Koga bi mozela da si ja otvoram dusata,od nea bi potekla edna golema reka od solzi,ljubov i bolka.....Da bidam reka,toa e najubavoto nesto,mojata voda bi gi ponesla site solzi isplakani pokraj nea,bi ja odnesla daleku na vlezot vo okeanot...i sekade bi ostanala samo ljubovta....Golem zbor ,isprepleten so strast,solzi ,mecti i po nekoja zaboravena zelba...Sekogas mislite me nosat kaj tebe,na poslednito den koga beskrajno gi gledav tvoite oci i nemozev da procitam sto ima vo niv....dali mozebi bes ili bolka sto zaminuvas,ili mozebi lutina poradi toa sto te sakav......samo temninata vo niv ja gledav...Pred nekoj den tvojot drag prijatel mi zboruvase kolku dolgo ste razgovarale,a jas uste pri spomnuvanjeto na tvoeto ima, mislite mi odlutaa daleku..daleku......Se prasuvam kako li izgleda sega,dali si srecen i ispolne covek, ili mozebi seuste stoi onaa praznina vo tvoeto srce od nasata ljubov....Mi rece deka nisto nemozi da go popolni toj prazen del, a znaes li deka istata bolka ja custvuvam i sega????Mozebi e ludost za toa da se zboruva koga vece presusuva izvorot na ljubovta kako sto miluvase da kazis,...sega koga bi trebalo da mislime na zivotot so nekoj drug.,postoi samo edno ZOSTO?? I sega ti si mojata najgolema ljubov , i sega treperam pri pomislata na tvoite usni, na vreliot baknez , na toplata pregratka,....na sepotot vo nocta, na zborovite TI SI MOETO ...........Seuste nemozam da kazam zbogum,ako kazam znaci da se otkazam od sebesi ,od tebe, od mojata mladost...Znam deka na ovoj den se secavas na se ona sto bese nase isto kako i jas ,i pogledni mil moj visoko na neboto i ce procitas; CEKAJ ME.......