Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
You’re everything I thought you never were
And nothing like I thought you could’ve been
But still you live inside of me
So tell me how is that?

You’re the only one I wish I could forget
The only one I’d love to not forgive
And though you break my heart, you’re the only one
And though there are times when I hate you
Cause I can’t erase
The times that you hurt me
And put tears on my face
And even now while I hate you
It pains me to say
I know I’ll be there at the end of the day

I don’t wanna be without you babe
I don’t want a broken heart
Don’t wanna take a breath with out you babe
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
And I don’t wanna play the broken-hearted girl...No...No
No broken-hearted girl
I’m no broken-hearted girl

Something that I feel I need to say
But up to now I’ve always been afraid
That you would never come around
And still I want to put this out
You say you’ve got the most respect for me
But sometimes I feel you’re not deserving me
And still you’re in my heart
But you’re the only one and yes
There are times when I hate you
But I don’t complain
Cause I’ve been afraid that you would've walk away
Oh but now I don’t hate you
I’m happy to say
That I will be there at the end of the day

I don’t wanna be without you babe
Don’t wanna take a breath with out you babe
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
And I don’t wanna play the broken-hearted girl...No…No
No broken-hearted girl

Now I’m at a place I thought I’d never be…Oooo
I’m living in a world that’s all about you and me…yeah
Ain't gotta be afraid my broken heart is free
To spread my wings and fly away
Away With you
yeah yeah yeah, ohh ohh ohh

I don’t wanna be without my baby
I don’t wanna a broken heart
Don’t want to take a breath with out my baby
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way..No..No
I don’t wanna play the broken-hearted girl..No..No..
No broken-hearted girl
Broken-hearted girl No…no…
No broken-hearted girl
No broken-hearted girl

секој збор од песнава ти го посветувам тебе мил мој...

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
И не знам зошто,
не знам ни како се случи тоа,
не знам како да надоместам,
не знам што да направам да се чувствувам поубаво
не знам како да ти кажам и дали уствари сакам да ти кажам,
не знам дали тоа е вистинското што го сакам,
ама нешто се случува со мене и многу згмечено се осеќам....

п.с You may not always end up where you thought you were going, but you will always end up where you were meant to be. :nesum:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Колку сме далеку но во исто време сме толку блиску.Километрите не ни преставуваат ни најмал проблем.Ги бројам часовите до нашето видување :vozbud:.Секој час е вечност, но сладок копнеж за кој вреди да сме стрпливи :back:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
17.

Скоро година и пол, а за месец и тоа :)

Времето лета со тебе, онака како за 1 секунда се да прошло, а толку многу убави спомени имам во таа 1 секунда.
Значи, 17 месеци ми проаѓаат како една секунда кога сум со тебе хан.

А јас па сакам 1 секунда да трае 17 месеци...
Те сакам!

R

Razorblade Kiss

Гостин
Под влијание на Розе-то кое не го испив,и компирите кои не ги служат... шо курц добив желба да пишам овде и ја не знам :pos2:

Не знам што да ти/ви правам веќе љубови мои :) :) Едно што знам сигурно е дека можеби ќе почнам dirty talking на јазикот на математиката. И физиката. И електротехниката. Ќе те/ве пали тоа ? Sure. :)

С

Сатори

Гостин
Немам ниту ронка желба да ги гледам сите тие разурнати кули, нагризени животински коски, парчиња од туѓи монограми.Сето тоа е студено и мртво.Меѓутоа, љубовта е жива, бидејќи само таа може да опстане во жива состојба.Таа или исчезнува или останува, не постојат љубовни урнатини.Урнатина е она што го изгубило мирисот.Префинетоста на љубовта не е определена со механичка пресметка, туку со апсолутно предавање.Ритамот на поредокот на светот.Најсилна пасија на остварувањето на релацијата што ја имаме, надвор од секоја профаност и притисок од секојдневието.
Во име на новата година која што ја почнуваме заедно, те љубам и те чекам за појадок. :)

Ова за нашето скоро вселување во новиот стан.:back:

M

marsovka

Гостин
Уморот е тој ,кој ме убива .
Уморна сум да те барам ,уморна сум да те чекам.
Уморна сум да бидам втора виолина.
Уморна сум од тоа да бидам секогаш само место за одморање.
Уморна сум од тоа да слушам и да се правам добрата другарка после се што ти кажав.
Уморна сум да ги слушам твоите валкани тајни.
Од сега ќе бидам таа твоја барбика , девојка на копче.
Стисни копче и шеги ќе кажувам,
Стисни копче и ќе те слушам.
Стисни копче, ќе зборам валкано.
Стисни копче, ќе имаме секс
Само те молам не барај пак да зборам за себе си, не барај да ти кажувам што мислам. Не барај да вложувам емоции, немој ....
Немој да бараш од мене да кажувам како се чуствувам, кога не сакаш да разбереш.
Немој да ме оставаш да се самозалажувам, поради тоа што повеќе ќе ме боли потоа.
Биди суров, има моменти кога не сакам да ја кренам слушалката, ама не можам да го направам тоа, немам сили. Те молам замини си ако не немаш воопшто емоции за мене ,ако не си спремен да ме ислушаш за момент, бидејќи јас немам сили да си заминам.Парализирана сум и зашеметена од тебе, од восхитот за тебе,од ти како совршено несовршенство.Овоземемска слика на тоа што го барам а, сепак е толку далечно.Ако не си спремен да направиш жртви и знаеш на што мислам, остави ме.Не можам со нешто помалце од тоа што се нарекува врска да живеам.
Знам јас секогаш ќе бидам таа ружната другарка на чие рамо ти плачеш и која за роденден добива попкејк со свеќа, додека некоја друга се радува на парфем .Не дека сум материјалист, ама колку и да се лажеме, подароците многу кажуваат .
Секогаш ќе бидам таа полната со разбирање, а потоа на некоја друга ќе и кажуваш колку ти значи таа, колку направила за тебе се .
Нема врска, умор и болка владеат со мене ,стравот и сомнежот се мои вечни господари.Те молам пред се немој тивко,бавно и долго да ги ништитш чуствата во мене .Пресечи брзо, многу брзо.Ќе крварам и ќе плачам ама побрзо ќе го пребродам, помала е болката и агонијата за мене барем.
Не сум јас некоја која е начитана,убава и згодна , јас сум кловнот .Кој би сакал да биде со кловн?Искрено?

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Те сакам топло. Како несот.
И гушкањето во сина постела. Наше е.

Остани.:pipi:...

За да биде долго, убаво и полно со наши минијатури. Некогаш:back:

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Не го заборавам тој бакнеж таа вечер после школо ...до тогаш мислев дека тие пеперутки во стомакот се само обични глупости на уште поглупи романтичари ..тој прави да не те заборавам тебе а тоа прави да те сакам сеуште иако сум со друг и верувам дека го сакам и сум среќна со него а ти си слабост моја голема ...

Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
Кој би те сфатил? Дали толку згрешив? Од се шо имавме вака само ќе завршиме? И јас како и Ѕверот пао сам на дно. Без тебе се е обично, непромислено, досадно. Еден ден ќе сфатиш колку еден идиот те сакаше и колку сега сакат да те заборајт.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Човек понекогаш станува свесен за љубовта кога засекогаш ќе ја изгуби. По се кога ќе се соберат и одземат сите моменти и погрешни одлуки, останува само пуста душа што пече во долгите студени ноќи обоени со самотија.
Ги враќам сите златни часови назад низ времето за кои мислев дека никогаш нема да се присетам. Сега сето тоа е длабоко закопано под површината на моето срце. Својата приказна ја започнав со крај кој беше ставен за сите дотогаш болни моменти кои ме дочекуваа и испраќаа на секој чекор. Чувствував дека морам да почнам одново, дека морам да свртам нов лист во мојот живот и во мојата душа.....
И успеав....... Затоа што ....
[FONT=&quot]Да сакаш некого не е само силно чувствување, тоа е [/FONT][FONT=&quot]одлука[/FONT][FONT=&quot], суд, ветување.
Затоа што, чувството се раѓа и може и да умре.[/FONT]

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
дојде оној момент на одлука. се прашувам дали донесов правилно решение? одговорот ќе го добијам вечерва...дали ќе бидеме заедно или се што изминавме заедно ќе биде само минато на кое ќе се сеќавам со милост...
колку и да те сакам, морам да почнам да мислам и на мене. Да важна ми е твојата среќа, но не по цена на моја несреќа
и оваа вечер ја кревам чашата мил мој за нас, за се она што не спојуваше и не правеше среќни, за се она што било и поминало и не се враќа....за нашата иднина..да бидеш среќен мил мој каде и да си и со кого и да си... на здравје...

Kajgana Shop

На врв Bottom