Pred nekolku veceri koga te vidov, nesto vo mene se skrsi i me natera dolgo da razmisluvam....Sama si se prasuvam dali si ti onaa ista licnost sto tolku mnogu me povredi?...da, milo moj ti bese toj..Te gledav i razmisluvav, zosto jas tolku mnogu da ja sakam ovaa licnost koja nisto ne custvuva kon mene,zosto da te ljubam koga znam deka od srce posakuvas da te zaboravam....Mozebi namerno postapi taka kako sto postapi za da jas konecno sfatam ili se spustam na zemja.....Te slusav, ama tvojot glas uzasno me povreduvase , mi budese stari rani sto sakav da isceznat....i zatoa resiv mil moj, uzivaj vo tvojata sloboda, isto kako nisto nikogas da ne slucilo pomejgu nas.Sakam se sto bese ubavo da go zadrzam za mene, sakam da se secavam samo jas na ljubovta kon tebe...vsusnost sfativ deka ti nemozis da sakas,...ti samo trcas po se sto e zensko,mislejci deka ce uspees i da gi poseduvas....Milo moe ne si toa sto mislev deka si,nema ni malku od onaa neznost sto mislev deka ja poseduvas, a na kraj kraevi i zosto bi me sakal mene????Ne zalam za ljubovta sto ti ja podariv,za moite vreli baknezi, za moite sonista.....ce me boli samo pomislata deka mozebi mojata ljubov te povredi...Sega sum posilna i pocvrsta, sega nemozis povece da me povredis zatoa sto znam covekot vo koj veruvam deka sum vljubena , postoel samo vo moite sonista..Bi sakala samo nekogas da naucis da bides iskren so licnosta sto te ljubi i bi te zamolil tvojata sakana ne ja povreduvaj, samo pruziija tvojata ljubov ako ja imas.....A jas sekogas ce te sakam , ama samo vo moite sonista..