Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
црна е најбоља, црна одговара..
јер ако кажеш крај, ако заплачем и суза поџе,
може да накваси, хаљину покваси,
црно па се невиди.
Исто вака, само со песнава иде во комплет. Погледни го спотот, можда ќе ти помогне

 
Член од
16 август 2007
Мислења
96
Поени од реакции
15
lezevme goli i izmoreni.Teskiot vozduh mirisase na sperma,si se zamotal vo beliot carsav kako hristos pred voskresnuvanje pa spies,ili barem taka se obiduvas da izgledas. "te sakam"- sepotam..

mojot glas se obdi od tie 4 zida i pak se vrati vo mene.Do tebe ne doprel.

Zosto tolku te sakam?Osto veke stanuvam svesna deka si edinstveniot maz so koj mozam da vodam ljubov..zosto te sakam koga ete vaka ne samo gola,tuku i pateticna del po del si go gubam i razumot i identitetot...

Site bordelski zeni ti ja zedoa dusata niz kurot i niz usnite,sega si imun na mojata bolka,ne ja gledas koga mi isparuva od gradite,ne ja slusas koga mu zubori vo ocite...cabe places koga ke pustis kamera..toa e nostalgija po drugi raboti koi ostanaa tuka no nikako nee potreba od moeto prisustvo tamu...
sto pati rekov ke ja presecam na pola sopstvenata dusa samo za da dobies i ti parce.davav davav i davav.sega sum sama na aleksandar veliki i gledam kako ...... airlines si go zapali motorot.
palam cigara,vovlekuvam i ja drzam vo sebe dolgo pred da ja ispustam,kako sto te imav tebe vo sebe dolgo pred da svrsam.

postojano me gledase so eden smiren izraz na liceto,gi optegnuvase usnite vo blag lak i se smeese nevino.postojano zeese taka i znam deka me proucuvase.sakav koga me gleda taka,koga sedime edno nasproti drugo u tisina,koga jas imam tolku sto da kazam a ti nemas nitu zbor..samo tapo zjapanje u edni plavi nababreni oci pozadi debelite stakla.
Go sakav toa meso od metar i zilet,go sakav sose gnasnata mu sovest,sose lagite u celofan zavitkani,sose vlaknencata so zaboravil da gi izbrice,go sakav sose starata mu crna jakna i sose farmerkite premnogu skrateni.

da se zboruva za nas e tesko mamli
zosto samo glagoli ne opisuvaat:se sakame,se karame,se ebeme,jas pacam a tebe te boli kurot...i taka dolgi dve godini se dodeka ti ne letna sose avionceto preka istok

denes ne znam so da ti kazam koga ke gledame.
prstite ostanuvaat po tastaturata zakovani i duri nejkam ni da te gledam...ne napravi nisto za da ja smiris burata vo mojata glava a jas sosema gi ubiv tvoite demoni
sega si legnuvam posle izgrejsonce.cela vecer pijam crveno vino i pusam.
koga dostigam mentalna ekstaza od bolka i samotija ja vadam tvojata slika od ceb i dolko i zboruvam kako na ziv covek.na kraj ja pcuvam zenatat so te rodila a koja nee ni najmalce kriva so si stanal vakov skot i trganm nakaj fax
ladno e i vardarot koga tece celo vreme tvoeto ime go izgovara...

so tebe nikoj ne moze mamli...
so tebe ne moze duri ni tvojata edinstvena slabost


mavtamve site so bumbaresti oci samo jas si mackav sjaj na ustata i se smeev...
 

Lanna

Taller, Stronger, Better
Член од
30 септември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
165
Не можам да соберам во една точка ни еден грст од малиот милион емоции кои денес под твоја команда си играат бркотници низ целото мое тело. Прекрасно едно... Помисли некогаш на моето кревко срце и на мојата плачлива душа кога од себе извираш такви зборови, добро?

Не ме поттикна ова денес да размислувам дека за ликот што ти го играш во оваа претстава имало безброј неуспешни кастинзи, па дури и неколку неуспешни први сезони. Жал ми е кога раскажувам за својот живот со толкав неупех во поттоновите на гласот. Не и кога ќе помислам на свежината со која ми ги боиш сивите поттонови на животот. Жал ми е кога помислувам дека немам ништо ни приближно толку вредно како она што заслужуваш да ти го подарам. Не и кога те гледам како искрено се радуваш на посебноста на секој момент во кој јас и ти се радуваме на благоста на топлото чоколатце делејќи уште ден од животот, препуштајќи се на благата заиграност на сонцето над брановите покрај кои сме растеле.

Смешно е кога раскажувам дека ми недостигаат таквите денови, кога во секоја секунда ги ожувувам во моите надежи. Ти си оној кој би го чувала неуморно и деноноќно под своите крилја од страв да не те повреди и сончевиот зрак, а јас сум таа која би се борела како најдивиот ѕвер за пленот само да не те откинат од мене. Смешно е да кажам дека ми недостигаш кога твоето присуство го дишам со секоја пора на моето постоење. Смешно е да кажам дека те сакам зашто со овој збор само го потценувам сето она исконско што пребликнува од мене при трепетот од самата помисла на тебе.

Диши мој најмил. Со секој здив вдишувај од неизмерниот нектар на љубовта која и вечерва ти ја испраќам со моите вонземските моќи. Погледни уште еднаш во огледалото, ама овојпат малку подлабоко за да продреш во мнението колкава среќа сум имала јас во животов. Запамти, она што го гледаш во него е најскапоценото што вселенските сили го оставиле на ова бедно парче земја. И јас ќе живеам на него онолку долго колку што ќе имам сили да се борам за твојата неизмерна среќа.

Смешно ми е и кога размислувам за животот пред тебе и по тебе, па станувам принудена да бидам попаметна од вообичаено и да измислувам нови термини за животот СО тебе кој е помоќен и од волшепство. Ја насетувам кризата за тебе најмило, а кога ќе дојде, ќе ја извлечам од себе и последната трошка сила и ќе долетам на твојот праг само за да ја наклонам главата на твоите гради и да се уверам дека твоето срце правилно отчукува...
 

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.609
Поени од реакции
33.965
Незнам од кај да почнам..

Ми недостигаше деновиве ебено многу. Не е мој стил ептен да покажувам слабост, љубов, чуства, но едноставно овде можам да бидал доволно патетичен. Хех, само да би ме прочитала..
Знам, се однесував несвојсвтвено за мене но само едноставно така можам да те задржам за подолго до мене. Ми недостигаат твоите топли прегратки, бакнежи. Твојата топлина, која зрачи доволно да ме одржува во живот.

Ако навистина ме сакаше колку што велиш немаше да го имаш ни ти тој однос кон мене.
Знаеш каков сум и како треба да постапуваш кога сум во ситуација се-околу-мене-ми-пречи.
Барем тоа очекувам да го знаеш.
Заслужуваш подобро, далеку подобро од мене. Но ми стана блиска, ко слатка навика. Да неможам без тебе ни ден. У курац, секад сум бил против дрогата, а погледни не. Нашата ситуација. Да, доаѓаш ко синоним на дрога, златна.

Премногу ми значиш, неможам ни да си помислам не пак да си дозволам да те изгубам. Едноставно не би знаел како би се справил без тебе. Ти секогаш си била која ме враќала на вистинската патека, секогаш си знаела да ми ги покажеш вистинските ведности на животот, и малку-помалку да ги избришеш лошите особини кај мене.
Знаеше како да ме подигнеш кога паѓав неколку пати, ја имаш таа добрина во тебе, поради која едноставно неможам ни за секунда да си го замислам животот без тебе.

Верувам ќе се среди и овој пад кој го имаме моментално, те сакам.
 

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Драги, времето како брзо минува дури сум со тебе:pipi:па дури заборавам дека треба да се вратам дома. И самиот знајш дека не сум светица, не сум безгрешна и на моменти грешам многу, ќе изговорам зборови кои не ги мислам. Ако некогаш те навредив, прости ми. Сакам само да знајш дека многу ми значиш, премногу, бидејќи луѓето како тебе се многу ретки:icon_cool. Горда сум на тебе и сум многу среќна што те имам.

P.s. Не заборавај то шо ти реков. Биди малце лош:wink:, сакам кога се лутиш.


Look into my eyes and you'll see I'm the only one
You've captured my love stolen my heart
Changed my life
Every time you make a move you destroy my mind
And the way you touch
I lose control and shiver deep inside
You take my breath away

You can reduce me to tears with a single sigh
Ev'ry breath that you take
Any sound that you make is a whisper in my ear
I could give up all my life for just one kiss
I would surely die if you dismiss me from your love
You take my breath away

So please don't go
Don't leave me here all by myself
I get ever so lonely from time to time
I will find you anywhere you go
I'll be right behind you
Right until the ends of the earth
I'll get no sleep TILL I find you
To tell you that you just take my breath away

I will find you anywhere you go
Right until the ends of the earth
I'll get no sleep until I find you
To tell you when I've found you
I love you.:back:
 
Член од
16 август 2007
Мислења
96
Поени од реакции
15
uste te nema...i nema ni da te ima.ti ne znaes kako da postois.ti ne znaes kako da sakas,uste pomalce da pokazes.
jas ke trgnam po patot koj vodi do tvojata nova kuka.da.bez strav od sredinata koja pljuka po mene i bez sram od sopstvenata senka so se protivstavuva ostro na ovaa naludnicava ideja.ke zastan pred taa kuka iako ne znam nitu kade e nitu kako izgleda.znaes i sam,ke zapalam cigara dodeka pijam pivo od limenka i ke cekam da se podredat kockite vo tvojata glava i da se vratis.podobar od bilo koga..ili barem iskren.
prvi april i dve polni godini ke se zapisat vo nasata zaednicka istorija kako godini polni so bolka,nerviranje i seks.los seks.nekogas odlicen.dve godini polni so karanici.ignoriranje,placenje...
trgnuvam nekolku dena pred prvi april
i koga ke ti se javam da ti kazam deka ti stojam prek kuka ke mislis deka e samo sega zosto takov e denot.na toa trebase da mislis porano,pred da trgnes da me zapoznaes so mercedesot sto bese pregolem za tebe i so zelbata za seks pojaka od tebe...ne dobi nisto taa vecer.dobi samo eftini baknezi niz zdivovi koi mirisaa na konjak i nekolku solzi zosto sekogas najlesno mi bese da mu se otvoram na totalen stranec.ti toa i bese togas za mene.a ni denes ne si nisto popoznat. trebase da mislis na toa deka se ke bide samo mackina kaslica uste koga ti rekov deka ti si mojata sudbina a te poznavam samo 30 minuti a milan gubese od roma...

ke dojdam tamu i ke ti go nabutam dresot na milan u gaz so zborovite...srekna godisnica mamli...pred dve godini milan izgubi od roma no ne za dolgo...a jas izgubiv od tebe i toa me ostavi mentalno sakata za cel zivot...

naseto ukopuvanje nema kraj...dostigli smo dnu dna...posle vecerva ke bides sam zosto nikogas i ne si mozel da ja podneses pomislata da sakas i da bides sakan..za tebe samo bordel...

a ke se vidime naskoro..mnogu poskoro odkolku sto mozes da zamislis...
i da-uste pusam,a i pijam kako sunger..i veke ne gi brojam tie sto se sladat so moite raspukani usni!
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Дали премногу од животов испарил, дали светов и неговите потреби не’ исцрпија, не’ исцицаа, ги ослабна нашите души и ги распарчија нашите сонови?
Или причината се крие во нашето откажување?
Одлучивме да бидеме како сите оние пред нас.

Се надевам не.
Незнам дали се сеќаваш на нашите долги прошетки и долги разговори...за се’ и сешто.
Најчесто зборевме за нашите сонови и аспирации, нашите погледи кон иднината.

Верувам дека нашата иднина е сеуште пред нас, дека никогаш нема да е предоцна.
Господ им помага на оние кои си помагаат самите. Ние самите можеме да ги исполниме нашите животи.
Исто така верувам дека можеме повторно да ја воскреснеме и страста еден за друг.

Сакам пак да те држам за рака, без причина. Сакам да те љубам во секој момент, да те впијам во преграткава и да ми се изгубиш во неа. Сакам да ти шепотам слатки нешта, да водиме љубов со сета страст.

Само како да ти го покажам ова... кога не си покрај мене.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кога би ја слушнал песнава од збор до збор....би ти ја пеела...

Ќе ви кажам два три збора
Така беше ко што мора.

Една зима, зима ладна,
Тој ко птица дојде гладна.

Немав ништо да му дадам,
Жолта дуња бело грозје

Немав зборој да го лажам
Морав само да му кажам,

Бегај од мене птицо малечка,
Бегај навреме не сум за тебе,
Како река сум, река без вода
Како мајка сум, мајка без рода
Како песна сум...песна без зборови...
За тебе се уште неиспеана

Не знам зошто
Не знам кога

За нас двајца нема бога
Беше гром од ведро небо
Цел ден мислам јас на него
Немав ништо да му дадам,
Освен малку горка тага


Немав зборој да го лажам
Мора само да му кажам


Бегај од мене птицо малечка,
Бегај навреме не сум за тебе,
Јас сум ангел знај, ангел без крила
Модро небо сум, небо без птица
Само жена сум... Жена без љубов...
Е несреќна жена
Ти бегај од мене

Бегај од мене птицо малечка,
Бегај навреме не сум за тебе...
Бегај од мене птицо малечка,
Бегај навреме не сум за тебе...

Те молам откажи се од мене, те молам. Зашто јас немам храброст да те погледнам во очи и да се откажам. Кукавица сум, слабак сум, ама не сакам да те повредам, не сакам ни да те навредам. Не идеме ни толку долго, ама не сакам да испаднам кучка. А неизбежно е раскинувањево...едноставно не е тоа тоа...Зашто едноставно не ме оставиш како сите други? Така ќе биде најдобро за сите, така ќе живееме сите среќни и задоволни.

Денес бев решена да ставам точка, ама кога те видов како се смееш и како си весел, едноставно не можев. Ама вака, не сум јас среќна. Се што ќе допрам се крши, тука спаѓаат и врските. И се осеќам како се да е толку ладно, нема поврзаност. А тоа ме убива. Внатрешно.

Многу си ми мил и драг, колку и да звучи клише. Мил и драг си, ама не е тоа доволно.:(:( Не знам како да ја готлнам таа кнедла и да ти го признаам тоа...

Се надевам дека ќе ми раскинеш, затоа што јас не можам да те погледнам во очи и да го направам тоа, а преку порака и телефон немам намера да завршувам врска.

Можда не ни требаше да започнеме врска, можеби ќе беше подобро да станевме другари...зашто мене ми е убаво со тебе, интересен си ми, мил, драг...ама се во рамките на пријателството.:jaj:
 
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
сакам да ти кажам дека максимално се трудам да те заборам и игнорирам како шо ти ме игнорираш мене. има некој напредок ама пак не е то то .... па изгледа уште те сакам бе не е фер :toe:
 

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
I keep thinking of how much I love talking to you, how good you look when you smile, how much I love your laugh. I daydream about you off and on, replaying pieces of our conversations, laughing at funny things that you said or did. I've memorized your face and the way you look at me. I catch myself smiling again at what I imagine, I wonder what will happen the next time we are together & even though neither of us know what the future holds I know one thing for sure : you are the best thing that ever happened to me & I love you ♥
 
Член од
26 април 2008
Мислења
87
Поени од реакции
2
sakam samo da ti se zablagodaram so me vrati vo zivot cunki zivot bez ljubov ne e zivot tuku samo vegetiranje. duri ne te sretnav celo vreme bev preokupiran so edna guska koja sto ne zasluzuvase ni gram od moeto vnimanie. mojata najgolema greska no blagodaren sum na taa greska bidejki me dovede do tebe. super mi e prekrasno se cuvstvuvam kako tinejdzer a daleku sum od teen. se nadevam deka ova nasevo ke trae.
wooow
 

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Сеуште не можам да си објаснам себеси зошто секоја секунда јас се јадам поради тоа what if прашање. Не можам да кажам дека не ми е криво што некои премногу убави моменти со тебе умреа, а може и никогаш нема да се вратат – научив со тебе дека е најнепредвидлива секоја работа за која постојат макар најмалку изгледи да се оствари. Ќе ти дадам доказ дека сепак твојата среќа ми е најбитна - ќе се соочам некако со тој факт и ќе се потрудам во никој момент да не ти попречам во твојот мисловен пат како би требало да се одвиваат работите. Од утре ветувам дека ќе пробам да те гледам со поинакви очи. Ти го бараше тоа мече, повели и уживај во мигот...
 

Lanna

Taller, Stronger, Better
Член од
30 септември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
165
Никогаш, дури ни во миговите на најголема душевна болка, не сум си ја прифатила самотијата како најдобар пријател. Никогаш успешноста на денот не сум ја мерела според бројот на испиени кафиња со различни личности во него. Никогаш не мислев дека ќе го променам најзакоравеното во мене, а сепак никогаш не ми било полесно да кажам извини, откако одлучив тврдоглавоста да ја преточам во способност за спознание на сопствените грешки, за да не ги отуѓам оние кои најмногу ги сакам.

Никогаш немав доволно аргументи за да верувам во стабилноста на мојата смиреност, а сепак никогаш не очекував навраќањето на една прекрасна приказна толку брзо да ме исфрли од школката. Никогаш не сум го градела тој оклоп со намера да биде непробоен за најпрекрасните чувства, а сепак никогаш, кога погледнував накај него како ѕид свртен кон тебе, не го сметав за доволно пробоен да би ги примил твоите чувства. Никогаш олку возбудена поради твојата искреност која полусвесно ја внесувам во најсветата мозочна партиција. Никогаш не би чекала премногу долго за да ти возвратам со најпрекрасното што себично го кријам за тебе, ама сега е друго време. Затоа никогаш како сега те молам да ме оставиш да ги дишам твоите зборови и да се насладувам на радоста која ми ја будат, а кога ќе ја исцицам сета нивна благост, достојно да ја раскажам приказната за нас. Сега доволно ќе биде и едно ТЕ САКАМ. Секогаш....
 
P

Polaroid vanity

Гостин
Тешкотијата на твојата одлука од денеска ја љубам и ја нарекувам неподнослива леснотија.
Стојам благодарна зад своите солзи,негодувања,неверувања. Колку тажна толку среќна.
Не ми недостигаш ти..ми недостига човекот кој го знаев. Што и да е што те сменило за 360 нека е вечно. И немој да се колебаш..не си на прав пат,ама си на нечиј,кога ќе станеш непотребен сам ќе те смачка.
Неверојатно е како најголемите работи на светот стануваат прашинка,но таква која предизвикува алергии,ти ги затвора очите,те валка некаде.
Доколку ја сакаш болката земи ги за сведоци изгубеното достоинство,гордоста и ред други потклекнувања на моментот.
Да бев огорчена ќе ти кажев те мразам,да бев наивна ќе ти кажев те сакам.
Не знам каква сум..но ќе ти кажам не ми требаш. Полека и рамнодушноста застанува на моја страна. Ти скроти ја. :wink:
Мјау,младичу!
 

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Абе ме интересира зашо сум избришан.
Пишав дека ми е многу интересно кога со партнерот си прдиме заедно. Па тоа е еден момент на блискост и споделување момент. Јас го сакам тој момент. И убаво ми е коа праам такви ствари со девојката. Не знам зошо ме избришавте. :)..
Не е убаво. Ај сеа јас вас да ви бришам прозните љубовни текстови. :)..Ве молам не иде така...кој беше модератор на темава ...крејзи ин лав?...ма дај крејзи не зезај :)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom