Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Двојазичност и во ФФМ: Албанскиот – втор официјален јазик!

29 јул 2012 16:27

Албанскиот јазик стана втор официјален јазик во ФФМ откако во штотуку новоизбраниот Статут на Федерацијата е внесено дека „албанскиот и сите други јазици кои ги исполнуваат условите според Уставот ќе бидат официјални во ФФМ“.
Ова беше долгоочекувана желба на албанските делегати во ФФМ, која не можеше да помине на претходните Собранија. Сега, со новиот Статут, албанските делегати ќе можат да говорат на албански.

http://www.mkd.mk/47738/sport/albanskiot-jazik-vtor-oficijalen-jazik-vo-ffm/
Супер, само нека работат како што треба. (y)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.613
Ова беше долгоочекувана желба на албанските делегати во ФФМ, која не можеше да помине на претходните Собранија. Сега, со новиот Статут, албанските делегати ќе можат да говорат на албански.
Хари, врати се!!

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.058
Денов треба да се прогласи за празник на македонскиот фудбал. Честитки за изборот на Илчо.

Јас искрено не сум запознаен многу околу работата на човеков. Не како претседател, туку како менаџер. Повеќе информации?

Стои ли владеачката партија позади него? Добро, штом е тренер на клубот кој е финансиран од градот Скопје, сигурно дека стои... Обично не е убаво да се меша политиката во спорот, но верувам дека сите потајно посакувавме да му се навртат на Хари и да го сменат веќе еднаш. Полошо од ова, верувам дека нема шанса да биде. Прва задача на новиот претседател треба да биде враќање на сјајот на македонската фудбалска лига, а потоа - враќање на репрезентацијата на вистинската патека.
Па за тренер имаше може одлична иднина со Влатко Костов најперспективни млади тренери од државава ,меѓутоа Илчо се реши изнандо за друго нешто ,партијата владејчка веројатно е позади него и зато и се пушти во воаа трка за претседател на ФФМ, за чесен човек па не би рекол баш не е цвеќе за мирисање иако така изгледа кгао ќе го видите как омриен човек ама сепак убеден сум дека Илчо ќе успее да го дигне фудаблов од ова мртвило.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.613
Па за тренер имаше може одлична иднина со Влатко Костов најперспективни млади тренери од државава ,меѓутоа Илчо се реши изнандо за друго нешто ,партијата владејчка веројатно е позади него и зато и се пушти во воаа трка за претседател на ФФМ, за чесен човек па не би рекол баш не е цвеќе за мирисање иако така изгледа кгао ќе го видите как омриен човек ама сепак убеден сум дека Илчо ќе успее да го дигне фудаблов од ова мртвило.
Не зависи се само од еден човек. На Илчо му требаат уште x луѓе, цела мрежа..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.955
Поени од реакции
73.759
Денов треба да се прогласи за празник на македонскиот фудбал. Честитки за изборот на Илчо.

Јас искрено не сум запознаен многу околу работата на човеков. Не како претседател, туку како менаџер. Повеќе информации?

Стои ли владеачката партија позади него? Добро, штом е тренер на клубот кој е финансиран од градот Скопје, сигурно дека стои... Обично не е убаво да се меша политиката во спорот, но верувам дека сите потајно посакувавме да му се навртат на Хари и да го сменат веќе еднаш. Полошо од ова, верувам дека нема шанса да биде. Прва задача на новиот претседател треба да биде враќање на сјајот на македонската фудбалска лига, а потоа - враќање на репрезентацијата на вистинската патека.
Беше менаџер на Македонија ЃП и Вардар. Со Македонија ЃП освои титула (единствена во нивното постоење). Следната сезона може пак ќе им донесеше титула на Ѓорчевци, ама клубот штрајкуваше и беше дисквалификуван. Дојде во Вардар заедно со неколу играчи на Ѓорче и успеа да не спаси и од бараж. Лани освои титула со нас, без проблеми :) Добар тренер, му замерувам само што негува дефанзивни тактики, Мурињо стајл :D

Човек е на ВМРО, јавна тајна е тоа :) Ова е типично буткање на Хари од страна на власта, а Илчо е земен само како добар тренер за да нема за што да се бунат некои, вака си имаат алиби дека се работи за човек од фудбалот.
Верувам дека Илчо нема да има некаква којзнае каква улога туку ќе биде само марионета на повисоки фаци... Не ми смета, ако планираат конечно да го зацврстат фудбалот. Промени од корен треба да има, пошто не сме ни на дното туку 10 метра под земја...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Ај со Господ напред можда ќе ни тргне сега

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Тргнаа работиве на подобро :sick:Врати се Хариииии

Двојазичност и во ФФМ: Албанскиот – втор официјален јазик!

29 јул 2012 16:27

Албанскиот јазик стана втор официјален јазик во ФФМ откако во штотуку новоизбраниот Статут на Федерацијата е внесено дека „албанскиот и сите други јазици кои ги исполнуваат условите според Уставот ќе бидат официјални во ФФМ“.

http://www.mkd.mk/47738/sport/albanskiot-jazik-vtor-oficijalen-jazik-vo-ffm/
Еден Хари си замина на негово место дојде друг Хари ... Овој е марионета на Хари ! Ист како него ке биде !

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Секако дека е позади него владеачката партија,што мислите зошто се одкажа омерагич од трката за преседател?Ама пак ќе речем,од ова полошо не може да биде.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.955
Поени од реакции
73.759
Еден Хари си замина на негово место дојде друг Хари ... Овој е марионета на Хари ! Ист како него ке биде !
Која глупост...
Не треси жити се, бил марионета на Хари :pos:
--- надополнето: 29 јули 2012 во 16:43 ---
Секако дека е позади него владеачката партија,што мислите зошто се одкажа омерагич од трката за преседател?Ама пак ќе речем,од ова полошо не може да биде.
Многу јасно, мораше да победи Илчо :D
Али и подобро што се откажа, дали Омерагиќ дали Хари исти курац, а со Илчо може да тргне работата на подобро.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Двојазичноста ако ти смета, Хари ја изгласа, Хари беше тој кој што им рече дека уставно е да се изгласа двојазичноста.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.058
Не зависи се само од еден човек. На Илчо му требаат уште x луѓе, цела мрежа..
Затоа сега се мењава од корен цел урпавен одбор и сите останати луѓе на хари еве ги ги пратам уште трае собранието

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Која глупост...
Не треси жити се, бил марионета на Хари :pos:
--- надополнето: 29 јули 2012 во 16:43 ---

Многу јасно, мораше да победи Илчо :D
Али и подобро што се откажа, дали Омерагиќ дали Хари исти курац, а со Илчо може да тргне работата на подобро.
Ке видиме ... првиов потег на собраниево :facepalm: Албански јазик !! ејј албанците имаат ли македонски јазик воведено како втор ? ајде сега сите малцинства да бараат нивниот јазик да се воведе во ффм како втор јазик ! а за тоа да тргне работата не може со еден човек ! кој стигнал на позиција сака да украде нешто никој не е светец и јас и ти да сме на позиција не го вадиме фудбалов од оваа позиција кај што е туку ке гледаме да земиме нешто повеќе!
--- надополнето: 29 јули 2012 во 16:46 ---
Двојазичноста ако ти смета, Хари ја изгласа, Хари беше тој кој што им рече дека уставно е да се изгласа двојазичноста.
Никој не е светец па така ни овој !

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Мене ќе ми фалат коментари од прилепчани од типот „ништо не му можите, шо сака че си прај“ :pos:
--- надополнето: 29 јули 2012 во 16:48 ---
Ке видиме ... првиов потег на собраниево :facepalm: Албански јазик !! ејј албанците имаат ли македонски јазик воведено како втор ? ајде сега сите малцинства да бараат нивниот јазик да се воведе во ффм како втор јазик ! а за тоа да тргне работата не може со еден човек ! кој стигнал на позиција сака да украде нешто никој не е светец и јас и ти да сме на позиција не го вадиме фудбалов од оваа позиција кај што е туку ке гледаме да земиме нешто повеќе!
--- надополнето: 29 јули 2012 во 16:46 ---

Никој не е светец па така ни овој !
:pos:
Новиот не е почнат со работа, денеска само го изгласаа. Сега е изборот на нов управен одбор.

А двојазичноста беше изгласана од Хари

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.327
Поени од реакции
8.366
Првиот впечаток е катастрофа !:facepalm:
Дали за брзо време ќе го бараме хари да се врати :tapp: и по се изгледа ќе мора во потписот да ги сменам хари и миле со илчо и иванов:гомце:
Не ми јасно како од ОФС Битола нема предложено член за управниот одбор на предлог на ад-хок комисијата а предложиле од липково и другио еби ветер села мора мамата да ви ја ебам на сите !
Јас бев најмногу против хари но не ми е јасно како можеја двојзично да го направат ффм и гледам аце пиши дека хари го направил тоа, море ич не ме интересира кој го направи овие треба да го сменат ако се толку јаки и добри а да ти појаснам предлогот беше на хари ама за новиот стаут гласаа сите делегати(93 ) значи сите се криви а најмногу овие вмровски-партиски слуги кои со цел да го сменат хари го дадоја газот под кирија кај албанците !
Како може да го гласаат на невидено со ништо на црно и бело пишано илчо не даде програма проекти каде ќе стави акцент ништо !ама баш ништо си излезе на говрница фала и пријатно па ова до сега го немаше во зимбабве од хари што го правеше ама исто и сега овие старо нови лица што го прават исто го нема ниту во зимбабве
РЕЗИЛ !
Дај боже од уефа нека ни опнат забрана и некој казна од 5 години и се нека си еби мајката и од ново да почни фудбалот во оваа држава !

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Што да сменат? Уставот на државата?

Битола сте имале некој проблем како ОФС може и затоа не можете да предложите член за УО.
А Илчо поднел кандидатура: Кандидатурата содржи тоа што е побарано од ФФМ не од Горан од Битола.

Kajgana Shop

На врв Bottom