Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.291
Одредена воена база, за да се нанесе штета и да не бидат спокојни, значи не само еднаш, туку и да се повтори.

Бродот Саратов, сега Москва, тоа ги охрабрува украинците и ги демотивира русите, исто како што е елиминирањето на руските генерали.

Навидум малку, али сепак значајно.

Треба да се охрабри и Нато да стрелаат ракети и да ја скријат раката.
Екстремно глуп потег би било тоа. Јасно им е на Украинците дека единствен начин да ја добијат војната е да ја истрошат Русија, а не да ја добијат во тотална војна. Помотивирани се бидејки се борат за своите градови и територија, додека Русите се километри од дома. Сценарио видено во многу војни, како Крајна и тн. Е сеа ако им дојде војната дома, тоа е друг муабет.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
Одредена воена база, за да се нанесе штета и да не бидат спокојни, значи не само еднаш, туку и да се повтори.

Бродот Саратов, сега Москва, тоа ги охрабрува украинците и ги демотивира русите, исто како што е елиминирањето на руските генерали.

Навидум малку, али сепак значајно.

Какво будење од сон те чека тебе, многу брзо :)

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
Снимка од денес Лавов, се говори дека е ракетирана опремата-оружјето која ја испратиле САД

на 00:52 се гледа како паѓа крстаречкиот проектил

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.994
Поени од реакции
13.200
Речиси сите извори што ги пратам, известуваа дека Русиве вечерва вршат напади во Доњецк, Луганск и Харков. Работи артилерија и авиација.

Член од
3 јули 2016
Мислења
194
Поени од реакции
602
U pm, nishto ne ostanuva osven da se pomolime da zavrsi ludilovo shto pobrgu. Toa sho se slucuvashe dosega e pickin dim za ova shto sledi.

Ponekogash mi e milo shto sme siromashni na balkanov i shto nemozhe da si dozvolime mnogu oruzje. Mu veruvam na klovnon koga vika mozheme deset godini da vojuvame. Partali se napravija dva meseci, iljadnici vozila unishteni i pak nemaat gajle.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
U pm, nishto ne ostanuva osven da se pomolime da zavrsi ludilovo shto pobrgu. Toa sho se slucuvashe dosega e pickin dim za ova shto sledi.

Ponekogash mi e milo shto sme siromashni na balkanov i shto nemozhe da si dozvolime mnogu oruzje. Mu veruvam na klovnon koga vika mozheme deset godini da vojuvame. Partali se napravija dva meseci, iljadnici vozila unishteni i pak nemaat gajle.
а што да се прави со ...., еве самиот предложи

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Не мислам дека ќе се залетаат овајпат како на почетокот, ќе одат сантим по сантим како во Мариупол. Ќе биде изненадување пак да уфрлат падобрански единици позади линиите на фронтот. Ќе мора да употребат многу повеќе артилерија за да пробијат, во секој случај ова ќе трае со месеци, којзнае колкави ќе се размерите на кризава допрва, се си мислам ќе чекаме во ред за леб и млеко.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.769
И ја мислам ова дека треба.
Вака, испаѓа дека и се плашат на Русија. А баш верувам дека западните општества се спремни за една all-out војна со Русија.
Автоматски споено мислење:

Екстремно глуп потег би било тоа. Јасно им е на Украинците дека единствен начин да ја добијат војната е да ја истрошат Русија, а не да ја добијат во тотална војна. Помотивирани се бидејки се борат за своите градови и територија, додека Русите се километри од дома. Сценарио видено во многу војни, како Крајна и тн. Е сеа ако им дојде војната дома, тоа е друг муабет.
Ја викам нека ја нападнат Русија по цела линија на фронт. Па што му ебеш матер, нека пробаат. Може до Москва ќе стигнат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
Офанзива почнала врз преостанатите Украински сили во Донбас…

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.065
Поени од реакции
7.731
Da ne im si vo kozata na ludjeto tamu!
ova povejce od Tepih ce bidi

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.994
Поени од реакции
13.200

Пуштени се на јако Русиве.
Ќе се воочи разлика сега и што правеа до сега, после стартов на ”вторава” фаза.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom