Не гледале на слики. Твоето лице, велат, било порасцветано од моето. Демек сјајот ѕвезден во очите бил појак од оној во моите. Мислеле дека јас те оставив. Ти изгледаше премногу наивно за да нагазиш мравка. Но ти одеше по жица, човече!! Мислеле дека јас сум негативецот!
Пак ке заминам,за брзо. Но овојпат знам дека нема да ми напишеш бедна, патетична порака како ајкулите во аквариумот те потсетуваат на мене. Испржи ги проклетите ајкули или дај и ги на мачката само не пишувај срање пораки дека ти недостигам. Тоа твоето е гнев, дека мојот живот, ионака посран се движи нагоре,а твојот прекрасен живот во совршено тело на билдер стагнира. Со години.Не можеш да си простиш нели? И кога ке водите љубов во колата на таткоти, и кога ке ја викнеш дома у станот на мајкати, и кога ке и изјавуваш љубов во мој стил, допирајки нежно по образот, ти ке знаеш дека си двапати посјебана особа од мене. Тебе и Господ ти се лути знаеш ли? Затоа што си космички прдеж, ете затоа.
Ми доагаш на сон сиот прекрасен,каков што те паметам, и секогаш со неа. Не мора да ја носиш и во соништата де, на јаве битно ја донесе. Не дека пред неа не можам да ти раскажам за сопственото пропаѓање,туку не сакам и таа да сфати, како евентуално ке заврши,за година две. Сакам да сонува, да се надева,да се смее, да се моли, да се плаши, да се бори како јас И да загуби, Нека е де, ќе преживее, само немој и нејзе прстенче да и ставиш на рака у 5-15 по полноќ и да и речеш дека не сакаш никогаш да го извади. Иста лага двапати не се голта.
Не гледале на слики. Твоето лице, велат, било погрдо од моето. Кој е бе тој што ги одредува критериумите за убавина? За мене сеуште си прекрасен, ако на лицето имаш гној и мрша а од устата лажлива ти капи крв. Не гледале на слики, а јас сум била среќна. Баш ќе ги најдам тие слики, Ке ми треба тој израз на лицето, за понатаму, Бидејки ке заминам пак, а онам каде што ке бидам, тагата е забранета.