Ako ja ispruzam rakata ce te dopram dodeka spies i nezno ce te miluvam po kosata,kako utrinska rosa ce gi dopram tvoite usni so vkus na ovosje i poleka ce izlezam kako soncev zrak..Ako ja otvoram rakata,veterot pravi pat na ljubovta pomegu prstite do moeto srce,gi nosi tvoite baknezi dalecni, odamna zaboraveni.....Seuste go custvuvam mirisot na tebe,tvojot dopir nezen vo nocta i sepotot na usnite...Kako i sega da sum vo tvojata pregratka,cvrsta i zastitnicka dodeka veterot igra so pramenite od mojata kosa,a tolku mi e udobno do tvoeto srce,uzivam dodeka zdivot mi go gree teloto...Znam naskoro ce te vidam mozebi pak,mozebi povtorno ce go sretnam tvojot pogled sto mi kazuvase iljada tajni na tvoeto srce...a dali povtorno ce te dopram??? Ne bi imala hrabrost da gi baknam tvoite usni,na koi sigurno nema da mozam da odoleaam, no bi sakala da ti gi kazam tajnite koi ne uspeav da gi spodelam so tebe,bi sakala da ti kazam deka polovina od moeto srce ostana kaj tebe....Bi sakala da gi dobijam site moi sonista nazad,mominskite zelbi za utrata nedoziveani...I sto bi bilo ako povtorno te sretnam,...no ne bi mozela..znam deka togas ce zapre vremeto,ce isceznat site losi zborovi., a ce postoime samo TI i JAS.....Ti ljubovta na mojot zivot,sonce na moeto nebo.....samo ti sakan moj..No sepak ljubov moja, ako me vidis zamini pokraj mene kako stranec, ako te dopram trgnise kako stranec da te doprel,ako ti gi ponudam usnite,ne gi baknuvaj..samo prodolzi da cekoris,a jas ce te razberam..Te sakam mil moj,beskrajno........no sepak ti mrazime.