Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

ververice

leto"8o
Член од
11 декември 2009
Мислења
39
Поени од реакции
14
Koga bi mozela da si ja otvoram dusata,od nea bi potekla edna golema reka od solzi,ljubov i bolka.....Da bidam reka,toa e najubavoto nesto,mojata voda bi gi ponesla site solzi isplakani pokraj nea,bi ja odnesla daleku na vlezot vo okeanot...i sekade bi ostanala samo ljubovta....Golem zbor ,isprepleten so strast,solzi ,mecti i po nekoja zaboravena zelba...Sekogas mislite me nosat kaj tebe,na poslednito den koga beskrajno gi gledav tvoite oci i nemozev da procitam sto ima vo niv....dali mozebi bes ili bolka sto zaminuvas,ili mozebi lutina poradi toa sto te sakav......samo temninata vo niv ja gledav...Pred nekoj den tvojot drag prijatel mi zboruvase kolku dolgo ste razgovarale,a jas uste pri spomnuvanjeto na tvoeto ima, mislite mi odlutaa daleku..daleku......Se prasuvam kako li izgleda sega,dali si srecen i ispolne covek, ili mozebi seuste stoi onaa praznina vo tvoeto srce od nasata ljubov....Mi rece deka nisto nemozi da go popolni toj prazen del, a znaes li deka istata bolka ja custvuvam i sega????Mozebi e ludost za toa da se zboruva koga vece presusuva izvorot na ljubovta kako sto miluvase da kazis,...sega koga bi trebalo da mislime na zivotot so nekoj drug.,postoi samo edno ZOSTO?? I sega ti si mojata najgolema ljubov , i sega treperam pri pomislata na tvoite usni, na vreliot baknez , na toplata pregratka,....na sepotot vo nocta, na zborovite TI SI MOETO ...........Seuste nemozam da kazam zbogum,ako kazam znaci da se otkazam od sebesi ,od tebe, od mojata mladost...Znam deka na ovoj den se secavas na se ona sto bese nase isto kako i jas ,i pogledni mil moj visoko na neboto i ce procitas; CEKAJ ME.......
 

*Smurfette*

He smurfs me, he smurfs me not
Член од
10 јуни 2006
Мислења
538
Поени од реакции
38
Срце мое, ама ме усреќи таа вечер :) фала ти :love:
 
Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
Тебе изгледа некој те има гадно заебано во животов па шо се понашаш како деген а и верно си имаш ментални проблеми ама што да правам менталните особи ми се слаба точка, под таква ѕвезда сум родена.

п.с. спијам со личноста која те направи ваква гадура
 
Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Фала ти за се’...
Беше, си и ќе останеш најбелиот и најнежен лик за мене...
Ќе има и други по тебе, тоа е јасно, но тебе со посебна сласт ќе те чувам во спомените...
25 месеци живот од бајка...
Но, ете, дојде време да се вратиме во реалноста.
Збогум, Мартина, моја малечка, и фала ти што ми овозможи да те сакам силно и искрено, љубов на која знаеше да возвратиш.
Се’ најубаво!
ТЕ САКАМ!!!
 

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
...дека сакам да се заљубам у некоја. Не сум се заљубил оддамна и празно ми е малце. Како рече NaughtyByNature „Секој крај отцепува дел од тебе, неповратно.“ Треба да се пополни тоа дупче... дупчиште!! :confused:
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Колку и да не сакам да си признаам ,
колку и да се правам дека ми е супер,
колку и да ги убедувам луѓето околу мене дека се е во ред ,
толку повеќе кога сум сама со себе ми недостигаш...
И се што бевме ми недостига .
Како Балашевиќ што вика во една негова песна ....

Недостаје ми наша љубав ,мила
а без ње овај курјак мења чуд
недостајеш ми ти каква си била
недостајем и ја онако луд .
Ја знам да време свему мења боје
и да је силан сјај помрачило
ал` мени ето ,ништа сем нас двоје
није значило ...

:(
 
S

Stef Bachatero

Гостин
Има милион подобри од тебе добро знаеш во тоа.
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
There's a fire starting in my heart... И повторно сè се враќа како што беше на почетокот. Обврските сепак беа причината за она што јас го видов како крај. Уште ми е убаво - и најинетересно е и дека никогаш не ни престана, дури ниту на кратко да ми биде...
Многу, премногу значи кога некој прави нешта за тебе и поради тебе. Гледам дека не сум бил единствениот што го правел тоа:)
Те сакам?!
 
S

Stef Bachatero

Гостин
Љубовта спрема тебе е како да ја гледам колата полна со тоа што го оставаат липите.Горчлива на моменти но слатки спомени.Не жалам што те изгубив,тоа веќе го преболив.Радосен сум за тебе и за се што правиш.Но тоа што највеќе се мразам што поминавме минатата година е што не ти дојдов на дипломска.Но сепак се борев со сета моја пот да отидеме на тој твој одмор.И сите подароци што ги имаш од мене нека ти останат убав подарок затоа што јас сум ти ги купил не татко ми и мајка ми.Јас со својата пот.Биди ми здрава и жива и сеуште не ти се љутам за ништо.Јас сум човекољубиец неможам да мразам некого.Но ако ти ме мразиш тоа е супер екстра,ми дава уште повеќе сила за напред.Никогаш не сум мислел лошо за тебе и нема да мислам,тоа што ти мислиш си е супер.Твој живот твои проблеми.Јас идам напред а тоа минатото колку и да било убаво го заклучив.П.С не ми е гајле дали ќе го прочиташ ова и утре дали ќе се поздравиш со мене,јас ќе се поздравам,а тоа што ти дозна за мене и тоа што пишувам ќе ми биде инспирација за понатаму.Поздрав и направи ме горд што сум те изгубил.
 
S

Shimamoto-San

Гостин
Why do i feel like i'm loosing you? Our friendship. I thought everything will be the way it was before. I just can't seem to understand. Why do I feel like we messed up everything? So many questions. Idk. I hate myself for doing this. I know the price of our friendship is the risk we got to take. The kisses, I can still feel them on my lips. I don't want this to end up like a stupid relationship...
 

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Why do i feel like i'm loosing you? Our friendship. I thought everything will be the way it was before. I just can't seem to understand. Why do I feel like we messed up everything? So many questions.
Многу работи се кажани со ова .... гледам дека те губам, ама не мислам ништо да направам, зашто стварно премногу имам направено, а ти за сите гомна јадеше и пак со нив се дружиш. Секоја ти чест. Како можеш се прашувам. Нека помине одморот и знам дека нема ништо да биде исто. Ме боли! At the end of it all, you’re still my best friend
 
Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Се мразам себеси ова што го правам а не можам да го прекинам, ме боли тоа што те повредувам (тебе) мое најскапоцено нешто што го имам во животов, знам имаме поминато низ се, но и покрај се ти си тука ми го правиш животов посебен, без тебе не знам што би правела а и не сакам ни да помислам на тоа. Прости ми што те повредувам во последно време, ама не можам да се сменам, се обидувам али некако тешко оди. ТЕ САКАМ ЗЛАТО МОЕ НАЈМИЛО :love:
 

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
93
we’ll get it right again
we’ll come back to life again
we won’t say another goodbye again
you’ll live forever with me
someday, someday .....
 

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Не се каам за ништо што сум изгубила, само си потврдив дека сум во право, среќна сум што повторно се смеам, среќна сум што повторно живеам живот каков што сакав да жвеам со тебе, но уште посреќна што го живеам на друг начин не со тебе. Нема потреба да бидеш горд што си ме изгубил, ја сум среќна што заврши зошто на лицето имам намевка каква што немав години уназад и среќна сум што веке не осекам повредување. Не знаеше да ме почитуваш и цениш, да ме задржиш, да ми го дадеш тоа што го заслужував, ниту еден подарок неможе да го замени сето тоа, но мојот живот продолжи МАГИСТРИРАВ и горда сум што сум постигнала успех, одам напаред а минатото за мене не постои.ЖИВЕАМ КАКО ШТО ЗАСЛУЖУВАМ И КАКО ШТО ЈАС САКАМ, ПОНОСНА И ПОЛНА СО ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА КАКО НИКОГАШ ДО СЕГА!
 

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Ке ме умреш некој ден, знаеш?Знам дека сакаш да ме прикажеш како понесериозната половина но...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom