Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Во врска со љубовта сакам да кажам дека е многу интересна појава. Сакаш некого додека си со него, па го сакаш повеќе, па повеќе, па најмногу. Потоа, ќе се случи нешто што ќе ја уништи таа бајка, па испаѓаш повреден, па сакаш уште повеќе и патиш како луд. Па после долго време доаѓа момент кога сакаш помалку и помалку се соочуваш со се`. Па доаѓа нареден момент, кога се прашуваш што тоа си сакал. Кога сетоа тоа проаѓа, се` почнува од почеток. И што на крај? Што од тоа треба да сака еден човек? Кој момент треба да се посакува и дали има таков кој може без другиот после него? Зезната работа. Затоа, во врска со овој муабет, имам една песна која очајно но вистинито, добро ми легнува во последно време.

Nothing left for me to say
There's no more wicked games to play
It's time for me to walk away
I am allright

I feel like I'm on a high
A new beginning that is my life
I'm turning to the rythm of the night
I am allright.
The music is making me growing
The only thing that keeps me awake is me knowing
There's noone here to break me or bring me down
And noone here to hurt me or fool around.
I have no more time for you to hurt my feelings
Done enough to prove I'm all that I believe in
We are at the end no more stupid lies
I'm better off without you here by my side.

So no there is no longer you and I - you and I...

Don't care what other people say
I know you fool around all day
Now it doesn't hurt me anyway
I am allright.
And when the day turns into night
I'm in a club forgetting you and I
And when I'm think of how you treated me
You proved me right.
The music is making me growing
The only thing that keeps me awake is me knowing
There's noone here to break me or bring me down
And noone here to hurt me or fool around.
I have no more time for you to hurt my feelings
Done enough to prove I'm all that I believe in
We are at the end no more stupid lies
I'm better off without you here by my side.

So no there is no longer you and I - you and I...

Па, збогум цело мое минато и ни во сон не ми се враќај. Љубовта ја има само по патетичните драми и отсега само таму сакам и само таму ќе ја гледам. И така.:pipi:

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
се појави после долго време... таман кога почнав да излегувам од дупката, ти се појави... но не, овој пат нема да го дозволам тоа, нема да го направам тоа што го направив пред 2 години... едноставно немам ни сила ни желба за да вратам се и се да биде по старо, знам ако го направам тоа лудницата ќе биде мојот нов дом...

но сепак, не е се така едноставно... боли и после толку месеци, боли кога ќе го слушнам твоето име, боли кога ќе го видам твојот лик... боли кога од никаде ќе се појавиш и ќе ми кажеш дека се уште ме сакаш и дека сега си сватил некои работа... мило ми е иако е касно за нас двајца, премногу грешки, премногу повредувања, премногу солзи...
викаат дека времето лечи се, па да се надеваме дека е така и дека некогаш ќе успееме да бидеме среќни со други...

S

Stefi070

Гостин
TE NEKAM , TE MRAZAM , EBI SE!!!!!!!! KOLKU SO TE SAKAV SEGA TOLKU TE NEKAM. I ZA INAET KE ODAM SO DRUG. PUKNI AKO SAKAS VO MEGU VREME!!!!!!!

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Што да кажам во врска со љубовта? Дека бев пресреќна? Да, бев. Дека чувствував неизмерна и длабока љубов, до степен што предизвикува болка? Да, чувствував. Дека те сакав најмногу на светот? Да, те сакав. Дека копнеев по тебе деноноќно? Да, копнеев. Дека едвај чекав да те видам? Да, едвај чекав.
И сега што... После долго време, јас се прашувам тоа ли било љубов?
Или пак ова е љубовта?
Сега сум... среќна, ама не и пресреќна; чувствувам љубов, ама не толку силна; те сакам, ама не најмногу; копнеам по тебе, но не толку многу; чекам да те видам, ама не едвај...
Се намалил интензитетот? Избледеле ли чувствата? Се вселила ли монотонијата? Навистина не знам... Затоа и се прашувам што всушност е љубовта?

Д

ДаркхарТ

Гостин
Само сакам да ти кажам што заклучив...
Постои совршенство...Нашата врска :back:
Те сакам!!!
:тс:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Толку совршено суштество штета што си моментално нечија :(

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Во врска со љубовта сакам да кажам дека премногу ми е убаво со момчето уживам во брачниот живот ме разбудија со појадок во кревет и со нежни бакнежи :back:I'm in love :smir:

T

TaMчЕ

Гостин
Во милион ситуации се понашав ко кретенка шо заслепена од проблемите кажуваше работи кои никогаш не би помислила да ги каже...изнервирана од другите ти се истураше на тебе a ти си единствениот koj успева да и ја врати насмевката на лице колку и да и се плаче..и ти си причината поради која се смеам за ти да не се осеќаш глупо...ИЗВИНИ за секој мој збор кој направи да се осеќаш глупо..ИЗВИНИ за секоја караница која сум ја направила..ИЗВИНИ ако поради мене се сменило нешто во твојот живот..другарство..што и да е :toe:
Само сакам да помине периодов и да се среди се ...се што ми треба во моментиве си ти и твоите нежни зборови и прегратки...сакам да уживам во зимава зошто долго го очекував ова..Ти текнува кога седевме во паркчето на ладното..ти ме имаше гушнато и јас ти кажував како сакам кога е зима ..и се е украсено ..надвор ладно..со снег на околу а ја и ти шетаме низ гтц?...И кога ти ми рече дека уште утре ќе врлиш снег наоколу :) :wub:
А ти текнува кога не се разбравме за у колку саат да ме чекаш ? :pipi:
и коа стоевме онака во дворот на Корчагин а ти закован за земја ме држеше за рака и бараше објаснување :pos: :(... оф сонце мое колку само ми ги разубави овие 2 месеци ...и колку само обожавам кога си тука за мене и ме прашуваш што ми е што ме мачи..али има една работа шо ја мрзам највише :nerv:
шо јадеш вафли дека ти не си битен сеа :nerv: коа ќе те видам има да ...

да..

те убијам од гушкање и бацување за сите овие глупости шо ги праев :(
ТЕ САКАААААААМ НАЈМНОГУУУУУУУУУУУУ мило !!!!! :love2:

S

StereoLove

Гостин
Извини...
Но морам да го сторам тоа.......
Да, да...да се откажам од тебе со тешко срце.
Јас и ти не можеме да сме другари.
Знаеш зошто нели,да не се повторувам.
Последниов месец за мене беше пеколен.
Често се каравме и ми е жал за тоа.
Имај пријатни моменти со нејзе.
Нејзе ја избра а јас останав само бледо секавање.

Се најубаво...

И не заборавај дека само за тебе ја чувам најубавата насмевка:pipi:

И да...кога ке ме видиш утре на факсот,не ми се обракај:pipi:

J

Johnny Stulic

Гостин
Како да имам врапче во рака не знам дали трепери од љубов или од страв да не го стегнам пресилно, едноставно индиферентноста убива

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Не е во врска со љубовта, нема љубов меѓу нас очигледно, само некаква незапирлива привлечност...аргх, зашто не можам да ти кажам не и сум спремна да се согласам буквално на се?! :uvo:

Не ми треба само привлечност и страст во моментов, ми треба многу повеќе, ми треба да се чувствувам сакано, не само посакувано..:nesum:

Божана

Morning sun
Член од
17 август 2009
Мислења
226
Поени од реакции
111
Те немам видено веќе неколку дена. Кавгата што ја имаме само повеќе се заострува,а никако да се смириме. Ми недостигаш, премногу.
Ни треба време за нас двајцата.Неколку дена, ние двајцата, сами,д алеку од сите други. Неколку дена во кои ќе надокнадиме се она што го имаме пропуштено со сите овие кавги. Ми требаш и ми значиш повеќе од што може да замислиш, верувај ми. Извини за детското и идиотското однесување од вчера.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126

If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.

I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Had a friend once in a room,
Had a good time but it ended much too soon.
In a cold month in that room
We found a reason for the things we had to do.

I'm a blind man, I'm a blind man, now my room is cold.
When a blind man cries, Lord, you know he feels it from his soul.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Извини ...

не си ти крив ништо, само ја сум премногу себична и премногу се лутам. Тоа е.

те частам :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom