П
Пепси_
Гостин
За еден млад човек македонија е пропаст зошто ?Сум прошетал вака низ светов, за постојано живеење само ако имаш пари дефинитивно Македонија. А месец дена Тајланд, може исто така до мајами, да не ти е монотоно... Ама пак овде е многу подобро за живеење ме мрзи да набројувам зошто, а и ако почнам ќе испаднам во право, ама стварно ме мрзи едино ќе кажам дека луѓе од цел свет одкако дошле тука сакале да останат, затоа што ваква слобода ретко кај има, ама треба да ги прошеташ земјиве за да сватиш. Дефинитивно ни една земја во европа нема подобар живот од тука, ама живот во буквален смисол на зборот. Пошироко од европа има местенца но сепак...
Затоа што еден млад човек сака да напредува,да се развива во различни свери,да виде забава,да виде и осете многу работи - тоа во македонија им е скратено на сите. Факт е дека македонија не е развиена земја и нема што да се виде и како да се напредува. А за некој што направил пари во германија и сега ги троши во македонија нормално ќе вика дека во македонија е најдобро оти знам како живеат имам блиска роднина (и тоа ногу блиска не сакам да нагласувам што ми е ) и во македонија му е "ногу јако".
За пензионерски живот со германска плата македонија е можеби сон,ама за младите е катастрофа.