Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.321
Поени од реакции
7.066
на европа и дојде кец на десетка словените да се испотепаат меѓу себе и да се жртвуваат за целите на западот...........погледнете ги видеата на парадите на војската на русија и на украина - исти фаци само различни униформи, погледнете ги другите народи како изгледаат

СССР беше и уште е страв за европа така да оваа политика на подели и владеј сеуште успешно ја одржува сега политичката ЕУ,али ништо не е вечно

заземање страна во конфликтот е чисто политички или профитерски гледајќи како се убиваат немилосрдно словенски братски народи

да не се азијатите и чечените во руската армија не знам како реално би се одвивал овој конфликт

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
на европа и дојде кец на десетка словените да се испотепаат меѓу себе и да се жртвуваат за целите на западот...........погледнете ги видеата на парадите на војската на русија и на украина - исти фаци само различни униформи, погледнете ги другите народи како изгледаат

СССР беше и уште е страв за европа така да оваа политика на подели и владеј сеуште успешно ја одржува сега политичката ЕУ,али ништо не е вечно

заземање страна во конфликтот е чисто политички или профитерски гледајќи како се убиваат немилосрдно словенски братски народи

да не се азијатите и чечените во руската армија не знам како реално би се одвивал овој конфликт
Русија и Украина се двете најголеми Словенски држави на светот по територија, а и најголемите две православни држави во светот по православна популација во нив. Заедно како народи прават 200 милиони народ... Бившиот СССР имаше скоро 300 милиона народ, да, но апсолутна доминација имаа Словенските народи во него (над 200 милиона) ... Руси, Украинци и Белоруси !

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.951
Поени од реакции
34.305
Автоматски споено мислење:

Патем, ваљда им е јасно на сите што свршаваат на украинските „успеси“ да потопат еден крстосувач (и тоа прашање дали со проектили, или некоја подморница земала учество), дека Украина нема примарни радари уште од првите неколку денови. Да не е директната вмешаност на САД/НАТО, ќе капитулираа првата недела исто како Грузија.

Сето ова има голем - ГОЛЕМ потенцијал да ескалира многу заебано. МНОГУ ЗАЕБАНО.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Русија и Украина се двете најголеми Словенски држави на светот по територија, а и најголемите две православни држави во светот по православна популација во нив.
Етиопија има 90 милиона и 62% православци

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Етиопија има 90 милиона и 62% православци
Pa dobro sea tie tamu hristijani po Etiopija, Egipet i državite od bliskiot istok i neznam baš dali se pravoslavci ko ovdešnite Evropski pravoslavci ili se nekoja posebna hristijanska kategorija, šo ti gi znam, generalno gledano Rusite i Ukraincite se najbrojnite Slovensko-Pravoslavni narodi. I Poljacite se Sloveni golem narod od 40 milioni ama rimo-katolici se !

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.887
Поени од реакции
2.799
Pa dobro sea tie tamu hristijani po Etiopija, Egipet i državite od bliskiot istok i neznam baš dali se pravoslavci ko ovdešnite Evropski pravoslavci ili se nekoja posebna hristijanska kategorija, šo ti gi znam, generalno gledano Rusite i Ukraincite se najbrojnite Slovensko-Pravoslavni narodi. I Poljacite se Sloveni golem narod od 40 milioni ama rimo-katolici se !
Има православен народ у Египет - Копти. Ама, за нив постои огромна нетолеранција, и малтретирање... за жал.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405

Има слики во коментарите со Азов ознаки, а и не изгледа толку исушено ко сега.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Скапо ги кошта

Според Путин, они изгубиле 1300 војници, тоа во влажните соништа.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Опрема колку сакаш, овие не ги спасува ни с300 ни с400, да беше некоја Нато држава ќе ги гонеше до незнај каде.

Kajgana Shop

На врв Bottom