тоа е исто со овој систем каде 80% од администрацијата ги лади своите јајца во канцелариите под клими со мои пари купени и трошат струја со мои пари платена а останатите 20% седат дома а земаат плата, и сите тие земаат плата од моето дуќанче каде работам и црнчам деноноќно за трипати помала плата од горенаведениве да не зборувам за тешкиот криминал за 3 дрвца 350.000 евра или споменик од 10.000.000 евра а истиот коштал во стварност 50.000 евра не да се распадне, еден ден ќе си ебе матер вкрај.за плачење е сега, не тогаш, не знаеш и молчи!
види, јас сум видел и осетил два системи, трет не, ако би бирал меѓу овие два, без размислување би го одбрал првиот, сам велиш, будалите односно поголемиот дел од народот го кажува истото, не си го ставиш прстот на чело и да се запрашаш ЗОШТО е тоа така? или ете, сите биле будали само ти и ретко кој овде паметен, да не се повторуваме, ти кажаа погоре, постоеше средна класа која беше задоволна од се и сешто, денес таа средна класа одвај преживува и се прашува утре кој нов данок и намет ќе ни смислат овие паразити.
види, јас сум видел и осетил два системи, трет не, ако би бирал меѓу овие два, без размислување би го одбрал првиот, сам велиш, будалите односно поголемиот дел од народот го кажува истото, не си го ставиш прстот на чело и да се запрашаш ЗОШТО е тоа така? или ете, сите биле будали само ти и ретко кој овде паметен, да не се повторуваме, ти кажаа погоре, постоеше средна класа која беше задоволна од се и сешто, денес таа средна класа одвај преживува и се прашува утре кој нов данок и намет ќе ни смислат овие паразити.