Врв на популизмот и себичноста

Дали е позитивно што на концертот за Тоше, Премиерот се самонагради и држеше говор?

• Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
aj da go zadovolam :)realniot /daaaaaaaa drugarce mnogu golem populizam najgolem nemoze da bide da izlezes pred tolkava masa da zboruvas za vlsta i rekmaliranje podobar moment i nemoze da odbere.koj vie kriv sto neste na vlast:(ke dojdete i vie eden den i vie pravete isto taka.sto e tuka e.
Не бе фанатик.
Грешка си.
Не Бранко......Свети Патар да дојде на власт, истото ќе го кажам.
И ќе плукам на такви ѓубриња, што не гледат ни место ни време ни момент........само да не пропуштат да ги задоволат своите ниски страсти.
И не ги делам на партии.
Туку на луѓе со или без морални вредности.

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Брат, биди бе искрен, проблемот е што ти си есдеесовец :)
Да, тоа и е проблемот . . .

Не ми се верува дека тема отоври само за ова моќниот мкд, ау ау ау . . . wtf.

Барем за вакви настани не ставајте некоја црна дамка. Како и да е молчете си, или пак вие сте само да зборувате макар тоа биле и глупости (мислам на тој што ја отвори темата и тие зад него).

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Vie nesto... ne ste zdravi, Gospod neka vi pomogne.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Абе ти македонски разбираш? ил требит на србски да ти пишам???

Владата финансирала....

Фондацијата ТОШЕ ПРОЕСКИ на владата и доделе статуетка како и на сите учесници....

Кај глеаш тука самонаградување?
Проблемот е во тоа што тој самиот си зацртал така и сега ќе гледа самонаградување и реклама во се што прави Владата.

Искрено можам само да и честитам на Владата затоа што финансираше ваков настан. Така и доликуваше да се направи нешто во чест на толку голем и хуман човек.

И дајте веќе срамота е да мешате политика во се, и во се да гледате и сами си смислувате реклами и себеистакнување.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Ајде сега и уште ќе ми предаваш Административно право, алал да ти е...Сфати ја поентата, дека сам си се наградува нашиот ЛИДЕР.Не е поентата дали имало воопшто награди и сл. Поентат е мизеријата и желбата да биде виден....секој ден по 15 часа...
Ти си без поентичен ! то е проблемот

Vie nesto... ne ste zdravi, Gospod neka vi pomogne.
Ни тој неможи, али нек се проба :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Лелееее...секој што има поразлично мислење од квази- ВМРОВСКОТО е будала, да, треба да се стрела.Браво за демократијата во Македонија и да живее нео-фашизмот.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Многу беше глупо тоа што му дадоа статуетка,и излезе на бина иииии почна да го чита говорот...Леле бе 2 реченици да не се научат на памет?Глупо беше стварно..
А и Руслана,како не ја беше срам така да ја испее песната?Со лист во рака и пак 50% утнат текст?!Срамота :/
БТВ нешто слабо на македонски се пееше,нели?

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
цццц....срамота за гујо...кафанска пејачка...шета од маса на маса и чека некој да му заглави стотка меѓу цицки..популизам портокалови, популизам и фашизам затоа шо никој не смее да мисли различно од вас.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Многу беше глупо тоа што му дадоа статуетка,и излезе на бина иииии почна да го чита говорот...Леле бе 2 реченици да не се научат на памет?Глупо беше стварно..
А и Руслана,како не ја беше срам така да ја испее песната?Со лист во рака и пак 50% утнат текст?!Срамота :/
Човекот нели е популист и се појавува насекаде па неможе да ги учи сите текстови напамет.:toe:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
A што политичко имаше во говорот?
И го читал..ко демек мора да го научи на памет..може се збунил, може мислел дека нема да може да се сконцентрира на она што треба да го каже. Па и тој е човек со чувства како сите нас, и можеби ова делува на него.

И што ако Руслана го читала текстот? Што сакаш да кажеш со тоа? Да не не испеа убаво? Да не немаше глас за да продолжи да пее?

Е да слабо се пееше на македонски..можеби затоа што повеќето пееа на српски.
Ај не уништувајте ваков настан со глупи коментари.

Член од
1 февруари 2007
Мислења
92
Поени од реакции
9
Лелееее...секој што има поразлично мислење од квази- ВМРОВСКОТО е будала
Не бе баце, ама ти милиш дека секој што не размислува есдеесовски чекајќи било каков момент за да го изруга Груевски дека автоматски е вмровец.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Лелееее...секој што има поразлично мислење од квази- ВМРОВСКОТО е будала, да, треба да се стрела.Браво за демократијата во Македонија и да живее нео-фашизмот.
abe legenda da ne bese vladata i grujo,koj mislis deka moze da organizira koncert od tolkavi razmeri..
sto ne se pojavi B.C. na binata da mu dadat statueta nego nesmee u narod poso e pi..a pederska,znae deka ke mu svirat i pcujat
a bez vladina pomos nemase teorija da se organizira vakov koncert,
i so sega zemal statueta zemal, ne tupi..
ili krivo ti e stp za zajko nema :jaj:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Во политиката се испосраа и СДС и ВМРО секој на свој начин , народот во гомна до гуша поради тоа.Само никако не можам да разберам да се користи концертот во политички цели е стварно моронски .Институцијата прецедател на држава редовно ги финансира струшките вечери на поезија , како и разни форуми и манифестации од областа на културата.Секаде го отвара настанот и дава вовед.Ајде да твараме теми за популизам и реклама за секој настан.Стварно се нема 2 грама мозок.......Оваква тема може да отвори само некој кој дал дебели пари за одржување на концертот , а не го понудиле да кења пред микрофон.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Што е проблемот бе со вас???? Дали имаше аплаузи коа излезе Грујо на сцена???? Имаше ли??? Или почнаа да УУУУУУУУУУУУУУкаат сите шо беа таму???Што бара да се бута сегде? Знаеме дека си премиер олабави не малце. Ние сме влада на РМ,ОТЕКАУВАМЕ.Бог да чува.Добро е шо му текна па го скрати говорот и си си отиде иначе ќе почнеа да го маваат со нешто. И од кај се избаци па он награда да земе?Па уште за хуманост еееееееј....Негови праи да не давал? Покровител била владата.Голем ташак.Тоа им е работа.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Na kulturen nastan nastapuvaat umetnici, a ne politcari.Dali si videl ti na Gordon Brown ili na George Bush, da mu dadat statuetka na nekoj humanitaren koncert(a gi ima mnogu, neodamna imase eden vo London,slicen na ovoj nasiot).
I ako nekoj trebase zasluga i priznanie za ovoj nastan, toa bese Ministerkata za Kultura a ne licno premierot...
Абе пријателе што го тупиш , што е важно кој зборел и кој добил признание.Владата финансирала , не верувам дека има еден во РМ што е против тоа.А за министерката , јеби га , може има болен мензис па не можела да дојде .........Бог да чува и да Бранко :)

Kajgana Shop

На врв Bottom