Војната на патиштата

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.205
Поени од реакции
18.321
Премногу лудаци има по патиштава, пред некој ден на 5ка лудак претекнуваше колона на коли во моја лента влезе, фатив закочив. Се му наредив на 7мо коло.
Булевар со 2 х две ленти без трета за запирање.Лева лента, паркиран камион без 4 жмигавци, никаков показател за ситуација, помислив дека е дефект.
Возам по десна и фраерот во моментот му текна тргна и заврти наеднаш десно (имаше раскрсница после 20, 30 метри искчучување за десно пак).Жмигавец и слично нормално дека не.
Пациентот зад него, не знам со која намера со цел памет се пикна меѓу мене и камионот, среќа за сите сантиметри не делеа од глупа сообраќајка.
Од автошколи и испитни центри прво е , па се друго.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.963
Поени од реакции
12.638
Починал возачот на моторот. Лесна му земја.
Тој од Буковик на полна со фиат панда претекнувал пежо некое огромно. Дебил, ќе се пазиш и некој ќе те рокне. И да не е полна, таа улица не е за курч и претекнување.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.673
Поени од реакции
43.650
Не сакам да скокам на заклучоци, но честа ситуација е ова кога моторџија е прегазен на полна некој кога врти. Најчесто ради нивната неконтролирана брзина немаат време за реакција.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
190
Поени од реакции
439
Tamu nonstop za malce se civnuvaat. Prvo mn se letaat po Aco Shopov. Nekoi so iskacale od Lukoil isto bile zdrveni. Ili izmegju Garden Inn i Tehnogas sto e ulickata. Motorov od Lukoil iskacal sigurno posto Kipperot e karsi. I sakal levo. I toa e prekrsok. Iam videno sto pati tamu na polna, od Lukoil levo nakaj Sistina. Mesto da go kruzi Vlae.
Tamu mora lezecki. Pogotovo od koga go napravija kompleks Aleksandrija

Член од
28 март 2006
Мислења
17.963
Поени од реакции
12.638
Утрово во пикот на сообраќајниот метеж, девојка беше прегазена на пешачки премин кај „Дајмонд“.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.039
Поени од реакции
9.140
Утрово во пикот на сообраќајниот метеж, девојка беше прегазена на пешачки премин кај „Дајмонд“.

“Шоферот забележан како пали свеќа пред Силбо и повикува на подигнување на свеста во сообраќајната култура”.

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
747
Поени од реакции
687
Уште еден во низата докази дека сме непоправливи имбецили. Беда и мизерија

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.759
Поени од реакции
89.018
Баш поминував од таму со автобус сабајлево, девојката мислам дека беше во свесна состојба. Се надевам дека се ќе испадне ОК на крај со жената... Само не ми е јасно како ја прегазиле баш на тој дел од улицата кога вртиш лево накај катната гаража, не треба таму брзо да се вози...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.461
Поени од реакции
47.903
Dobro e sto ova e da svrtis nakaj katnata, tuka ne se vozi brzo, povredena e ama apsurdno e ako e kriticno povredena tuka, se nadevam ne e nadez mi dava mestoto kade e udrena, ne se vozi tuka brzo i da sakas, odma e krivina vlagas od glavnata i vrtis levo i vednas e pesackiot, plus guzva imalo nema sansa brzo da e vozeno, ama nevnimanie sigurno, i bidnalo.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.039
Поени од реакции
9.140
Абе два тона челик со 30 на саат да те удри да ти искрши кук карлица толку треба. Се брзаат сите на Волстрит работат, заебан град многу кеш се врти…

Член од
28 март 2006
Мислења
17.963
Поени од реакции
12.638
Тој булевар кај Дајмонд, Макпетрол, Стара железничка е доста опасен за пешаци. Има неколку ленти и е лото дали сите возила ќе застанат. И пак не си сигурен дали во последната лента некој ќе застане или ќе пролета. Исто е опасно да се минува и на Теодосиј, кај поранешна Алумина, после семафорите кај Гранда Плаза. У ствари да не набројувам, има доста "опасни" места за пешаците.
Затоа, вели школскиот, у Германија светкаат блицеви и казни па ти вози ако сакаш невнимателно.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.397
Поени од реакции
5.875
Тој булевар кај Дајмонд, Макпетрол, Стара железничка е доста опасен за пешаци. Има неколку ленти и е лото дали сите возила ќе застанат. И пак не си сигурен дали во последната лента некој ќе застане или ќе пролета. Исто е опасно да се минува и на Теодосиј, кај поранешна Алумина, после семафорите кај Гранда Плаза. У ствари да не набројувам, има доста "опасни" места за пешаците.
Затоа, вели школскиот, у Германија светкаат блицеви и казни па ти вози ако сакаш невнимателно.
И 40 да вози, можеш тешко да повредиш некој. Дизајнот на улиците е проблемот, треба на големо да има целосен ревамп на цело Скопје. Имаше пред месец дена дизајн од студентка на градежен за Климент Охридски како треба да се направи и Партизанска. По убав холандски терк со многу дрва, јавен транспорт во средина, дрворед и висок тротоар па велосипедска па тротоар па пешаци. Пешачките повлечени 5 метри подоле од расрксницата за кога ќе влезе кола да нема мртов агол и дури да дојде до пешачкиот, пешакот веќе ја минал улицата.

Многу работи се трули, ние само ставаме фластери место да го најдеме коренот и да го решиме проблемот

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.947
Поени од реакции
35.976
Ова буквално секој ден стана...

Член од
14 октомври 2021
Мислења
190
Поени од реакции
439
Ова буквално секој ден стана...

Ја овде не знам како живеат жими сѐ. Еднаш сум била другар живее наш е. Во ситуација ние кај што имавме предност, 5-10 мин чекавме коли не нѐ пропуштаа. Од 3 ленти 1 им е паркинг, 1 за 4 жмигавци, 1 за возење.. греота

Kajgana Shop

На врв Bottom