Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.
P

Polaroid vanity

Гостин
Кај мене Драг мој..после дождот никогаш не доаѓа сонце.
Само твојата надеж и желба за бегство ти велат нешто друго.
Ме третираше како единствено богатство..Тогаш знаев да ја чувствувам среќата како вечна и животот како најубавата реалност.
Но знаеш и ти Мило како да турнеш,сопнеш..отфрлиш.
Стојам настрана и сама. Не со задоволство ама со гордост. Со болка голема колку највисоката планина. Ми се кине нешто низ градиве..а толку рамнодушна,играм пред тебе и твоите пријатели. Ветив солзи нема..пред тебе барем не,во тишината на ноќта само нивниот звук и го слушам.
Си велам среќна сум. И тогаш во проклетиот момент мислата ми запира на спомените,на проклетите чудесија. Не се забораваш. Гребеш низ потсвеста. Издржувам храбро..но дали вистински толку можам или се принудувам да глумам право на човечки чувства?
Ползам..насмеан? Се влечкам..успешно по ова проклето тло,со атмосфера која ме фрла назад.
Молам,да..кревко и безживотно едвај дишејќи стојам пред некој,било кој..барам лек за рана. Било каков..да ублажи..да ме крене на нозе.
Нема! Нема! Нема!
Зашто секогаш кај мене отсуствува тој дел?
Зашто ја добивам самотијата?
Зашто нема? Некој..било кој..нешто,било што.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кога не оди, не оди. Знам дека и ти си свесен за тоа знам. И крајот е премногу блиску. Едноставно некогаш...желбата да одиш со некого и да бидеш со истата таа особа во врска, не е доволна. Други фактори се важни. А сакав да пробам, пробав, ама ништо...едноставно не “кликна“. Не кликна уште од самиот почеток, се беше некако...некако....едноставно не беше како што треба да биде. И врскава, не е како што сакам да биде. Се осеќам numb, тапо, како зомби. И знам дека најправилниот чекор е да се разделиме. Не знам како да соберам храброст, ама морам. Најубаво е така... Затоа што ако продолжиме, ќе биде само полошо. А и самиот знаеш дека нема некоја посебна причина, едноставно има недостаток на чувства. Навистина не сакав да излезат вака работиве. И поракава што ми ја прати вечерва...само стави точка. Затоа што сфатив дека и ти го сакаш истото. Крај.

Или како што вели една песна:
Ми смо савршени пар, ко Ромео и Јулија...али ја не волим те, ти не волиш ме, ми не волимо се - ма готово је.

Готово е. И не знам како да ти го кажам тоа.

Running back through the fire
When there’s nothing left to save
It’s like chasing the very last train
When it’s too late


И ти посакувам многу среќа, успех и најбитното ти посакувам да ја најдеш својата љубов. Јас мојата љубов одамна престанав да ја барам, ниту очекувам да ја најдам. Што ќе биде со мене? Ќе продолжам да живеам во мојот совршен замислен свет каде што никој не може да ме повреди, ќе продолжам со моето неверување дека некој би ме сакал некогаш, ќе се помирам со фактот дека едноставно нема да се најде никој што ќе ме прифати таква каква што сум и ќе бегам од емоции како од ѓавол, затоа што тоа проклето добро ми тргна.:jaj:
 

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Навистина ова ме збуна...
Се се врати ко на почетокот шо беше,а можда ни то. Не оди вака ...
А можда не ни требаше да биди ништо, подобро би било така. Мразам кога вака се се дешава све е на пола дојдено. И навистина сфатив дека не постои среќа туку само среќни моменти... кои беа преубави.
Фала за се што беше...:pipi:
 

Surrender*

Soffro un po' ma almeno vivo
Член од
11 ноември 2008
Мислења
241
Поени од реакции
8
... веќе ми е доста ... четири месеци еј!!Четири!Па и на најтрпеливиот човек ќе му здосади...И мислам дека не вреди веќе ..Незнам ни зошто го пишувам ова...Добро,барем ќе ми олесни.. И знам дека до крајот на школската година ќе те гледам секој ден и пак ќе биде истата песна..но барем ќе пробам да сменам нешто..А од септември ќе ми е подобро ..барем се надевам ..А..и да не заборавам..вчера беше многу далеку од реалноста...дури не сакаше ни да ја видиш..ноо,добро твое право.. и ќе продолжам да живеам исто како да не сме се ни запознале воопшто..а ти нема ни да знаеш за тоа.. :icon_conf
 
R

Razorblade Kiss

Гостин
Во врска со моето доста приметно зјапање од вчера сакам да ти кажам дека...
Човек,не можам да преминам преку тоа дека имаме исти ланчиња. nah ah.Две беа само,едното јас и ти второто си го земал.nah ah. Ама твоево позачувано некако,која е твојата тајна? И ќе ти ја земам врвка белегзијата да знаеш.Оф,Уф.Ах.И оти си толку...daaamn:pipi::wub:Исто забегувам од првиот пат па се до вчера.
Глупсон бе имаме исти ланчиња.Готово,судбина си ми :pos:
 

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.610
Поени од реакции
33.965
Може сум дете и се однесувам детско.
Но децата најискрено сакаат. Нема почисто од детска љубов. :lubovanimacija:
 

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Летајка! Мрш у пичку матер! Јас не сум културен и фин, ја ждригам и пцујам, жално што не ти е супер во мое друштво.

Ако некогаш (читај наскоро) стоиш на раб, сметај дека ќе те дотурнам. Знаеш колку сум добар и уште колку лош и безобразен. Се си има цена. Следниот пат нема да простам, Бог нека ти прости.

Бркај работа!

Consider it done, lost and over.
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
111
Поени од реакции
5
Фала ти за втората шанса што ми ја пружи и знај дека нема да те разочарам, ти си такво суштество кое делува на мене како дрога.Од ден на ден се повеке те сакам , од ден на ден ме правиш се посрекен и едноставно ме правиш човек.:love3::back:
 
С

Сатори

Гостин
I know that life wont break me
when I come to call he wont forsake me ...

Сериозно немам зборови за барем да го опишам она што се случи вчера, за она што го имам низ себе додека секоја моја клетка свесност се граничи со тебе.
И што и да зборувам нема да биде доволно, те чекам да те бакнам љубов ... само те чекам да те бакнам и да ме нема до утре!
:back:
 

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
I don't know if life is greater than death. But love is more than either.

Посебно, оваа нашава.
Сакаш верувај, сакаш не.
Твој е изборот.
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.698
Поени од реакции
13.346
Верувам дека ти е добро таму. Иако новиот живот започна пред неколку дена, некои спомени пројавуваат насмевка на моите усни. Чувствата се тие и не можам да ги одрекнам нити да ги заменам. Знаеш дека секогаш бев чувар на спомените а ти беше раскажувачот. Ги чувам само за нас, за нашите насмевки.
 

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Да љубиш карпа не е исто со и да бидеш љубен од истата. Ме тераш да ти покажам како е да сум навистина камен. А не го сакам тоа, едноставно затоа што не сум...
 

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Незнам дали има потреба да го пишам ова,ама сакам да знајш дека ми недостигаш и тоа еб*но многу и ептен сакам да те видам!!!Ми недостига се од тебе поготово сега кога знаеш кој ми е најголемиот проблем,а тебе те нема.И поќе незнам шо да ти речам зошто знам дека е залудно се што и да правам.
Само се надевам дека си среќна и те исполнува тоа што го правиш,но исто биди и паметна како што си од секогаш!!!Едноставно незнам шо да направам и шо поќе да ти кажам,можно е да не се видиме некој одреден период во зависнот од тоа утре што ќе ми го кажат(од резултатите).
Незнам дали да ти го кажам ова оти знам дека не ти значи ништо,но сепак те сакам и ми недостигаш!!!!:nesum::nesum::nesum:
 

Lanna

Taller, Stronger, Better
Член од
30 септември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
165
....многу ми е жал што не можеш да сфатиш колку мноооогу те сакам, на моменти и боли. А ти и понатаму продолжи да им веруваш на сите маргинални фигури и продолжи да ме повредуваш и навредуваш.
Да те потсетам само дека мене не ме плашат и милиони километри раздалеченост зошто знам дека еден ден ќе ја дознаеш вистината, па макар и да треба по гулаб да ја пратам. Се надевам дека нема да е во погрешен ден. И се надевам дека некој некаде искрено ќе се моли за мене. Ќе ми треба сила да те кренам само момент пред да паднеш...
 
F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
црна е најбоља, црна одговара..
јер ако кажеш крај, ако заплачем и суза поџе,
може да накваси, хаљину покваси,
црно па се невиди.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom