Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Сум видела како живеат луѓето во Скандинавија, имаат далеку подобра економска и куповна моќ од нас, имаат се и сешто, но го немаат најважното, а тоа е СЛОБОДАТА на живеење што ние ја имаме
И нема подобра земја за живеење од Македонија
Некои нешта не се купуваат со пари![]()
SO shto ti ke bides povejke zadovolna DARKGIRL,koga ke imash eden den semejstvo,a samo ti ili soprugot ke bidite na plata od 11000 denari??Dali togash ke sedish MK ke uzivas so prijatelite,a da nemash na decata da mu kupish neshto?Dali togash ke velis,NE E SE VO PARITE?
Имам семејство, вработена сум.
Ако во Македонија некој сака да работи колку за егзистенција ИМА, ако сака да работи колку да му купи на своето дете ИМА.
Само проблемот кај нас е што ние не сакаме да работиме се и сешто, ние тука сакаме сите да бидеме директори, доктори, сите да бидеме во некое министерство, да одиме на работа до 16 часот и ништо повеќе.
А прифаќаме да работиме чистач на прозорци, да миеме садови во некој ресторант, да чистиме кај некој си,да патуваме со воз 2 часа наваму, 2 часа натаму до работното место, да одиме во 8 да се враќаме во 20ч.
Во странство прифаќаме да работиме работи што тука не би ни помислиле.
Таму луѓето се како роботи, работа, работа и само работа и јас сум сигурна дека кој и да заминал во странство ако го прашате "Каде му е поубаво да живее" - тој ке одговори, "тука имам се и пари и услови, ама во Македонија луѓето живеат поубаво".
Само слободата неможеш да ја купиш со ниедни пари на светот,, ДА потребни се и те како, ама ако ти се работи, и тука можеш
хаха интересно ќе биде пола од тоа да се исполниНашата земја ќе биде најубава за живеење за педесетина години, кога ќе се остварат сите економски и политички планови на Пастирот, ќе биде откриен лек против смртта од страна на наш надрилекар(лекари нема да има последните ќе бидат истребени во 2021 со реформите од 2020 и славната акција на министерството за здравство) , Грција ќе се рападне на 4 дела, Солун ќе стане АД со мнозинство акции во посед на владата на РМ , ќе има седница на владата со тел.пренос секој ден а не само во недела во 1 за ручек и ќе има по 5 министри за еден ресор(заменски министри, нова ствар)...а, и ќе биде откриен новиот споменик - ДНК спиралата на Искендер на Скопското Кале, до споменикот на ајатолахот Ахмети.