Mil moj tisinata kazuva povece otkolku sto ce kazat iljada zborovi.,dovolna e samo taa za da gi prenese tvoite zborovi..
Zar pomisli deka sum staklena figura vo koja nema zivot,pa se uplasi da ne ja skrsis????
Sto i da kazese ce razberev,ponekogas ubavite raboti isceznuvaat za mig, kako nikogas i da ne bile...ostavaat traga samo tamu kade sto postoele....Ponekogas mnogu boli, no ce uspeam milo moe da ja nadminam bolkata..kako nekogas ce najdam nekoe mesto za da ja zaklucam vo moeto srce.....Znam deka zasekogas zamina, no jas ne ni ocekuvav deka povtorno ce se vratis...mozebi toa bese samo slucajna sredba na nastanite.. ..Sekogas ce te sakam,sekogas ce bides poslednata zvezda na moeto nebo,mozebi i poslednata iskra na ljubov vo moeto srce..Ponekogas ce mectaam za tvojot dopir ili strasniot baknez, za tvoite temni oci..za mirisot na tvojata koza, te molam ne se luti sto sekogas ce te sakam....
Mozebi nekogas ce bidam vetar sto strasno ce te pregrne, ili kapka dozd vo baknez na tvoite usni...mozebi ponekogas i ce te pogalam vo tvoite sonista i ce ti sepotam : beskrajno te ljubam....No sega si daleku,premnogu daleku za da se secavas na mene, sega samo ti ja posakuvam ljubovta da ja najdis onaa vistinskata po koja kopnees... ti posakkuvam nikogas da ne ja pocustvuvas bolkata na ljubovta.....a mene , ,mene zaboravime kako da sum bila los son, ili kako cvet odamna zgaznat na plocnikot..Jas sum vinovna sto posegnav po sonceto..zaboravajci deka ce izgoram....zaboravajci deka nemam pravo nekoj da me saka.....SEKOGAS CE BIDES MOJATA POSLEDNA GOLEMA LJUBOV....