Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.

Lucybell

~Supergirl~
Член од
5 ноември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
17
Ѓаволот да го следев ќе го стигнев, но следев човек-човек без сенка. Каменот толку да го љубев ќе се сронеше од мојата љубов, но љубев човек-човек без срце. За мртовец толку да плачев ќе оживееше, но плачев за човек-човек без душа. Читаш ли? Те следев, те љубев, плачев за тебе, а ти заборави на мене. Но знај јас чекам и ќе го дочекам денот кога срцето ќе ти се скамени од жал и Ѓаволот ќе ти ја земе душата, а мојот плач нема да те остави мирен ни во сон...
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Empty spaces fill me up with holes
distant faces with no place left to go.
Without you, within me I can find no rest
where I'm going is anybody's guess.

I tried to go on like I never knew you
I'm awake but my world is half asleep
I pray for this heart to be unbroken
but without you all I'm going to be is, incomplete.

Voices tell me I should carry on
but I am swimming in an ocean all alone.
Baby, my baby
it's written on your face
you still wonder if we made a big mistake.

I tried to go on like I never knew you
I'm awake but my world is half asleep
I pray for this heart to be unbroken
but without you all I'm going to be is, incomplete.

I don't mean to drag it on
but I can't seem to let you go
I don't wanna make you face this world alone
I won't let you go..........
:jaj:
 
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Несвесно ме враќаш во живот..
Ми даваш сила...

“and nothing else matters„
 

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Сфаќам дека се лажам самата себе. Се што правам, се е некако замаглено. Несакам да верувам и да живеам со такви мисли.
На моменти ми е вака, знам дека длабоко во себе е поинаку.
Залудно е...
требаше да ги слушам другите на времето кога ми зборуваја најискрено, а јас тогаш бев толку заслепена што не сакав да поверувам во тоа.
Епа убо ми се прави и нека продолжи вака.
Секој својата приказна.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
...ми се иде да си го откорнам срцето. И после 6 и пол години, од кои две години воопшто не гледајќи те, се уште предизвикуваш немир и солзи на моето лице. Со самото твое присуство.

После 6 и пол години...не сум сигурна, ама мислам дека се' уште нешто ми значиш, во спротивно овие солзи не би се појавиле. Очигледно, уште си ми ти...и ќе бидеш. Почетокот на мојата приказна. И огромен дел од моите спомени. И да, се' уште ме боли.

Секогаш ќе бидеш моја прва љубов, колку и да била таа детска. Секогаш ќе бидеш тој што прв ме повредил и ми го скршил срцето. И очигледно...секогаш ќе ме боли твоето присуство. А не сакам да биде така. Сакам да бидам рамнодушна. Сакам да не ме болат спомените. Платонската љубов, некогаш најмногу знае да боли. Седум и пол години те сакав и не се каам. Пројдоа уште шест и пол од тогаш...и повторно влијаеш исто како и тогаш. Очигледно не сум толку доволно силна за да престанам да се вртам назад кон минатото.
А сепак сите лузни на душава ме потсеќаат дека минатото некогаш било сегашност.
Your presence still lingers here and it won't leave me alone...

Не си свесен...не си свесен колку ми значеше. Не си свесен дека за мене ти беше целиот свет. Ти беше љубов. И после толку време....you still have...all of me.Очигледно секогаш некој мал дел од мене ќе ти припаѓа на тебе.

И пред месец дена, ти ја подарив приказната. Приказна која тлееше во мене.

Никогаш нема да признаам на глас и пред себе дека се уште некаде длабооооокооо во мене, чувствувам нешто за тебе.

И проклета да бидам, ако не го извадам биковското од мене и комплетно не те избришам. Преку глава ми е да ме прогонуваат духовите од минатото, преку глава ми е да бидат прогонувана од спомените. А сепак...се надевам дека си среќен, волу еден! И понекогаш, само понекогаш би сакала да се вратам во тоа време... барем бев дете... имаше и смешни моменти.

Вол еден! Не си се променил ни малце. Истата коса, истата висина, истиот си. Истиот. Се прашувам дали барем малце си созреал. Најверојатно...

Ахх...сега тек дознавам колку споменот на старата љубов знае да боли. Стара љубав а још га волим...још га волим као пре... Ма не... не те сакам сега. Не, не и не. Не е возможно. Ама сепак едно време те сакав и тоа е факт кој толку сакам да го порекнам, а сепак не можам.

И за крај...

Моја прва платонска,
љубов чиста како солза,
сега кога пораснав, сфатив што си ти...
.
 

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.558
Поени од реакции
33.809
Изгради нешто во мене..

Секогаш, пред да те осеќам како дел од мене, приредуваш бура. Неудобно затишје.
Кое, драга, ниедна емоција до сега проживеана не делувала така. Остра болка. Грутка маса внатре. Маса која приредува потешкотии при секојдневното дишење. Притоа, како будејќи се од најтешката дремка, ја кинаш тенката пајажина од некаков сон, кошмар. Тоа си ти.. секогаш сонце после бура.

Знам дека вреди, вреди борбата, вреди ризикот, секоја минута златна.. вредиш.
Прости му на мојот слаб карактер, малкумина успеале барем да се доближат до неговата суштина, но секогаш со фатален завршеток. Не ти, друго е. Односот кој го применуваш, вниманието, трпеливоста, .. пред се', љубовта. Со секое отчукување на стрелките, се повеќе и повеќе сум приврзан за тебе. Осеќам страв, признавам. Сакам ти да водиш.. Секогаш си храбрата, разумната.. во сето ова. Ги враќаш движењето и звукот во душава моја кои предизвикуваат морничави чуства врз цело тело, помешувајки доза.. да не речам, капка адреналин.

Се наоѓам во 3 наутро мислејќи те, и воедно пишувајќи ти патетики. Speaking of which.. колку и да изгледа патетично, frankly I don't give a fuck. Сепак тоа сме ние.. двајцата кои никогаш не ги интересираше што мислат другите за нас. Глупирање во јавност.. Хех, почнаа да ми се навраќаат спомени.
Касно е, need to bounce, утре ми делува далеку на многу начини. Ноќта ја поминувам со спиење, убивајќи го времето.
Што побрзо да дојде моментот. Прегратка.
Te сакам. Се надевам ти се допадна пораката. И пак збори не мислам на тебе кога седам до касно.

The first time I saw you,
It felt like coming home.
If I never told you,
I just want you to know
You had me from hello..


indeed. :back:
 

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
ОоОо крвта да ти ја ебам
Што ме нтера со тебе да се скљатфам жити мене ај објани ми ја неможам на сам себе.Од толу женски на светов ја у тебе што видов ,да ти кажам право да ме ебат сеа 10 црнци ондека на на сред плоштад поима ке неам.
Али ај нема везе ја сум крив за се,а и да ти кажам право не те сакам.Да бе не те сакам ....озбилно али јебига навика си ми секоја друга ќе ја споредувам со тебе и тоа ми е навика.
Дебели што и да се деси у животов ти си и увек ќе бидеш Дебелот кој сум го сакал ама онака искрејно со пуно срце, јебига гордост иако ја неам али сепак се појавува коа не треба ....кажи а
Чувај ми се Дебели ........запамти што и да е ќе помине,па дури и ја .
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.195
Поени од реакции
34.430
Најмила,

Знам дека се договоривме да не контактираме извесен периодот, "да се оладиме малку", ама јас не можев повеќе да чекам. Дента кога замина, си ветив дека никогаш повеќе нема да ти прозборам. Но, тогаш само цвикав како повредено дете. Сепак, никогаш не сакав да бидам првиот што ќе исконтактира.

Кога си фантазирам, ти секогаш ми се враќаш ползејќи. Изгледа дека мојата гордост го бара тоа. Но сега гледам колку ме чинеше таа моја гордост. Уморен сум од преправање дека не ми фалиш. Не ми е гајле ако изгледам како папучар. Ич не ми е гајле кој прв ќе исконтактира, битно е да бидеме заедно. Можеби е време да прозборат нашите срца, и тоа силно. А ова вика моето срце...

Нема ниедна како тебе... Те барам во очите и цицките на секоја која ќе ја видам, но не е исто. Не се ни блиску. Пред две недели сретнав една цура во Маракана и ја земав дома со мене. Не го кажувам ова да те повредам, туку да ти покажам колку сум очаен. Таа беше мала, 19- тина години, со онакво екстра тело како да тренира уметничко клизање. Цициња, газе, страва. Сакам да ти кажам, ептен екстра тело. Сон за секое машко. Да, ама кога седев на каучот си помислив околу тоа кои ствари почнале да ми значат во живот. Све е тоа вештачко, екстра тело не значи ништо.

Дали тоа прави супер секс? Во овој случај да, ама ме разбираш што сакам да ти кажам, нели? Дали тоа ја прави добра девојка? Дали има подобро срце од твоето? Чисто сумњам. Досега за ова никогаш не сум мислел. Што знам, изгледа малце сум пораснал.

Попосле, откако се истурив во неа, се најдов во мисла. Се осеќав испразнето. Не беше до нејзината перфектна техника или до нејзините светкави очиња, нешто друго беше, како да сум изгубил нешто. И тогаш ми текна.

Не беше исто дека ти не беше таму. Ти текнува што мислам? Ништо не е исто без тебе. Боже, ќе полудам без тебе. Све што правам само на тебе ме потсеќа.

Во саботата, сестра ти помина од кај мене да ми врати едно филмче. И си викам, Вики е само дете и све тоа, ама симпатична е и ептен ми е другар низ празново време.

Ми има дадено многу добри совети за тебе и општо за жени. Работи на тоа јас и ти да бидеме пак заедно. И така ние си пиеме во топла када и си збориме за посреќни времиња. И гледам едно тинејџерче со иста ДНК како твојата и само мислам на тоа колку она личи на тебе кога имаше 18. И тоа речиси ме тера на плачење. И после искочи дека Вики нема гајле за анал, и ми текна колку пати сум те терал да пробаме, и како тоа некако не раздели.

Ама можеш ли да си замислиш како, дури и кога сум во неа, мислам само на тебе? Озбилен сум. Знаеш ти убаво, срцето ти кажува дека не лажам. Не мислиш ли дека може да пробаме пак? Да избришеме све и да почнеме отпочеток? Јас мислам дека можеме.

Ако мислиш исто, те молам... те молам кажи ми! Ако не, може да ми кажеш каде е даљинското?
 
Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
нели ти е срам....:nenene: не заслужуваш ништо повеќе да ти кажам.
и не ми се верува дека сеуште те сакам. :nesum:
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
А пред само една недела се’ беше готово. Кога сите работи кои поминаа ги заборавив, кога се’ што ми кажа престана да ме боли, ти повторно почна да си играш со мене, како мало дете со играчка.

Кажи ми само едно нешто... Зошто ми го правиш ова? Зар не заслужувам да знам дали сум јас тој?
Зар малку беа сите работи кои јас ги направив?
Едноставно не сфаќам...
Само едно нешто ќе ти порачам... Сега повторно си играш со моето срце... Првиот пат ти падна и се напукна...
Овој пат ако ти падне, поубаво за тебе да бегаш и да не те видам повеќе...
Или пак, мислам дека е време да се приклучам на играта. Но овој пат ќе ги смениме улогите. Ти ветувам, од утре јас ќе си играм, а ти ќе бидеш играчката...
И да, мислам дека те сакам:smir:
 
Член од
31 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
3
Мартин..ми се свиѓаш и мислам дека се заљубувам во тебе..:kesa:
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
111
Поени од реакции
5
Еден ден ќе се сретнеме повторно и тогаш ќе ти ги подадам своите раце како на стар пријател. Ќе ја уништам болката од нашето минато... И знај, ќе лажам кога ќе речам дека не се грижам за ништо, дека сум сре[FONT=&quot]ken [/FONT] и дека повеќе не те сакам... Прости ми затоа што сеуште ќе те сакам и паметам.........!И да ти ветив дека ке те заборавам, дека нема повторно да те срекавам и да знаеш тешко е кога ке поминеш покрај мене а јас ја свртувам главата на друга страна.Тешко е кога те гледам дека други те тешат, едноставно тешко е се без тебе.Неверував дека сум ваков и дека ЈАС за девојка можам и ке патам :tapp:.АМа знај ке го одржам ветувањето што ти го дадов овој пат ке те оставам и ке правам што помалку работи да те потсетуваат на мене.Ама едно запамти иако ти мене веке не ме сакаш јас те сакам повеке од кого и да било и ми треба време и време да те заборавам(ако воопшто е возможно тоа).Бидејки веке не кумуницираме се надевам дека ке го прочиташ постот некогаш :tapp:
 
Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Пак јас...
Јас, со мојве глупи патетики... ама ко не можам нишо да преземам, бар да си се искажам.
Шо е проблемов со мене?
Пак плачам. Плачам и појма неам зш.
Никоаш, ама баш никоаш не сум се осеќала вака до сеа. Јес да поплачвев и се лигаев ама то беше нишо во споредба со ова. Ама тоаш цело време им кењав на овие околу мене.
Сеа си плачам и сама си се мачам. И како и сè друго... и то не знам зш.
Можда зш најногу им се жалам на некој непознати.
Ко почнав да пишам со тебе, негде септември беше, токму тебе ти се жалев за тогашната ситоација.
Не ни си помислив дек некош ќе те запознам, а камо ли ова сега...
Те сметав за совршен соговорник и незнаејќи те, ама баш сè ти кажвев. И да, исто битен момент, зборвеше и ти.
И така до нова година. Од тоаш сè појќе и појќе нашиве муабети се сведвет на нишо.
Ко шо си кажа сам...

statusQuO напиша:
Конечно сфатив дека веќе немам муабет со тебе...се ти иам кажано...за некое чудо и ти....
Но малце не чини тоа...ама незнам што да направам...само сакам да те видам...тој поглед ке ти каже се...

ми фалиш...
Ама грешка си... Јас иам за шо да прам муабет само шо веќе ја изгубив желбата.
И одамна ти кажав. То шо ти го кажвиш не е ни блиску до то шо го покажвиш.
Немој сеа да ми речиш дек то шо сум Охрид а ти Скопје не те остават да ми покажиш како се осеќаш.
Колку шо знам јас и по телефон се прајт муабет. Колку шо знам јас и на мсн се прајт муабет. Слободно мојш да зборвиш нешо и ти, не е забрането.
И стварно не знам како то немаш шо да ми прајш муабет. Нели ко се сакат сè се мојт? И после јас сум била контрадикторна.
Ако чекаш така, то глеање се сведвит на еднаш месечно. И помалу можда.
Во меѓувреме постојам јас, само да ти кажам.
Толку, доста беше пишење.
 
С

Сатори

Гостин
Толку едноставно, комплицирано јас и ти стигнавме до бројот седум, убава бројка, морам да признаам, магична во секоја смисла на зборот, но, сигурно нема да ти искажувам љубов преку 777 или 666, или можеби треба? Не, сепак не. :)

Двајцата успеавме да се најдеме после реконструктивен период, после животи полни со повеќе проблеми него успеси, но зарем тоа некогаш ми сметало?Напротив, од првиот момент кога сакав да те убијам, знаев дека на овој или оној начин ќе завршам заљубена во тебе, колку сака нека звучи излишно, секогаш сум паѓала на зелено.
Сите капки што паднаа далеку од чадорот само ја направија тревата посвежа, а јас сум потполно, лудо и очајно заљубена во човекот што ми даде слобода да не бидам заробена.

И така ти дадов се, но, наскоро ќе ти дадам и повеќе од тоа.
Те љубам!
 

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.737
Поени од реакции
9.729
Ти ми го направи роденденов а воедно и животов најубав, секој момент споделен со тебе е неописливо уживање за мене, а уживањето е уште поголемо кога знам дека е застапено и кај тебе. :pipi: Фала за поклонот, преубав е! :back:

I'm gonna take this moment
And make it last forever
I'm gonna give my heart away
And pray we'll stay together
Cause you're the one good reason
You're the only girl that I need
Cause you're more beautiful than I have ever seen


Te сакам мило, неописливо многу! :back:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom