Сум видела како живеат луѓето во Скандинавија, имаат далеку подобра економска и куповна моќ од нас, имаат се и сешто, но го немаат најважното, а тоа е СЛОБОДАТА на живеење што ние ја имаме
И нема подобра земја за живеење од Македонија
Некои нешта не се купуваат со пари
Zaklucok na mesto.
Ovde nema kako vo MK sedenje po kafani so prijateli,na muzika intenzivno druzenje i slicno.
Sekoj si gleda za sebe,koga ide vikend sekoj saka da si posedi doma so familijata,da odi nekade na setanje,da si posveti so najbliskite,za prijatelite se dogovara termin na primer vo 16h ke dojdite na rucek i tolku.
Site ubavini gi nema nikade,i sloboda i pari i zivot(osven za isklucocite)
No,ne zaboravajte deka sekoj shto dosol vo stranstvo,znaci si imal maka vo Makedonija,nikoj ne idi ovde
ako si ima jaka plata,sigurna rabota islicno.
No,koga covek e familijaren so deca,i nema uslovi vo MK da si kupi kola,ili kreditche edno da si podigni.
Nema uslovi da isturka eden odmor ubav nekade na more,koga nema da ima da mu dozvoli nekoi raboti koe decata ke gi napravi srekni?
Dali nekoj bi sakal decata da mu rastat vo zemja bez idnina,kade shto se e so vrski,kade shto e teshko da se najde rabota,iako imash znaenje kvalitet vo profesijata?
Kolku taksisti ima niz MK,shto se diplomirani inzeneri,ekonomisti i sl?
Zoshto povejketo mladi odat na studii vo stranstvo,i gledaat na sekoj nacin da ostanat negde vo beli svet namesto da se vrajkaat vo MK?
SO shto ti ke bides povejke zadovolna DARKGIRL,koga ke imash eden den semejstvo,a samo ti ili soprugot ke bidite na plata od 11000 denari??Dali togash ke sedish MK ke uzivas so prijatelite,a da nemash na decata da mu kupish neshto?Dali togash ke velis,NE E SE VO PARITE?
Ili ke recish kako mene,Mlad(a) sum imam kvaliteti,ke odam stranstvo za da uspeam,da bidam tretiran kako covek,da ima dobra idnina na moite deca,da mozish da si odis na odmori,na setanje,da si imash kola svoja,stanche ili kujka tvoe.Za prijateli i MK,nikogash ne mi bega,dva pati godisno odime za MK,leto i zima,polnime bateriite.Ima i zafrkancii,druzenje,kafani i sve.Toa site znajme,da imash uba para,ubavo e vo MK so site sho si rastel,ziveel no kako shto idat vreminjata teshko ke ja bide MK,zivotot si pominuva,toa go znaat site,i sekoj saka da ja kidni od MK da ima ubav zivot,