija i ova "vreme za sebe".Spored mene covekot vo svetov e sam bez razlika na negovite subjektivno-socijalni gledanja deka toj e del od stado,deka stadoto mu go odzema vremeto i deka toj mora da raboti za dobroto na stadoto...vo osnova covekot e individua vo bukvala,funkcionira kako edinka nezavisna od drugite i celiot negov zivot e "vreme za sebe".

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Времето ,,за себе,, поминато во преиспитување на сопствената личност и постапки, мене лично ми е непродуктивно поминато време.Секогаш сум прекритична во врска со себе, размислувам како би можела да ги направам нештата подобри и како да не смислувам ништо.Често ги повторувам истите грешки за кои сум си ветила дека нема да ги повторам во времето ,,за себе,, .Лично подобро се чувствувам кога сум преокупирана доволно што би немала време за себе.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Време за себе. Време за себе не ми е само седењето сама, слушањето музика, пишувањето, седењето на нет... Време за себе е се што прави човекот за себе. Се што му предизвикува задоволство, вака или онака. Зар не е време за себе кога се дружам, кога пијам кафе со другари, кога играм во дискотека, дури и кога учам?

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
гледам да си најдам повеке време за себе си и често пати размислувам што како треба да правам, сум направила, што ме мачи,ми недостасува и кога ке собреам се попнекогаш се разочарувам или обратно всушност и сусштината на животот е токму тука дека е една синусоида од емоции , добро и лошо....

Kajgana Shop

На врв Bottom