Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Иако е први април јас не лажам ... САКАМ ДА ТЕ ВИДАМ!
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Вчера се расплакав зошто сфатив дека во погрешно време , се нервирам за погрешни работи и погрешни ликови ... Можеби и се погрешно правам ама не знам поубаво . Не беше доволна маската да се скријам и знаев дека така ќе биде .:toe:
 

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.540
Поени од реакции
33.746
Mи фали розевото. Воздухот ли беше? Небото, луѓето околу нас? Ние ли бевме, ти ли беше или освен илузијата од розево, едноставно единствено розеви беа половите ствари. Either way, далеку од каење, aма време за релоадирање на здравоумските превентивни мерки, пошо, eгото на страна, стварно се гордеам со тебе. You cope well. Научи за бенефициите од манипулирањето, ама само затоа што сам се ставив аs crush dummy. Но, practise makes perfect. А ти имаш a shitload за учење како, каде и до кога треба некому да му го вбризгнуваш тоа што сака да го слуша. И кога почнуваш да ја ставаш игнорантноста на страна, и кога рационалните акции ќе бидат засенети од емотивните, кога ќе преточиш фрагмент од душата во неколку килобајти овде, согледуваш дека уствари си играме со улогите. Нов сум, исто како ти во мојата, јас во нежностите, патетиките и очите на мали кутриња, одтаму колку и трудот дисфункционално да функционираме, we're just failing.

И недоволно посветување на улогата се сведува на каење и finger-pointing во самата себе аfterwards. Not cool, ама тоа не враќа на погоре муабетот, слушање тоа што сакаме да слушаме. Just an endless loop, aren't we?

Bitches.
:uvo::salut::nesum::back::nenene::baeh::helou::smir::vozbud::toe::jaj::pos2::pipi::kesa::nesvest::tapp::drk::drk::tv::pred::lut:
 

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
524
Знам дека јас сум крива, знам дека лесно е вината да ја префрлиш на друг без да се видиш себеси, небото повторно е замрачено од темни облаци иако надвор сонце грее, во воздухот не се чувствуваат пролетните миризби и ти повторно ми ја врати картицата... од секогаш сум ти зборувала дека насмевката го подобрува изгледот за 5 до 10 пати, не е потребна никаква пластична операција за да изгледаш убаво и во туѓи очи потребно е само едно насмевка и отворено срце, не ги разбираш тие зборови, се надевам ќе разбереш што зборувам, моб. го исклучи во ред, исклучи го и така не заслужувам да ми се јавиш, искрено не осеќам некој товар зашто е вака, мислам дека дури и ми олесни, вечерта ја започна со кавги, намуртеност, мрштење и напната негативна атмосфера, во ред јас сум крива знаеме тоа секогаш е и ќе остане така, јас сум крива зашто сакам да си поминам убаво и зашто изигравам професорица делам совети за ширење на позитивна аура. ок да скратиме знам дека сум ти одвратна тоа ми го рече во лице, и дека ме мразиш затоа ти советувам да размислиш добро пред да ми се јавиш, да се смириме, зашто ако ме мразиш подобро да остане вака, не се плаши за секое тенџере има капаче, некој се родил џезве но тоа не си ти, другар ти К***** повеќе одговара за џезве иако во моментов мислиш тропам глупости, ама верувај така е...
 
Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
хехе..дојде и на мене редот...епа вака....
Се почна кога се запознавме...Ти беше година дена постара,т.е 3 година средно,а јас втора....станавме другари,се дружевме,заедно на кафиња и све...ама дојде и тој момент кога јас сфатив дека сакам нешто повеќе со тебе....но за тоа само знаевме јас и Бог...никој не знаеше,па ни моите најдобри другарки и другари....ти во меѓувреме смени многу муватори и дечковци,а јас те бодрев за сите....цело време те смирував со нив,те охрабрував да продолжиш,смао за да бидеш среќна....но Господ ми подари среќа,па ти ме праша дали би сакал да се муваме...и јас прифатив...така и почнавме,за да стигнеме до 4 месеци....на почетокот бев љубоморен на се и сешто,но со времето ми докажа дека не си како другите: дека не вараш,дека не си од корист со мене,дека си за нешто повеќе.....сега еве,несакаш врска,бараш слобода...и тоа ќе помине и ќе бидеме и во врска......само едно сакам да знаеш......фала ти што ми покажа како е да сакаш и какво е чуството да бидеш сакан и почитуван,фала ти што ме прифати со сите мои мани и недостатоци...се надевам дека ме сакаш како што те сакам јас,а тоа е највише на цел свет..... :) <3
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64

И не дека е свеједно , ама 4 месеци .... хммм:icon_roll:
 
Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
ТЕ СААААААААААААААААААААААААААААААКАААААААААААААМ НАЈМНОГУ ЗЛАТО МОЕ, Многу ми недостигаш сакам да те видам:love2:
 

ање.

хиперактивно дете
Член од
15 март 2010
Мислења
103
Поени од реакции
20
...со тебе имам се, и доволно ми е, да љубам и да постојам! Фала шо постојш! ТЕ САКАМ! :back:
 
Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Ме болиш.. !!!

Веќе 12 дена живеам со мислата дека никогаш повеќе нема да те видам.. А те немав видено 10 месеци.. Живеев за мигот кога повторно ќе те сретнам !!!!
Толку многу имав да ти кажам..

Бебче..Најмило мое.. ми фалиш !!!!! :icon_frow:icon_frow:icon_frow

Целата пролет потсеќа на тебе.. Затворам очи .. и тука си..
Неможам.. несакам да те преболам !! Не постои човек што ќе може да те замени..
Никогаш нема да си простам што те пуштив толку лесно, што верував дека сакам во нечија туѓа прегратка..

Почивај во мир златце.. Те сакам засекогаш !!!


 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Можеби не е во врска со љубовта, но јас некако морам да пишам. Знам дека ќе те усрамам и реакцијата ке ти биде прајслес, онаа што секад ја правиш. (звуците за притисок тука вметни ги)

Супер ми е со тебе. Пиењето вино седнати на под, по макотрпното вадење на тапата од моја страна, The Killers во позадина, смеењето, бакнежите...Се беше совршено за мене.

La vita e bella. Криво ми е што сабајлето место гуд морнинг, не ти реков buongiorno principessa...
 

ververice

leto"8o
Член од
11 декември 2009
Мислења
39
Поени од реакции
14
Najgolemata vistina, vistinata na srceto, a toa e deka seuste te sakam...Koga nekogas ce gi citas starite stranici ispisani so nasata ljubov ..mozebi ce se stis na edna zena koja beskarajno tesakala.,za mectite na nasite sonista,mozebi seuste stojat nasite inicijali vrezani vo korata na edno drvo....Da taa vecer bevme beskrajno srecni za nasite sonista,za zvezdata na neboto sto se smeese na nasata ludost...Ti posaka da gi vrezis nasite bukvi vo korata na drvoto za da ostane spomenot na edni mladeski sonista ,na edna nevina ljubov...I tamu nekade daleku od tebe i od mene seuste cvetaat zoltite narcisi vo naseto pole,..i sega seuste slusaat za necija ljubov kako togas nekade vo minatoto...Se secavas kako sakase mojata dolga kosa da bide rasturena po zoltite cvetovi??/,mi velese deka sum del od tie cvetovi,deka izgledam kako nezna sina temjanuska izgubena vo zoltoto pole.....I sega koga ce pominav pokraj nekoi zolti narcisi seuste go custvuvam tvojot miris ili mozbi go slusam tvojot sepot,ili glasot na nasata ljubov....a bese tolku odamna,znam deka i ti go sonuvas naseto pole so zolti narcisi......Tamu nekade daleku ostana nasata ljubov zakopana vo mirisot na letoto,vo sepotot na mesecinata vo solzata na srceto...Vecerva povtorno ja custvuvam taa bolka ,zatoa sto znam deka eden proleten den povtorno ce dojdis, no ce bides daleku od mene,...a sepak tolku blisku do moeto srce...I taa vecer koga ce bides pokraj nasite narcisi ,mozebi od daleku ce ja slusnis nasata tajna,nasata ljubovna prikazna i moite zborovi: TE SAKAM ...ZASEKOGAS TVOJETO V........
 
Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Ќе ме умреш ти мене со таа твоја љубомора не јас тебе. Ау остави ме да дишам, знам сама што чини а што нечини да правам. Ако ме сакаш разбери ме, како што те разбирав некогаш и ЈАС!!!
 
Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Што и да се случи помеѓу нас, јас пак ќе те сакам. И да си далеку или пак завршиш со друг, ти пак ќе бидеш во моето срце. Доволно ми е да знам дека си среќна, за да можам среќен и јас да бидам. Доволно ми е да знам барем дека постоиш, за да можам сепак да те сакам!
 
K

kalimer0

Гостин
Те гледав секој ден и ти се восхитував, беше иста како таа што некогаш ја замислував, се будев со помислата дека денес ќе ти го кажам тоа но го чекав проклетиот совршен момент
за тоа да го направам на посебен начин. Деновите минуваа а јас бев задоволен со тоа што те гледав знаејќи дека постоиш. Лошите денови помислата на тебе ми ги правеше убави. Собирав храброст да ти се приближам, знаев дека можам затоа што тоа што го чувствував кон тебе беше толку силно што можеше да го победи целиот страв и срам во мене.

Тогаш го видов како за коса те милува, го стегнав грлото и не пуштив ни солза иако внатрешно бев срушен. Веќе беше доцна, нучив нова лекција но ја платив скапо...Се сомневам дека некој друг ќе го види тоа што јас во тебе го видов. Само 15 години, можеби и не беше љубов, но многу е гадно чувството кога ти се крши срцето...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom