Во времето на СФРЈ подобро се живееше... Мит или вистина?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
јас ти реков мене да не ме мешаш не сум јас добар пример мојата фамилија била анти-ју и живеела нели како сите останати тука додека сега живееме три пати(барем) поубаво од тоа што го живееле мојте претци тогаш
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 13:25 ---

не бе само ти разбираш -.-
bi sakal da mi kazes mislenje za toa posledno sto go napisav i ako moze, kolku ovci moze da kupi tvoeto semejsvo so mesecniot prihod, ama bez lazenje ????

S

serpentipc

Гостин
јас ти реков мене да не ме мешаш не сум јас добар пример мојата фамилија била анти-ју и живеела нели како сите останати тука додека сега живееме три пати(барем) поубаво од тоа што го живееле мојте претци тогаш
Епа тогаш тоа е тоа, не спорам повеќе.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
bi sakal da mi kazes mislenje za toa posledno sto go napisav i ako moze, kolku ovci moze da kupi tvoeto semejsvo so mesecniot prihod, ama bez lazenje ????
приватен бизнис иам непостојан приход е и ств неам намера да ти кажувам што колку ми е приходот што имам сеа и колку овци можам да купам ама еве најискрено ти кажувам барем 3 пати поубаво живееме ние од мојте претци
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 13:34 ---
Ти бе се читаш ли што пишуваш.... или само онака ..бурек си јадеш... или по налог тоа го правиш...
- кој бе ти креирал мислење... едно е мислење друго е јавно дисидентство..сегде и во секој систем има незадоволници...
- поголеми поданици на партии од тие денешните никогаш немало... види парламент...:D
- Нуклеарно... за работи кои не ги познаваш подобро ќути си.
И ко што пиша Конкретниот....
богами брат за каков било вид на оружје и за армии и војни и се од тој реон имам доста солидно познавање ...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
приватен бизнис иам непостојан приход е и ств неам намера да ти кажувам што колку ми е приходот што имам сеа и колку овци можам да купам ама еве најискрено ти кажувам барем 3 пати поубаво живееме ние од мојте претци
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 13:34 ---

богами брат за каков било вид на оружје и за армии и војни и се од тој реон имам доста солидно познавање ...
vo toj slucaj si eden od retkite koi ziveat podobro otkolku sto ziveele ,, nasite pretci ,, a posto si vo tie ,,malkumina,, sto sega dobro ziveat ne im go peri mozokot na ,,mnozinstvoto ,, koe sto sega zivee poloso ,otkolku sto ziveele ,,nicnite pretci,,

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
vo toj slucaj si eden od retkite koi ziveat podobro otkolku sto ziveele ,, nasite pretci ,, a posto si vo tie ,,malkumina,, sto sega dobro ziveat ne im go peri mozokot na ,,mnozinstvoto ,, koe sto sega zivee poloso ,otkolku sto ziveele ,,nicnite pretci,,
затоа реков не ме зимај мене за пример не сум соодветен , а нигде не реков дека финансиска состојба била лоша во сфрј само објективно ги наведов лошите работи(како менување историја и сл она стандард тоталитарни работи) а плус што системот бил неодржлив тоа покажа времето нели :)

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Подобро...во секој случај.Тоа можат да го потврдат само тие што живееле во тоа време,а тоа....ми кажа баба ми, мајка ми,вујна ми,татко ми....не се важи!

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
затоа реков не ме зимај мене за пример не сум соодветен , а нигде не реков дека финансиска состојба била лоша во сфрј само објективно ги наведов лошите работи(како менување историја и сл она стандард тоталитарни работи) а плус што системот бил неодржлив тоа покажа времето нели :)
koga sme veke kaj menuvanje istorija , aj procitaj nekade koga za prv pat na makedonski jazik pocnalo da se uci vo ucilistata, koga makedonskiot jazik za prv pat stanal sluzben jazik vo makedonija, ako pocnes za toa deka sme bile diskriminirani kako makedonci, pobaraj i procitaj nekade kakva pomos bila prakana vo egejska makedonija za breme na graganskata vojna vo grcoja, prositaj za popisot vo 1946-7 vo bugarija i za 1946-7 pregovorite bugarija da stane sostaven del na jugoslavija
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 13:57 ---
Подобро...во секој случај.Тоа можат да го потврдат само тие што живееле во тоа време,а тоа....ми кажа баба ми, мајка ми,вујна ми,татко ми....не се важи!
devojku , jas sum sum ziviot svedok na ova sto go pisuvam, nisto ne preraskazuvam
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 14:00 ---
--- togas pisuvaj na druga tema na forumot , ovde prasanjeto e : dali podobro se ziveese ...................., ne e prasanje nitu dali sistemot bil totalitaren , nitu dali bil odrzliv, si ja pogresil temata

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Тогаш ПОДОБРО СЕ ЖИВЕЕШЕ!
Сега е МИЗЕРИЈА!

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
uste nesto : co cremeto na totalitarizmot , ustavot na rm ,glasese
--- makedonija e drzava na makedobskiot narod i .......................
sega glasi :
--- makedobija e drzava na makedonskiot , albanskiot narod i .................
pa prijatelce nie togas imavme drzava sega imame federacija, ama zatoa i smeeme da mislime:pos:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
sega glasi :
pa prijatelce nie togas imavme drzava sega imame federacija, ama zatoa i smeeme da mislime:pos:
Кој ти рече дека сега гласи така? http://jorm.gov.mk/ustav.shtml

...како и од историскиот факт дека Македонија е конституирана како национална држава на македонскиот народ во која се обезбедува целосна граѓанска рамноправност и трајно сожителство на македонскиот народ со Албанците, Турците, Власите, Ромите и другите националности кои живеат во Република Македонија, а со цел:...

S

serpentipc

Гостин
Кој ти рече дека сега гласи така? http://jorm.gov.mk/ustav.shtml

...како и од историскиот факт дека Македонија е конституирана како национална држава на македонскиот народ во која се обезбедува целосна граѓанска рамноправност и трајно сожителство на македонскиот народ со Албанците, Турците, Власите, Ромите и другите националности кои живеат во Република Македонија, а со цел:...
А дали можеби знаеш што точно се измени во уставот со рамковниот договор?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
S

serpentipc

Гостин
Еве го Уставот со измените. http://www.maticanaiselenici.com/doc/zakoni/Ustav.pdf Повторно никаде не пишува македонскиот и албанскиот народ.
Хмм, треба да се разгледа убаво... Ме интересира затоа што имаше некоја теорија дека уставот е намерно изменет од формата (простонародски кажано) „македонија земја на македонците“ во „македонија земја на многу народи“ со цел да не не фати Букурештскиот договор (демек конфликтот од 2001 бил иссцениран за таа цел).

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
sega glasi :
сеа види вака брат 3 пати е променет уставот за време на југославија а сега не сме федерација туку сме консоцијациска парламентарна демократија а како глеасел ете ти кажа инглориус ако толку те интересира ќе ти ги напишам сите 3 устави како не дефинираа

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
сеа види вака брат 3 пати е променет уставот за време на југославија а сега не сме федерација туку сме консоцијациска парламентарна демократија а како глеасел ете ти кажа инглориус ако толку те интересира ќе ти ги напишам сите 3 устави како не дефинираа
turi mu pepel na seto toa , jas na temata ,,DALI PODOBRO SE ZIVEESE......................... kazav sto imam da kazam , koga nekoj so fakti i brojki ima da kaze nesto na prasanjet, ke odgovoram

Kajgana Shop

На врв Bottom