Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.205
Поени од реакции
2.316
Еден пример како функционираат најголемите три. Јас како трговец им давам артикл по одредена цена, од таму кај што увезувам во меѓувреме ми ја намалуваат цената. Јас им праќам допис дека за Х денови новата цена стапува на сила (по договор е така) и ќе биде намалена. Они ми враќаат дека за постоечката количина треба да им потпишам одобрение за разликата во цена, иако јас за таа постоечка количина сум платил стара цена односно поскапа.
А кога е обратна ситуацијата, не сакаат задолженија. Ова е само еден од многу примери за начинот на работа и зашто мораше да интервенира владата со закон бидејќи забегаа.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.922
Поени од реакции
41.894
Дим, Зур, Кам и Стокомак се харддисконти. Не може да даваат поголема маржа од Тинекс, не смеат.
Маржата им е иста, а набавната цена многу пониска.
Земаат поголеми колични наеднаш за сите маркети. Може и 10 пати повеќе од сите Тинекс.

Такви како Тинекс, Веро, Рамстор земаат по поскапи набавни цени за 10-30%
Тука роба им се носи на туѓ трошок, земаат мала количина и за поминат рок и оштетена роба немаат одговорност.

Затоа и нема да имаат исти цени.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.576
Поени од реакции
9.698
Има напредок, има. Се исплашија од мојот пост за павлаката и продолжуваат да ја намалуваат. Вчера 39, денес 38. А 40 беше. Ќе ми се заблагодарите сабота, 37 кога ќе биде. :cool:
IMG_20250130_194101_edit_98854469728664.jpg

Член од
17 август 2011
Мислења
10.357
Поени од реакции
18.467
Ова кај нас е повеќе вештачка инфлација.
Разбирам да е нутела поскапа ама производи од македонски производство да се уџум со цените.
Агроплод чоколадо стигна да е колку Милка ако не и поскапо, 18 денари беше пред некоја година.
Крали Марко пиво е 55 денари, мислам хелоууу
Да не прам муабет дека намалија и грамажа на некои производи а цените ги кренаа.
Со цените станавме Норвешка а квалитетот на храна да не го спомнувам
Ova e samo eden primer na toa so go zboram, lupanje gluposti. Tie ceni ne ti se radi marketite, ima sig edno 10 faktori za toa.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.331
Поени од реакции
8.021
Има напредок, има. Се исплашија од мојот пост за павлаката и продолжуваат да ја намалуваат. Вчера 39, денес 38. А 40 беше. Ќе ми се заблагодарите сабота, 37 кога ќе биде. :cool:
Прегледај го приврзокот 441975
Chuti da ne te mislam! Barem pavlakata ja obezbedi. Sea ushte Vlade domati po ladnovo da ti najdi i nemash ni ti Zima

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.576
Поени од реакции
9.698
Chuti da ne te mislam! Barem pavlakata ja obezbedi. Sea ushte Vlade domati po ladnovo da ti najdi i nemash ni ti Zima
Не давал. Т.е мене не ми давал ништо ни од нивата ни од кравите.

Заебавај се ама два денари ви заштедив :ROFLMAO:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.880
Ќе протестираме утре, јас денес испазарив, се снабдив со месо, леб, кромид, компир. Ќе се прави манџиче.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.576
Поени од реакции
9.698
Финтата била не да бојкотираш да не им одиш, него секој ден да им дремеш во маркет и само да замараш многу е скапа павлаката, ептен скапа павлаката и ќе ја намалат само да ве откачат.

Иначе Владе ми е гајле за доматите твои.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.012
Поени од реакции
19.374
Поскапување на:
-Суровина
-Енергија во производство
-Амбалажа
-Бруто плата
-Транспорт
Значи, буквално се што ја прави производната цена...
Доволно?
Што поскапе толку од лани до оваа година кај што сведочиме на скоро 30 % поскапување на сите артикли ?
Секаде низ светот има поскапување ама не како кај нас, кај нас таа кривата нагоре се испрај пушка

Член од
30 октомври 2022
Мислења
679
Поени од реакции
1.799
Поскапување на:
-Суровина
-Енергија во производство
-Амбалажа
-Бруто плата
-Транспорт
Значи, буквално се што ја прави производната цена...
Доволно?
Мислиш дека ако енергијата и суровината поевтинат ќе ги вратат цените по старо?Ево бензинот и дизелот не одат нагоре минимално варираат.Цениве продолжуваат да растат шо ако на лето цената на лебот, маслото и млекото бидат 200 ден?Каде е каројот на поскапувањава?Некои производи се поскапи кај нас него на запад.Па нели платите таму се повисоки.

Kajgana Shop

На врв Bottom