Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
Уште ме боли се по тебе. Сега сум тажна и многу ми фалиш. Ми фали твојата мечешка прегратка која ја сакав највеќе на светот. Ми фали твојата прегратка кога си легнуваваме на која секогаш слатко заспивав...Верувај ми се би ти простила само да се појавиш и ги рашириш рацете кон мене...незнаеш колку многу сакам да ми се вратиш....не е ова живот кога те нема тебе во него да ги надополниш сите мигови на среќа...вака сум празна и неисполнета....лутам по градот...а мажите....ги гледам како лист хартија...не чувствувам ништо за нив...ниту за некој особено...само тебе те гледам и те барам...те сакам зверу врати ми се!!!:nesvest:

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
So I find a reason to shave my legs
Each single morning
So I count on someone on Friday nights
To take me dancing and then
To church on Sundays
To plant more dreams
And someday think of kids
Or maybe just to save a little money

You're the one I need
The way back home is always long
But if you're close to me I'm holding on
You're the one I need
My real life has just begun
Cause there's nothing like your smile made of sun

In the world full of strangers
You're the one I know

So I learned to cook and finally lose
My kitchen phobia
And so I got the arms to cuddle in
When there's a ghost or a muse
That brings insomnia
To buy more thongs
And write more happy songs
It always takes a little help from someone

Е толку многу се сменав за тебе. Абе те сакам. И кога веќе претуркавме еден толку тежок период заедно, кога веќе видов на што сме спремни еден за друг, можам да спијам помирно. Уште плачам како дете на работите што ги направи за мене. И кога ќе се сетам на глупите кавги без причина (добро де, имаше некој со добри причини) ми иди да се отепам, сме изгубиле добар период од врската, на рфешавање работи кои се решени. Ок де секој има периоди лоши во врската. Ама не бев научена јас на такви. Бев научена на скоро совршената врска. Изгледа сето тоа беше потсетник дека нема совршенство. Ми беше потсетник дека можеби нема да бидиме стално заедно, иако се плашам од самата помисла...
Те сакам појќе од секогаш. Фала за се :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
vo vrska so ljubovta sakam da kazam deka... ti ne si za vakva ljubov kakva sto custvuvav za tebe, ti nezanes da sakas kako jas sto te sakav tebe, ti si roden da lazes da mamis i poigruvas so tugi cuvstva... se sto znaes da mislis samo na sebe, sakase jas da ti padnam na kolena i da ti izjavuvam ljubov za da ti podobro se smees so tvoite avtoritetni drugari ve zalam :pos:

sakase samo da ja zlooupotrebis ovaa ljubov da ja iskoristis, na facata ti se gleda deka si nestabilen... moze i Gospod ne dava da te srekavam poeke i da bidam so tebe moze samo taka poeke ke patev! :nesum: za zal!

no toa bese tvoj izbor se nadevam ke bides sreken i ako ne bi trebala ova da go posakuvam jas sakam da bide sreken no eden den da svatis deka mnogu si zgresil sprema mene!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Мило, не се одлучив на овој чекор за да ги повторувам истите грешки.
Секогаш сум била искрена со тебе, така и сега. Но ако не ми веруваш џабе се сите напори.

Те љубам повеќе од се`. :back:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Океј,требит сто пати една иста работа да ти ја повторам за да ја сфатиш? Излеа.
Ме гушиш чоек. Таман си реков опуштено ке е, и оп, тука си ти за да ме разубедиш во то. Одбивен ми станвиш веќе. Ако досеа не знаев зш сум ти раскинала,сеа конечно дознав.
Freedom,is nice to feel you again.

Tanurovski

How you doin'
Член од
21 јуни 2007
Мислења
56
Поени од реакции
4
За моето маче најубаво

2 години 1 месец 3 дена и 9 часа, најубави во мојот живот... Многу ми е жал што се заврши така брзо, наеднаш... Сеуште пробувам да ја најдам причината зошто, зошто ми ги кажа тие зборови. Зошто толку лесно се откажа од мене и од тоа што го имавме. Зарем не вредеше да пробаме да ги решиме проблемите на некој друг, било кој друг начин.

Те мразам. Никогаш не сум пишувал текстови, НИКОГАШ. Те мразам, затоа што ми стана инспирација да го пишувам овој. Ме боли споменот за вчера, на таа последна вечер помината заедно. Неможам да ги сопрам солзите. Заплакувам секој момент кога ќе ми текне на последниот бакнеж, и на последните зборови: "Те сакам маченце мое... Чао".

Не знам со што да продолжам... На што и да помислам, заплакувам уште погласно. Ме боли...

Дај ми добра причина, сакам да знам зошто ме остави. Кажи ми!!! Ако е тоа што ми го кажа вчера, тогаш ти си најголемата кукавица што постои на светов, зошто ни самата не ја знаеш причината, а сепак ми кажа крај. Објасни ми што значеше тоа: "Не е до тебе, до мене е"? Што, сакаше да го направиш крајов помалку болен? Неможеш.

Посакувам ова да беше само еден лош сон...

Во тие 5 минути вчера, целиве 2 години ми поминаа низ глава. И пак ќе те прашам, вреди ли? Вреди ли да го фрлиш се тоа во вода? Немаше ли некој друг начин?

Сепак, сега тоа не е битно... Неможам да го вратам времето. А и да можев, немаше да сменам ништо. Ми беше најубаво.

Те сакам маче мое најубаво...

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Знаеш, си муабетевме со другарки за мувањата, првите бакнежи и сите тие пеперутки.

Ама знаеш и дека Being in love испадна боље од Falling in love зошто секој нареден ден станува се` поубаво.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Шо бива?
Рекорд ќе поставуваме? Фак бе, 5-6 дена е многу за екскурзија.
Аиде, како и да е. Убав помин. Одмори од хардкор учењето, и хардкор замарањето приредено од моја страна овие 7 и нешто месеци. Комплетно слободна имаш (па и јас, де). Исклучен ми е мобилнио. Се гледаме. (brb)

O да, извини за се што требаше да кажам а преќутив. Само добраноќ. ОМГ.
Пичка сум.

Те сакам. For real.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Wonderful... Magical... Can't find the right words... :wub:

What happened yesterday? Where were we? Because I remember nothing but you... :wub:

Нема... Јас те сакам најного. Никој друг. Повеќе и од ти што се сакаш самата.... :baeh:

Да не забраваш. Уште ми дужаш. Да не мислаш оти така ќе избегаш? :pipi: Ама твое право е, ако сакаш не ми исполнувај желбата за матурската. :cry:

А сакаш да те викам и да се лигаваме како мачинца, а? :back:

I hate you the most... :back: In a positive way...:pipi:

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
If i never met you, i wouldn't like you. If i didin't like you, i wouldn't love you,, i wouldn't miss you. But i did, i do, and i will....:uvo:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Помеѓу љубовта и омразата постои линија на простување
Преминувајќи ја значи да и` дадеш живот на оваа страст
Иако понекогаш гордоста е посилна од љубовта
Иако душата се затвара за да не влезе љубовта
Помеѓу љубовта и омразата се заљубувам повеќе во тебе
Како две различни чувства да живеат во мене

Колку повеќе размислувам, толку повеќе не сфаќам
Како можам да те мразам во исто време кога умирам да сум покрај тебе...

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Згрешив знам ...
и си признавам, никогаш не го одреков тоа..
и што ... не заслужувам втора шанса бе ?
Кај е сета таа љубов за која ми ја кажуваше ... кај е љубовта која требаше допрва да ми ја докажеш ...
само заради една ( според тебе нели? :wink: ) корпа ... ти се откажа од мене, а тооолку беше лудо заљубен у мене .. пхахах ...
Сори за корпите ... корпата де .. али сепак другарката ми беше на прво место .. и не сакав да ја загубам ... :(

и што сега коа знаеш дека те сакам ... м'нга ке се праиш .. фраер си демек ... епа прај се бе .. никад не сум имала среќа во љубовта(пред се поради глупите и избрзани одлуки кои ги донесувам у животот) ... па изгледа и во овој случај нема да биде ништо поразлично :( ...
али јбг ... ке те сакам некоја година ... ке паѓам у депресии секогаш коа ке те видам ... ке си ја мавам главата од ѕид и ке љубоморам ... али ке те од(т)-сакам кога тогаш (за некоја година) ...

јбг живот ..
баш сакам да можеш некако да го прочиташ постов..али за жал .. многу сакам .. така да ... тоа е ...

ТЕ САКАМ!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Те испратив во спомените. И драго ми е што ќе постојат моменти во мојот живот на прикриена насмевка. Не посакувам да сум со тебе. Не копнеам по некакви си допири, бакнежи, гушкања... I`m not afraid to carry on without you, but I`m scared of erasing you from those moments. But I won`t fight against it because I`m sure that you won`t die inside them.

V

[vladimir]

Гостин
Не заминувам никаде додека не ми кажеш дека не ме сакаш, додека не ми докажеш дека ме мразиш! Не погледнувам на страна додека не ми ги истераш очиве, додека надежта живее во твојата душа.

Член од
23 мај 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Vecerva trebase da ja bacam devojkata sto jas sakam, vecerva bese nokta, nokta koga trebase da i sepnam neso slatko i neodolivo i da bacam, nok koja ja cekav cel mesec. Zatoa gi grabnav klucevite od kolata, koja e prilicno nova, i trgnav da odam tamu kaj sto trebas da stignam, na pat natamu mi izleta zaprezno vozilo pri sto vo obid da go izbegnam si ja izgrabav kolata na nekoj golem kamen sto bese postaven na patot.. no toa ne mi bese vazno ne ni zastanav .. zato sto vecerva bese nokta koga ke ja bacam devojkata sto jas sakam, koga stignav kade sto trebase izlegov od kolata i se svrtev okolu za da vidam kolkava e stetata, pri sto se liznav i go izmestiv kolenoto po 4ti pat vo ovie 3 meseci, no sepak ni toa ne mi bese vazno, zosto vecerva ke ja bacam deojkata sto jas sakav, mozebi ke kucav malce ama nema da dozvolam toa da me spreci. I posle 3 saati ja sretnav, ja sretnav na mesto polno so luge od koi samo taa bese vazna .. samo taa odese vo usporen interval od vremeto samo taa sjaese i izgledase prekrasno, samo taa imase pogled od milion dolari.. i togas ja gusnav.. i vo toj del od sekunda nemav nova i izgrebana kola, nemav izmesteno koleno samo ja imav devojkata koja ja sakam vo pregratki. No izgleda vo toj moment, ednostavno izgubiv hrabrost da sepnan nesto ubavo nesto slatko i da ja bacam, ni si pomisliv "zastani malce, i obidi se povtorno za dve minuti ne ide nikade". Togas ja pustiv i se svrtav da se pozdravam so drugite luge sto bea so nea.. koga se svrtiv nazad nakaj nea, taa se bacuvase so nekoj tip sto ne go ni znam, ne oti ke pravese nekoja razlika ako go znaev no sepak ..

Vecerta vo koja trebase da ja bacam devojkata sto jas sakam ja zavrsiv so izgrebana kola, ismesteno koleno i gledajki ja kako bacuva drug ..

Vo zivotov nema srekni kraevi samo marfievi zakoni, losi raboti se slucuvaat vo trojka.

Izvinete za losa gramatika i izedeni bukvi.. no stvarno ne mozam pak da go citam i popravam ova, kasno e, a i denot ne mi bese bas najdobar.

Ne znaes sto propustas .. stravno ne znaes .. tesko i loso e da ja izgubis taa sto ja sakas,
no mnogu e poloso i po tesko da izgubis nekoj sto te saka.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom