Вратари

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
А кое е тоа место "Балет" што сите го зборите и кај се наоѓа? Ја до сеа ич неам слушнато за него... :свиркам:

Така да, бидете културен народ, облакајте се пристојно ко за приликата на која што искачате, внатре не се однесувајте ко да сте пуштени од затвор и убаво ќе си поминувате во скопските дискотеки :).
Еве еден личен пример дека не е секогаш до народот како ти што викаш.

Бевме собрани друштво 5 машки (сите сме средени, дотерани, се однесуваме пристојно), и бевме една вечер у В2. Седевме што седевме, околу 2 саат излеговме од таму и сакавме да продолжиме во midnight. Пошто таа вечер не се плаќаше карта (мислам дека среда беше), а и немаше вратари пред врата, си отворивме врата, видовме десно 2ца вратари збореа со едни типци и ние сите продолживме по скалите. Таман почнуваме да се симнуваме, и се јавува едниот од нив "СТОЈ БЕ АЛОО!!! МЕ СЛУШАШ ЛИ КОГА ТИ ЗБОРАМ!!!". Работата беше што типот сакал да не' застане, ама тоа го рекол многу тивко (а и ние не ни бевме фокусирани на него) и плус музика од клубот = нема шанси да го слушнеме. И кога почна да се дере... И ни сереше зошто не сме застанале кога ни викнал. Ние му се правдавме дека не го слушнавме, ама него не го интересираше тоа, па ни рече "Е сеа нема да влезете, ајде сите надвор". И нема што да правиш, излеговме зачудени и се договаравме што да правиме. Најдобро ќе беше да си идеме, ама нејќевме да ја прекинеме вечерта во 2, па пробавме пак да влеземе. Пак не' избаци.... Џабе цело убедување дека не сме криви што не го слушнавме...

Anyway, ни требаа околу 15-20 минути за конечно да се "смилуваат" типците и да не' пуштат.

Среќа поминавме без инцидент, али тие типците што збореа со нив кога ние сакавме да влеземе првиот пат нешто беа срчкани, па знам тој едниот од нив викаше луѓе за да ги тепаат на овие од обезбедување... Абе хаос...

Член од
6 јануари 2009
Мислења
103
Поени од реакции
43
Така да, бидете културен народ, облакајте се пристојно ко за приликата на која што искачате, внатре не се однесувајте ко да сте пуштени од затвор и убаво ќе си поминувате во скопските дискотеки :).
Ok, neka bide taka kako shto vikash, megjutoa tuka ima eden dobar moment...

Toa shto za eden chovek znachi ubavo oblecheno i sredeno, za drug mozhe da znachi klosharski oblechen. Primer za ova se site deshavki kade shto nekogo pushtile da vleze na edno mesto, a istata vecher (so istata obleka i istoto odnesuvanje) ne go pushtile da vleze na drugo.
Shto znachi kao prvo na nieden od tie vratari ne im e objasneto shto znachi normalno oblechen chovek, i deka nemora site da bidat vo odela za da bidat pushteni odnosno deka mozhe i chovek so farmerche i bluza da vleze.
Zatoa shto ne im e objasneto toa, oni samite si zimaat za pravo da se praat nekoi modni kritichari, a spored toa kako i samite se oblekuvaat znaeme kolku se sposobni za toa.

Taka da se dodeka konceptot na "dobro oblechena lichnost" e fluiden, ne go prifakjam toa gore kako obrazlozhenie na loshoto odnesuvanje na vratarite.

Za pijanite se slozhuvam so tebe, dokolku se agresivni

Vo princip obezbeduvanjeto treba da sprechuva incidenti megju gostite i nishto povekje. A ako saka nekoj gazda na lokal da go pravi istiot "eliten" ili neznam kakov......epa postojat pokani, posebni pozivnici, karti, gratisi i sl. Pa koj sakam da mi dojde, nego kje mu dadam takva karta, ostanatite nema shto da se bunat.
Nego gazdive sakaat da se ebat bez da im vleze so toa shto em sakaat puni em "elitni" kafichi....

zabegav.... :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Vo princip obezbeduvanjeto treba da sprechuva incidenti megju gostite i nishto povekje.
Обезбедувањето не треба да спречува инциденти, тоа треба да ги онеспособува тие што прават инциденти да викне полиција и му се пишува на човекот што направил инцидент казна за нарушување на јавен ред и мир или прележува некој месец во Идризово или Шутка. Поголем дел од обезбедувањето на знаат како да онеспособат човек со два до три удари, знаат само селски боксови и клоци

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ако имате проблем со обезбедувањето тогаш излегувате во погрешен локал.
Добар локал значи добар газда а добар газда знае да одбере цивилизирано обезбедување.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
Хех, на темава сме пишувале уште од 2005та, лошо е што нема абер од подобрување на состојбите.

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Last night these two bouncers
and one of them is alright
the other one's the scary one
his way or no way, totalitarian ..... lalalalalala:свиркам:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Абе дека кај нас обезбедувањево не е професинално не е и тука нема збор. Овде на пример во случајов со Балет немаше потреба од таква реакција. Е сеа по местава наши проблемот е што може да испадне да чекаш и пола сат и више а у тој период 100 души да влезат внатре преку ред. Значи треба да се постават Океј не може не може нек ти каже зошто и ОК, ама не со некоја без везе причина. Пошо стварно е голема иронија да чекаш у место кај што треба и карта плус да платиш.
А повеќево места во Скопје и се ствара гужва на врата и не пуштаат не дека нејќат туку некад стварно е гужва. Пола од клубовите, дискотеките се како за град од 50 илјади а не како за Скопје кое патем и нема некоја поголема дискотека (Колосеум више не го ни рачунам). Балте на пример е големо колку трособен стан. и брзо се пуни :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Го гледав цел клип од Балет...барем тоа што го има на клипот,тотално се во право обезбедувањата...броев колку пати го враќа,5 пати,на 6тиот веќе е тепањето+ 3 пати прават муабет.

Да не се лажеме,па и да не сум обезбедување,да ми се инаети некој 10 пати помал од мене,и по години и физички,ќе го рашамарам.

бидете реални.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Го гледав цел клип од Балет...барем тоа што го има на клипот,тотално се во право обезбедувањата...броев колку пати го враќа,5 пати,на 6тиот веќе е тепањето+ 3 пати прават муабет.

Да не се лажеме,па и да не сум обезбедување,да ми се инаети некој 10 пати помал од мене,и по години и физички,ќе го рашамарам.

бидете реални.
ќе викниш полиција, како што те учат на курс за вратари, ако некогаш бил тој таму,државата има закони а и професијата вратар има некој работи кој тие треба да ги почитуваат

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Продал нива,дошол од село извадил лиценца и станал чувар.
Јака муда станал.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.268
Поени од реакции
18.242

бидете реални.
реални сме како не,така е за жал реалноста..6 тиот пат е веќе тепањето иако некој треба да е образован за вакви ситуации да собори некое дете,дур да дојде полиција.. а не да го ишлапа со кафански боксови.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
реални сме како не,така е за жал реалноста..6 тиот пат е веќе тепањето иако некој треба да е образован за вакви ситуации да собори некое дете,дур да дојде полиција.. а не да го ишлапа со кафански боксови.
Да има такво познавање,ќе биде во некоја единица другар,нели :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.268
Поени од реакции
18.242
Другар не иде тоа баш така..секоја единица си има намена,исто како што обезбедувањето си има намена.Овие луѓе што седат на врата се од исти агенции како и оние кој ги чуваат школите,градинките..зашто ја земале лиценцата,па вакви боксови секој може да мава,едино што се повеќе и бираат слаби мети и изгледаат силно нешто.Финтата е што газдите мислат дека поелитна е дискотеката ако стаат ќелавици со тетоважи кога истиот објект можат и други луѓе во толкав број да го обезбедуваат..

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Другар не иде тоа баш така..секоја единица си има намена,исто како што обезбедувањето си има намена.Овие луѓе што седат на врата се од исти агенции како и оние кој ги чуваат школите,градинките..зашто ја земале лиценцата,па вакви боксови секој може да мава,едино што се повеќе и бираат слаби мети и изгледаат силно нешто.Финтата е што газдите мислат дека поелитна е дискотеката ако стаат ќелавици со тетоважи кога истиот објект можат и други луѓе во толкав број да го обезбедуваат..
Верувај ми,дека тие што се по школи се уште по катастрофа.како физички,така и психички :) барем ја што знам..во по проблематични школи,има некои обезбедувања за никаде,а корчагин пример,имаш батка 2 на 2. но,за кого ? кој ке прави таму проблеми ? ама тоа ти е,кога не водат ред за такви работи..

Kajgana Shop

На врв Bottom