Во Аеродром секој понеделник ќе се крева знаме и ќе се пее химната на Македонија

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Само покажуваш колку не ги почитуваш старите, иначе примеров нема врска.
Има пуно, има. Затоа ти напоменав, Која знае каква мака си имал човекот и дека можда заради тоа не те ни приметил (иако те погледнал) а уште помалку и дека те чул.
П.С. Ти да ги почитуваш пензионерите во Скопје!!! Мислам дека после 1 недела во лудница ќе побараш да те однесат. Но тоа е друга тема.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.652
Поени од реакции
85.468
Сонувам да живеам како свеѓанин, холанѓанин, англичанец, германец или французин, националноста не е битна....
Супер, првиот чекор е да почнете да се понашате како Европејци, наместо како Арапи.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.913
Поени од реакции
25.011
Ме си ме разбрал, и тој чекаше како јас. Помислив дека е албанец,з атоа му се обратив на албански, ако не ме разбрал би можел да каже WHAT, и тогаш јас ќе знаев дека не разбира и ќе го прашав на маџарски. Но не, *патриотов* ништо не кажа, а баш ми требаше информација..
И го праша на македонски барем ? И што те гледам чуден. И мене да си ме прашал на албански што очекуваш да ти одговорам. Нити знам што ме прашуваш, нити знам да ти вратам. Можи ме пцуеш. За малерот да биди поголем можи незнам ни англиски. Пуно реално ако си зборуваме, ајде кажи ми ти мене ама онака искрено какво фајде би имал ти што ке учиш на албански во средно пример или на факултет во држава која официјален јазик на цела територија е македонскиот.Ете макар и што во некои општини е и албански како втор службен јазик, какво фајде би имал ти од тоа. Разбирам да си имате предмет мајчин јазик од прво од крајот на основно и средно каде ке се изучува граматика и се што треба за да се изучува еден јазик. Ете кои се според тебе придобивките од тоа, ама реално без да ми вртиш одоколу.
Ти си растен претпоставувам во друго време и македонскиот го владееш солидно, можима јас и ти да се разбереме, можиме и да седниме пијачка да пиеме муабет да свртиме. Дали моето дете и твоето ке го можат тоа во иднина, или внуците наши?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ако чита некој одговорен треба да ја запре оваа лудост со двојазични табли. Треба некој да им укаже на Албанците дека на рамковниот не треба да се повикуваат само кога тоа им одговара дека истиот носи одговорност и за нив.

Според истиот договор во школите во општина Аеродром неможе да има двојазични табли затоа што општината има помалку од 1 % Албанци и се далеку од за нив посакуваните 20%.

http://newtime.mk/vesti/makedonija/bojkot-dvojazicna-tabla-i-psiholog-i-pedagog-albanci-baraat-ucenicite-vo-srednoto-hemisko

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.230
Поени од реакции
76.185
Се знам со еден од професорите Албанци во хемиското...
Има просек 6.30 и тоа на факултетот во Мала Речица, но сепак е професор :confused: На постдипломски се исфорсирал и запишал факултет во права смисла на зборот, и не може ни да помисли дека ќе положи некој испит, а камоли да магистрира...
Ако ништо друго, барем фин е и културен, може ќе ги научи на некаква домашна култура која и онака не ја добиваат од дома :вонзем:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.684
Поени од реакции
5.373
Има пуно, има. Затоа ти напоменав, Која знае каква мака си имал човекот и дека можда заради тоа не те ни приметил (иако те погледнал) а уште помалку и дека те чул.
П.С. Ти да ги почитуваш пензионерите во Скопје!!! Мислам дека после 1 недела во лудница ќе побараш да те однесат. Но тоа е друга тема.
Каков звук имам јас сигурно цела сала се свртел кон мене, но нејсе, батали, сме ептен офтопик.

П.С. Имам баба пензионерка, живее со нас и те разбирам сосема.[DOUBLEPOST=1410375414][/DOUBLEPOST]
И го праша на македонски барем ? И што те гледам чуден. И мене да си ме прашал на албански што очекуваш да ти одговорам. Нити знам што ме прашуваш, нити знам да ти вратам. Можи ме пцуеш. За малерот да биди поголем можи незнам ни англиски. Пуно реално ако си зборуваме, ајде кажи ми ти мене ама онака искрено какво фајде би имал ти што ке учиш на албански во средно пример или на факултет во држава која официјален јазик на цела територија е македонскиот.Ете макар и што во некои општини е и албански како втор службен јазик, какво фајде би имал ти од тоа. Разбирам да си имате предмет мајчин јазик од прво од крајот на основно и средно каде ке се изучува граматика и се што треба за да се изучува еден јазик. Ете кои се според тебе придобивките од тоа, ама реално без да ми вртиш одоколу.
Ти си растен претпоставувам во друго време и македонскиот го владееш солидно, можима јас и ти да се разбереме, можиме и да седниме пијачка да пиеме муабет да свртиме. Дали моето дете и твоето ке го можат тоа во иднина, или внуците наши?
Македонските деца како втор јазик им е англискиот, на албанчињата им е македонскиот, сосем трет им е англискиот, тоа на нас ни личи на нееднавки можности, само затоа што живееме во држава каде сме малцинство, значи не сме одбрале такви можности, но ете не ни пречи да учиме на странски јазици по Европа, се асимилираме таму, тоа не ни пречи затоа сме во туѓа земја. Ова е наша земја заедничка.

Последно уредено:
Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Се знам со еден од професорите Албанци во хемиското...
Има просек 6.30 и тоа на факултетот во Мала Речица, но сепак е професор :confused: На постдипломски се исфорсирал и запишал факултет во права смисла на зборот, и не може ни да помисли дека ќе положи некој испит, а камоли да магистрира...
Ако ништо друго, барем фин е и културен, може ќе ги научи на некаква домашна култура која и онака не ја добиваат од дома :вонзем:
Дали 2ца професори нивни имаат диплома за завршен факултет.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Каков звук имам јас сигурно цела сала се свртел кон мене, но нејсе, батали, сме ептен офтопик.

П.С. Имам баба пензионерка, живее со нас и те разбирам сосема.[DOUBLEPOST=1410375414][/DOUBLEPOST]
Македонските деца како втор јазик им е англискиот, на албанчињата им е македонскиот, сосем трет им е англискиот, тоа на нас ни личи на нееднавки можности, само затоа што живееме во држава каде сме малцинство, значи не сме одбрале такви можности, но ете не ни пречи да учиме на странски јазици по Европа, се асимилираме таму, тоа не ни пречи затоа сме во туѓа земја. Ова е наша земја заедничка.
100% си во право за нееднаквите можности. Македонците плаќаат даноци и нивните деца учат само два јазици. Овие другиве не плаќаат даноци и децата им учат три јазици. Значи дека ние сме дискриминирани во својата сопствена држава.

И уште 100 пати да пишеш дека ова е наша заедничка држава ни ти сам нема да си веруваш, дај не прави глупа пропаганда.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.913
Поени од реакции
25.011
Многу е битно ти под заедничка што подразбираш. Државата како таква е еднаква за сите и е заедничка, значи таа е и на Македонците, Албанците, Турците, Марсовците и сите оние кои се легални граѓани на оваа држава. Дали тоа значи дека ние треба да ги воведеме сите јазици кои тука се говорат и сите тие да бидат официјални и службени? Зошто албанските деца да бидат попривилегирано од турските или ромските, српските и марсовските? Зошто тие да имаат поголеми можности од останатите кога ете се запна за јазикот. Дали ти мислиш под заедничка како заедничка на Македонскиот и Албанскиот народ , а другите кој ги еба. Дека сте повеќе од другите? Па што. Ние сме многу повеќе од вас и сега? Дали твоето дете сакаш покрај македонски, албански и англиски да учи и турски, ромски, српски.... Дали ти утре кога ке прашуваш некој некаде на шалтер треба со себе да носиш преведувач пошто од каде да знаеш можи шалтерџијата е Ром. Ти знаеш ромски?? Значи поркај другото што службениот јазик е јазикот на државотворниот народ кој сакал ти или не тоа да го признаете е факт, исто е и јазик кој го зборува убедливо најголем дел од граѓаните и сосем нормално , пожелно и практично е тој да биде и службен и официјален јазик на цела територија на државата. Инаку како ке се разбереш ти со сите останати? Само со твоите ке се дружиш. Како ти ке разговараш со некој Србин или Ром? Кој јазик ке го користиш? И пак не ми одговори каква корист имате од тоа да учите исклучиво на албански јазик во цел образовен процес. Какво фајде од тоа?
Инаку ме изнасмеја дека сте имале уште еден јазик плус за учење ви биле скратени можностите. Да се чудат будалите. Ами што да речат другите деца кои тогаш ке имаат уште еден плус јазик од вас. Значи македонски, албански, англиски и јазикот на нивната националност. Или на тоа не помисли а?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.606
Поени од реакции
15.409
Picture 1771.jpg Picture 1771.jpg ...ама погледај малу подалеку, додека се крева знамето на јарболот, онаму ене гледаш нешто се вее,
таму некаде високо, а во тетовско, кумановско и струшко ене го многу ниско и големо, дури и под нашето знаме на јарболот, та види не се ни гледа тоа наше и дали воопшто го има, а еве го и скопско и повардарско и пелагониско е веќе барабар на исто рамниште со нашето, дури и со опашон мава по сонцето, го бутка, предизвикува и сак да го турне под земји...а таму, ене источно таму беровско-брегалничко,таму се уште е слабо видливо поради облаците, но ене го и таму се пробива и спушта и за кратко време ќе се спушти до земји ако на време не се исфрлат потребните ракети...пу закони,зборови и наши идеали.

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Прегледај го приврзокот 102108 Прегледај го приврзокот 102108 ...ама погледај малу подалеку, додека се крева знамето на јарболот, онаму ене гледаш нешто се вее,
таму некаде високо, а во тетовско, кумановско и струшко ене го многу ниско и големо, дури и под нашето знаме на јарболот, та види не се ни гледа тоа наше и дали воопшто го има, а еве го и скопско и повардарско и пелагониско е веќе барабар на исто рамниште со нашето, дури и со опашон мава по сонцето, го бутка, предизвикува и сак да го турне под земји...а таму, ене источно таму беровско-брегалничко,таму се уште е слабо видливо поради облаците, но ене го и таму се пробива и спушта и за кратко време ќе се спушти до земји ако на време не се исфрлат потребните ракети...пу закони,зборови и наши идеали.
Blaze si mu na Patorot drzavata mu e polna so tikvi kako tvojata pa zatoa vaka i pravi!

http://www.balkaninsight.com/en/article/skopje-landfill-tender-winner-no-experience-no-investment

Kajgana Shop

На врв Bottom