Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.916
Поени од реакции
50.646
Ќе протестираме утре, јас денес испазарив, се снабдив со месо, леб, кромид, компир. Ќе се прави манџиче.
со печеница како стоиме ?

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.746
Поени од реакции
6.149
Што поскапе толку од лани до оваа година кај што сведочиме на скоро 30 % поскапување на сите артикли ?
Секаде низ светот има поскапување ама не како кај нас, кај нас таа кривата нагоре се испрај пушка
Сериозен си?
Се е поскапено. Или во подрум си бил последниов период...

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.613
Поени од реакции
11.649
Ние утре фамилијарно нема да стапнеме во маркет а ниту денес непто пазаревме, секој мора да има придонесе за да стане помасовно да се има енергија за поматаму и само така ке вроди со плод утрешното протестирање

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.677
Поени од реакции
14.349
Ако денес или утре не испазарите, ќе испазарите следната недела.
Секој што живее у град, има мали деца или работи по цел ден како ке се исхрани кога нема време ни произведува нешто? Така да, според мене дали денес или утре ќе ги дадеш парите у маркет, не прај никаква разлика.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.576
Поени од реакции
9.696
Секој што живее у град, има мали деца или работи по цел ден како ке се исхрани кога нема време ни произведува нешто? Така да, според мене дали денес или утре ќе ги дадеш парите у маркет, не прај никаква разлика.
Да, ама старите рекле стравот лозје чува.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.012
Поени од реакции
19.374
Сериозен си?
Се е поскапено. Или во подрум си бил последниов период...
Енергијата и суровините се нормализираа наместо цените да се намалат кај нас растат.
Смешно покачување на платите и пензиите.
Млекото откупна цена 25 денари а продажна цена 65 и уште ќе расте.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.414
Поени од реакции
7.799
Poraka e vo prasanje a ne ,,nekogo da osiromasis,,. Poraka. Kolku pomasovna, tolku ,,poglasna,, do usite na Vlasta, na biznismenite.
Кога имаш мака со пенисот, на уролог се бара спасот или на бербер идеш...

Не викаме да не праќате пораки (љубовни, политички, какви сакате) туку да биде на точна адреса, кај причинителот за проблемот што го кажувате.

37 кога ќе биде.
Ама не претеруј сега. Ако продолжиш, ќе прекинат со производство, ќе немаш павлака да купиш ни 50 денари да даваш. Ќе треба после ем солидарна со @мкд владе ем од неговите јабучари.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.613
Поени од реакции
11.649
Утрешниот ден не прави ама доволно е да се покаже силата на народот кога ке се сплоти плус ако зачестат ваквите работи ке осетат и те како, можеби имаме потреба од некои неопходни продукти ама секако на џанк фуд ке се осети драстична намалена потрошувачка
Хрвативе почнаа да прават споредби на цени по други земји, нека се свестат дека не е глуп народот

McLovin

Член од
11 август 2016
Мислења
3.677
Поени од реакции
14.349
Да, ама старите рекле стравот лозје чува.
Џабе, мислиш ли дека големите ланци на маркети ги интересира ова? Како што кажав, денес ке протестираш нема да купиш леб (пример), утре пак нема, до понеделник ќе јадеш без леб. У вторник ќе си се вратиш и ќе напрајш сметка за сите три дена, пошто се што имаш дома си изела викендот.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.576
Поени од реакции
9.696
Зачести ти деновиве у маркет пред црниот Петок. :D
Секој ден одам, гледај нешто ко на терен да сум, пратам ситуација, муабети, ете ми ја намалија павлаката, акции на каса еден куп, намалени сокови, чоколада, па кој ќе ве известува од прва рака ако не јас. Од кај ќе знаете сабота дали ќе се намалат цените ако не знаете претходно колку биле :D

McLovin

Член од
11 август 2016
Мислења
3.677
Поени од реакции
14.349
Утрешниот ден не прави ама доволно е да се покаже силата на народот кога ке се сплоти плус ако зачестат ваквите работи ке осетат и те како, можеби имаме потреба од некои неопходни продукти ама секако на џанк фуд ке се осети драстична намалена потрошувачка
Хрвативе почнаа да прават споредби на цени по други земји, нека се свестат дека не е глуп народот
Се надевам дека ќе биде успешно.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.486
Поени од реакции
13.688
Ама не претеруј сега. Ако продолжиш, ќе прекинат со производство, ќе немаш павлака да купиш ни 50 денари да даваш.
Ќе следи ли рецесија ако продолжи инфлацијата со ваков тренд?

Има инфлација, ама кај нас ептен забегаа сите со цените, не само супермаркетите.

Ако некој не контролира, као што сме забеган народ и хиперинфлација ќе предизвикаме :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.340
Поени од реакции
24.007
Енергијата и суровините се нормализираа наместо цените да се намалат кај нас растат.
Смешно покачување на платите и пензиите.
Млекото откупна цена 25 денари а продажна цена 65 и уште ќе расте.
Pa vaka nekako se formira krajnata cena
Screenshot_20250130-212607_Chrome.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom