Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.292
Поени од реакции
7.014
Зошто неможам да те замразам едноставно и да продолжам понатаму? :unsure:

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
^Same here, ama poslednive dva tri dena pocna da mi uspeva so direktno pcuenje I vregjanje na doticniot. Polesno se osekjam otkako kje se zakarame I on ispagja kreten nepismen I ja retardirana I top mi e koa znam deka se mrzime I dvajcata. Ama mi pominuva brzo lutinata -.-

On:
Ja sum se smenila. Ednas ti tekna da mi pratis poraka, I toa ne bese da te interesira kako sum, nego bese "Te mislam". Sto, strav ti bese da prasas kako sum?
Ti si od onie sto vlagaat u soba vikaat "Here I am". Jas sakam da mi rece nekoj "There you are" I jas da recam "Bitch please, there YOU are".
Otkako te oterav u tri lepe, ti tekna da me spustas na zemja? Otkako ti rekov "Ne me interesiras"? Tie sto patat od bezvrednost vo ocite na drugite, edvaj cekaat greska, pa niz nos da ti ja izvadat.
"I ona kje mi prodava muda za hristijanski moral". Me potsekjas na mojata klasna. Nejze otkako prekinav da ja postuem ko profesor, pocna da me ucenuva so "So se kurcis ti, dobi kec ke te izdadam na profeosrite I site ke mislat deka si neprimerna ucenicka" a toa veze nema, nego pred diktat kaj so treba da slusas tonaliteti I da pogagjas tonovi, od inat ti se dere, meracki da te voznemiri I iznervira, zaso ne si I donela opravdanje pred 2 nedeli, istata nedela koa si bila otsutna I pokraj toa so znaela deka imas opravdanje, samo ste nemale cas 100god, pa si nemal koa da I go daes.
Istoto go prais, samo ti "So se kurcis, ke te raskazam deka si razmazena I site ke mislat deka si ligava glupa mamina I tatina maza". Ako imas dobri nameri, nema da me ucenuvas so isprevrtuvanje na rabotite sto gi znaes, namerno.
A odsekad sum se kurcela koga nekoj me provocira. Nema da se vozdrzam radi toa sto toj sto me provocira e 5,10 ili 50 godini postar od mene. I ti toa mnogu dobro go znaes. I nema da se smenam. Moze da se iskontroliram, ama toa za bitni faci go praam, a ne nekoja mufla so ne ja ni znam. Eden od retkite za koi se vozdrzuvam si. Ne e deka kjutam ko picka ko kje me napadnes, nego ti se vozdrzuvam posto si mi blizok.
I izgleda si me zaboravil kolku znam da bidam fina I da si zgazam I gordost I se I da popustam pak I da ti kazam "Izvini". I popustam jas, sekogas. Ti nikogas. Ne popustas, duri I da znaci toa deka me gubis. Ete ti ja dobrinata, tolkava ti e. I ljubovta.
Moes voda da mi nosis za prostuvanje. A I da mi se javis nekad I da mi reces "Ej abe sakam da te vidam" ili ke mislam deka si go cital ova, pa zatoa se javuvas, ili pak ke te pcujam zosto ne me sakas. I kje ti recam "Zbogum" 50 pati I pak nema da let go. Takva sum.
Vistinata, pa vistinata, ko ja da ne znam deka I se kurcam na devojkata?! A I ona, so provocira?! Smrdla...
Mi pominuva toa gnevot u mene brzo! -.-

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
The curiousness of your potential kiss
Has got my mind and body aching
Really hurt me baby, really cut me baby
How can you have a day without a night
You're the book that I have opened
And now I've got to know much more♥

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Глупо ми е ...... ама ќе помине кога ќе те видам и гушнам! Одвај го чекам тој момент! Со многу мали работи ме правиш да се чувствувам ко единствена и тие мали работи ме прават среќна.
Има моменти кои никогаш нема да ги заборавам, моментот кога ми донесе пакетче и ме гушна и рече дека ќе направиш се за мене, моментот кога ме напна со колата и те прашав дали имаш ти живот воопшто, на што ми одговори "Ти си ми животот", или прееска кога ме нарече љубов моја. Знам дека изгледа дека не ценам многу работи, ама верувај ги ценам и ќе ти докажам. Те сакам, знам дека е тоа така, иако не сакам да си признаам! Имам потреба тоа да ти го кажам и знам дека утре кога ќе го слушнеш ќе бидеш најсреќниот човек на светот.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Ми фалиш... ми фалиш за да се чувствувам целосно и максимално исполнето... Дел од мене е празен... Мора да одвоиме неколку дена само за над двајца :* Те сакам од овде до небото и назад :*******

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
10 знаци дека почнувате да се заљубувате

1. Прескокнување на оброците ✔
2. Се фаќате себеси како се смеете без особена причина ✔
3. Не можете да го/ја гледате во лице
4. Мислите на него/неа додека наутро се облекувате
5. Ви недостига кога не е во ваша близина ✔
6. Станувате љубоморни за некои чудни работи ✔
7. Ја замислувате сликата на вашето дете ✔
8. Љуѓето ве забележуваат дека блескате ✔
9. Потешко се концентрирате на работата ✔
10. Одненадеж вашиот карактер се подобрува ✔
8 out of 10. I'm fucked....

Член од
1 февруари 2012
Мислења
163
Поени од реакции
323
Не сакам ништо да кажам... сакам да покажам.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
И после толку време пак неможам да ја преболам твојата дотична М....... До кога....само до кога јас ќе се потценувам заради неа, па не вреди....ама ајде да му го докажеш тоа на паметов кој се ме врти околу тоа зошто баш неа......Јас онаа која незнаеше што е љубомора сега раце ми се тресат кога ќе ја видам на слика, а не лично и персонално, тогаш директ несвестица.....А она сигурно не се замара што ти ја убиваш од варање и што зборуваш секакви погрдни зборови за неа. Ај може и мене ќе ми се насмее среќата и ќе се сврти тркалцето па ти ќе сфатиш што губиш, доста патев јас.
Ах да можев да му дадам шанса на некој од овие...ама без чувства па не ја бива работата, ме проколна ти мене си заглавив јас во едно место.....:facepalm:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Знам дека сум кретен дека не те третирав како што заслужуваш. Но сватив дека неможам без тебе, и многу ми е криво што требаше до ова дереџе да стигнеме за да сватам. Сакам да сум покрај тебе, сакам се да делам со тебе, дали си свесна само колку многу мене ми значи тоа едно твое гушкање...Одвај чекам да ти помине се и да речеш готова е оваа пауза ние сме повторно ЗАЕДНО...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.929
Поени од реакции
12.510
Во врска со љубовта сакам да кажам:
Love is a flame that can be tamed
And though we are its willing prey, my darling
We are not the ones to blame

Trust is a word all lovers know
The glorious art of staining souls, my darling

The more we have the more we want
And the more it hurts our hearts, my baby
It always ends up in tears

So keep on pretending
Our heaven is worth the waiting
Keep on pretending, it's alright
So keep on pretending
It will be the end of our craving
Keep on pretending
It's alright

When doubts arise the game begins
The one we will never win, my baby
It always ends up in tears

So keep on pretending
So keep on pretending
Keep on pretending
It's alright

Come on...

So keep on pretending
So keep on pretending
Keep on pretending
It's alright

Love is a flame that can be tamed
And though we are its willing prey, my darling

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Топ си иде нека продолжи вака.:свиркам:

A

AnFem

Гостин
Хммм...

Roses are red, violets are blue,