Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Сакам да ти кажам дека ме правиш среќна како никој до сега.. Ми се допаѓа тоа што работите се одвиваат полека но сигурно..:back:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Тивка е нокта...Небото оваа нок се обидува да ми го осветлат патот, да ми ги осветлат спомените...Ах тие болни спомени кои ми ја притискаат душата и не ми дозвочуваат да продолжам напред...Каде да одам?Што да сторам за да заборавам се што се случи!А дали всушност ке успеам да те преболам, на се јас да заборавам ??.....Незнам!Не добивам соодветни одговори на прашањата.Но решавам храбро да чекорам напред.Можеби и ке се појави некој кој ке ми помогне да заборавам се или пак ке ме повреди уште повеке?Незнам но сепак ке продолжам напред да знаеш животот доправа ми почнува ке чекорам по патеката по која чекорат искрените и оние кои што знаат да сакаат:toe:

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Колку сакав да те видам денес не си свесен. Ама така е ко сме баксузи, баш денес мораше се’ наеднаш да се случи. :place:Те сакам мило, оздрави побрзо. :back:

Lanna

Taller, Stronger, Better
Член од
30 септември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
165
Не се сеќавам кога на Бог му побарав ангел, ама несомнено го испрати во вистинско време. Погледнувајќи малку наназад во деновите кога го проколнував и самото спознание дека осамнал уште еден мој ден на земјава, денес ја кревам високо чашата со вино и си наздравувам на глупоста.

Денес ќе наздравам и за нас двајца, зошто ти ми помогна да сфатам дека животот е прекраток за да се разбудиш и да зажалиш. И јас сум благодарна на секој миг во кој можам да те гушнам или макар надреално да ја почувствувам твојата насмевка. Сите пластични фигури кои отсекогаш биле дел од мојот свет полека го добиваат својот реален лик под напливот на твојата искреност, а јас толку многу го сакам секој дел од тебе...кога се смееш...кога здивуваш и се лутиш... кога врескам по тебе, а ти нејќеш да се свртиш... и тогаш уште повеќе те сакам зошто знам дека ме чекаш на наредниот свиок со најтоплата прегратка на свет.

Денес, ти ќе знаеш дека си една од насилните причини зошто ги отварам очите на сабајле, зошто се смеам на пладне, и зошто на крајот од денот си легнувам со надеж за утре. И јас повторно ќе ја кренам чашата високо и ке наздравам за сите прекрасни мигови кои не очекуваат заедно, а на кои јас едноставно нема да можам да им одолеам.

Те сакам Ф.:back:

P

Polaroid vanity

Гостин
За личноста која ме следи.. :wink:

I hope you never lose your sense of wonder
You get your fill to eat
But always keep that hunger
May you never take one single breath for granted
God forbid love ever leave you empty handed
I hope you still feel small
When you stand by the ocean
Whenever one door closes, I hope one more opens
Promise me you'll give faith a fighting chance.

And when you get the choice to sit it out or dance
I hope you dance
I hope you dance.

I hope you never fear those mountains in the distance
Never settle for the path of least resistance
Living might mean taking chances
But they're worth taking
Lovin' might be a mistake
But it's worth making
Don't let some hell bent heart
Leave you bitter
When you come close to selling out
Reconsider
Give the heavens above
More than just a passing glance.

I hope you dance
(Time is a real and constant motion always)
I hope you dance
(Rolling us along)
I hope you dance
(Tell me who)
I hope you dance
(Wants to look back on their youth and wonder)
(Where those years have gone)

I hope you still feel small
When you stand by the ocean
Whenever one door closes, I hope one more opens
Promise me you'll give faith a fighting chance.

Dance
I hope you dance
I hope you dance.

Frankly darling,I just give a damn. :) :pipi: :back:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Te сакам, од секогаш те сакав и ќе те сакам за секогаш, можда ти не го знаеш ова а и никогаш нема да го дознаеш тоа чуство, а пак ти ме учеше на ...

If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face the world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

Но ја не сум крив, не верувам дека некогаш ќе се заљубам во тебе, не требаше тоа да се случи и се правев наудрен кога другите ми велеја дека те сакам и не сакам да мислам дека е тоа е вистинито и заради тоа сеа не моем да заспием бидејќи во секој сон си ти и се плашам да заспиам...

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Nekoj den ili nekoja nok, a mozebi ke e izgrejsonce ili zajdisonce...jas ke te legnam.
Znaj go toa.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Mojата посебна љубов,

мојата љубов спрема тебе пријателе, се знаевме 8 години, се сеќаам се запознавме зимата, ти беше ранет, а јас бев на ортопедија ради коленото. Од тогаш се знаеме.
Жал ми е што го пишувам ова, баш сега,
зашто се плашев да ти зборувам за тоа дека те подржуваме баш сите.
Твојата вереница,
твоето дете кое прерано го заврши својот живот.
Твојата несреќа,
зошто не отиде на лекар навреме,
знаеше и сам дека не е нешто во ред.
Зошто?
Зошто сега сите да тагуваме, половина град да зборува,
да се чуди.
Знам дека знаеш дека те сакав, иако бев помал од тебе,
ме научи многу работи.
Да,
ти си ми еден од пријателите кои стварно ги љубам.
Нашата пријателска љубов.
Каде и да си,
те сакам.
Се напивме сите од твојот најомилен Шток.
Лесна ти земја,
пријателу мој.​

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Шмекерици...слушајте сеа. Ве сакам сите. Но...само една сакам она јако. да да ти девојче ти...ти што ѕиркаш...:) тебе те обичам најмногу. Ретко сакам а тебе те засакав. А и ти имаш привилегија да бидеш сакана од Шмекерот :)

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43

Знаеш, секогаш успеваш да ме оставиш спиичлес. Агрх! Го хејтам тој збор, и самиот знаеш зошто.. Ти реков ли дека нема да биде лесно? Пак ќе ти речам! Тешко да го заборавам тоа. Но, сепак мостот бил доволно вчудоневидувачки и доволно јасно ми го претстви, па сме уан степ клоус’р. Ќе дојде и март, па и судбоносниот мај, за на крај во Јуни... Ах. Не си свесен што те чека!! Колку само ќе се смешкам аааахахаха немој капчено да е такво како на Нијо!! Љее!
Знаеш, words are not enough.. Но, песната погоре беше доволна. И беше доволен доказ дека сеуште можам да сметам на тебе!
Прууф јеаа ај гат прууф! :pos: БудалЧе, се гледаме наскоро! :back:

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
How can you be in your bed, waking up, and believing in whatever you want to believe...when you are in my heart?

Само кога би знаела...или подобро би ти го кажал ова...:smir:

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
За да не те ставам во незгодна ситуација:))) тука ќе ти/си кажам се што сакам..
..Жими се, можев така да седам и да те гледам засекогаш.. Сo се' што правиш, само уште повеќе те засакувам, и кога ќе ме изнервираш со глупост уште толку само сакам да те изгушкам и да сум со тебе.. Сакам бе сите да знаат како се чувствувам, и сакам и тебе да ти кажам најнајнајмногу, зошто не можам да го држам ова во мене, полудувам :wub: [и тука следи тоа смајлито шо го мразиш]
И никогаш не мислев дека ќе има некој за кој би напишала нешто вакво тука.. but you proved me wrong :back:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Бев скоро подготвена да ти кажам дека ми се допагаш (не дека сум заљубена во тебе)ама ти се сруши пред мене вајда не го знаеш тоа али знам дека никогаш нема да дознаеш дека ми се допагал:toe:.Џабе е ти е се во животот знаеш ли Вајда не али ке дознаеш :nerv:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
....мама, тато, ве сакам...Честитки за 25 те години заедно!
Ах, да... Во врска со другата љубов...

Те сакам еј. Не знам зошто само.:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom