Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
точно не да не беше спремен туку абер немаше што се случва и што да го праша ама тоа кога почна само за политички цели да ги прави емисиите а искрено очекував многу и не само тоа не кажа ништо ново или нешто што не знаевме се тоа па тоа и верглаше во две три теми и соговорниците боза па за братму на ахмети па за вардар и некој трансвер катасрофа емисија а и најодобар беше хари абе како од марс да е паднат ич мува не го лаи курот го боли смирено му одговараше а овај ефтов едно прашање не му постави како што треба требаше првен да дојди да форумот овде нас да не праша што сакаме да го прашаме хари а не вака само ќе му ја згоелми само довербата :tapp:
Затоа пишувајте му на ФБ, да прави уште една емисија, ама овој пат препорачувајте му го форумот.
Овде има пишано многу работи за неговите криминални игри!

Васко Ефтов

Абе не би рекол дека Васко незнае што се дешава. Многу добро знае само изгледа така сака да изгледа или така му е наложено. Нема шанса да не се спреми пред емисија за некого и да прави емисија. Ако сака васко ќе разбере и колку пати хари оди во ве-це.

Сите се испреплетени како црева и знаат само да перат мозок, тоа што сакаат тоа го пласираат, а за вистината може ние да си шепотиме тука на форум бидејќи нема МАЖ кој ќе го тргне хари.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
vo prestolninata da se vrati aaaaaa:pos2::pos2::pos2::pos2:

Ќе им биде цар само на мајмуните затоа што само тие го поштуваат и ќе му фрламо банане да јаде,море ни тоа не му давамо ни тоа не го заслужил :)

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Ќе им биде цар само на мајмуните затоа што само тие го поштуваат и ќе му фрламо банане да јаде,море ни тоа не му давамо ни тоа не го заслужил :)
ke jade gomna so aroma na babana. :vozbud:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Абе не би рекол дека Васко незнае што се дешава. Многу добро знае само изгледа така сака да изгледа или така му е наложено. Нема шанса да не се спреми пред емисија за некого и да прави емисија. Ако сака васко ќе разбере и колку пати хари оди во ве-це.

Сите се испреплетени како црева и знаат само да перат мозок, тоа што сакаат тоа го пласираат, а за вистината може ние да си шепотиме тука на форум бидејќи нема МАЖ кој ќе го тргне хари.

Најде кој човек да го кажеш дека е еден од испреплетените црева на политиката, туку ај!

Се виде од авион дека Ефтов дека е многу слабо запознаен за тоа шо се дешава во Мак Фудбалот.

Мораше и можеше подобро.

ПС. Му пишав ја на профил, за наредната емисија ако бара помош слободно да се обрати тука!:smir:

ЕДИТ:

Еве го ми одговорил!

Vasko Eftov Dogovoreno Rade. Golem pozdrav i ubav den.
3 hours ago

Верувам дека ке најде доста работи овде кои воопшто не ги знае обичниот гледач!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Некој линк да ми даде за гледање на емисијата од вчера (ако има),не ја изгледав цела а ме интересира што лажеше Хари мајмунчето ???

Ме прифати за пријател и мене Васко,ке му пишам покасно се по ред,ке му разглабам убаво...

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Некој линк да ми даде за гледање на емисијата од вчера (ако има),не ја изгледав цела а ме интересира што лажеше Хари мајмунчето ???

Ме прифати за пријател и мене Васко,ке му пишам покасно се по ред,ке му разглабам убаво...
Ја имаш овде. Само треба да ја одбереш емисијата доле:

http://www.kanal5.com.mk/Default.aspx?mId=120

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Ај едно лаичко мислење од мене за мак фудбалов
Кога беше Ѕинго претседател на ФФМ Силекс беше неколку пати шампион и еднаш беше толку очигледно наместен натпреварот Победа-Силекс за да победи Силекс и да биди шампион што судијата не можеше до 12 вечерта да излези од стадион. После кој како стануваше претседател така си го местеше неговиот клуб да биде првак... муабетот ми е дека кој и да биде на функција ќе си го гледа само неговиот интерес и интересот на тие околу него што го наместиле на функцијата а останатите ќе си плукаат, караат... итн а еве и Победа ако го изгуби судскиот спор ќе ја вратат во 4 лига а првата лига ќе ја изгуби регуларноста и оп македонскиот фудбал ќе биди таму каде што му е местото т.е АМАТЕРСКА ЛИГА

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Најде кој човек да го кажеш дека е еден од испреплетените црева на политиката, туку ај!

Се виде од авион дека Ефтов дека е многу слабо запознаен за тоа шо се дешава во Мак Фудбалот.

Мораше и можеше подобро.

ПС. Му пишав ја на профил, за наредната емисија ако бара помош слободно да се обрати тука!:smir:

ЕДИТ:

Еве го ми одговорил!

Vasko Eftov Dogovoreno Rade. Golem pozdrav i ubav den.
3 hours ago

Верувам дека ке најде доста работи овде кои воопшто не ги знае обичниот гледач!

нека се обрати и кај мене!!! јас уште подобро ќе го запознаам со се шо се случува!:smir:

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
нека се обрати и кај мене!!! јас уште подобро ќе го запознаам со се шо се случува!:smir:
Не, не со вас Прилепчани не даваме да комуницира......ле го наведете на лоши работи!:kesa::smir:

Ај едно лаичко мислење од мене за мак фудбалов
Кога беше Ѕинго претседател на ФФМ Силекс беше неколку пати шампион и еднаш беше толку очигледно наместен натпреварот Победа-Силекс за да победи Силекс и да биди шампион што судијата не можеше до 12 вечерта да излези од стадион. После кој како стануваше претседател така си го местеше неговиот клуб да биде првак... муабетот ми е дека кој и да биде на функција ќе си го гледа само неговиот интерес и интересот на тие околу него што го наместиле на функцијата а останатите ќе си плукаат, караат... итн а еве и Победа ако го изгуби судскиот спор ќе ја вратат во 4 лига а првата лига ќе ја изгуби регуларноста и оп македонскиот фудбал ќе биди таму каде што му е местото т.е АМАТЕРСКА ЛИГА
Поставувањето на Претседател кој е со директни врски со некој клуб, нормално ке наведува на такви работи и нема да работи поштено.
Така беше со Ѕинго така е и со Дон Хари.
Со Арнаудов беше друга приказната која заврши како шо заврши.

Инаку не знам дали си ја гледал емисијата, Дон Хари рече......
Победа нема да биде казнета од ФФМ доколку предходно тоа не биде напишано или побарано од Фифа и Уефа.:toe:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Не, не со вас Прилепчани не даваме да комуницира......ле го наведете на лоши работи!:kesa::smir:

Поставувањето на Претседател кој е со директни врски со некој клуб, нормално ке наведува на такви работи и нема да работи поштено.
Така беше со Ѕинго така е и со Дон Хари.
Со Арнаудов беше друга приказната која заврши како шо заврши.

Инаку не знам дали си ја гледал емисијата, Дон Хари рече......
Победа нема да биде казнета од ФФМ доколку предходно тоа не биде напишано или побарано од Фифа и Уефа.:toe:
да така е! ќе го запознаеме со реалната состојба и со тн. опозиција на мак-фудбалот и нивната "грижа" за овој спорт и спортисите... ова де парите!!!

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
да така е! ќе го запознаеме со реалната состојба и со тн. опозиција на мак-фудбалот и нивната "грижа" за овој спорт и спортисите... ова де парите!!!
Опозицијата се додека е опозиција нема ништо врска со ФФМ.
Се додека е Дон Хари на престолот на неговата “влада“ кривицата ке ја бараме во него, дотогаш опозицијата нема врска со неговите малверзации.

ПС. Кажав ја ...... прилепчани ке го наведат на лоши работи!poser

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.445
Поени од реакции
8.574
Сто и прва година фудбалска с(р)амотија

Македонскиот фудбал денеска слави 101 година од постоењето, но никој не може да избере која била годината по која нешто ќе запаметиме, а тоа да не е наместен меч или првенство, тепачка, борба за превласт, подметнувања, нешто што е сосема спротивно од европскиот фудбал. Затоа и сме осамени и далеку од светот каде што вистински владее фудбалската топка

Македонскиот фудбал денеска го слави првиот роденден од постоењето во вториот век. Пред точно 101 година се одиграл првиот фудбалски меч во Македонија, што се смета за официјален почеток на постоењето на фудбал во нашата земја. На 9 април 1909 година група турски офицери на школување во западноевропските земји на импровизираното игралиште на полјанката зад некогашната Учителска школа во населбата Идадија во Скопје го одиграле првиот натпревар меѓу себе. Овој датум е прогласен за Ден на македонскиот фудбал. Тогаш топката првпат тргнала од центарот и почна пишувањето на историјата на македонскиот фудбал.

Но малку моменти оттогаш, па сé до денес може на ум да му текнат на обичниот македонски љубител на фудбалот, а да не се поврзани со скандали, местенки, борби за превласт. Иако релативно сме млади како фудбалски независна држава, сепак, Македонија освен неколкуте поединци и три-четирите натпревари за паметење, нема на што друго позитивно да се присети. Првата мисла на речиси сите македонски навивачи кога ќе им се спомне терминот македонски фудбал им е - нерегуларност, лоша работа со млади категории, наместени натпревари, подметнувања...

Некој ќе рече дека работата и не е толку црна како што изгледа и нема да биде далеку од вистината. Но од купиштата грозни работи кои му се случуваат на македонскиот фудбал не може да се видат ретките вистински моменти на процветување. Па така, во време кога Македонија фудбалски е позната по Горан Пандев и се случува „аферата Победа“. Во време кога славевме 100 години и се подготвувавме за пријателска со европскиот првак Шпанија, капитенот Гоце Седлоски му удри шлаканица на Горан Попов поради детска глупост на тренинг, а неколку километри од тој настан десетици илјади навивачи водеа вистинска војна да ги разменат купените влезници со нови, нумерирани, зашто некому во ФФМ му текнало да заштеди 1.600 евра и да пушти во продажба необележани влезници. Така сите заборавија на новата грандиозна северна трибина на националната арена „Филип Втори“, бесни поради скандалот со билетите и гневни на однесувањето на капитенот.

Буквално така и минува македонската фудбалска историја. Секое позитивно нешто како со магнет привлекува мал милион негативности, кои успеваат да го оттргнат вниманието од вистинската вредност на фудбалот.

А во 101-та година од постоењето, од Првата лига се откажаа актуелниот шампион Македонија ЃП и трикратниот првак Слога југомагнат. И тоа само поради амбициите за власт на нивните газди, кои воопшто не се двоумеа да ги стават на коцка и традицијата и историјата на клубовите. Затоа во 102-та година од македонскиот фудбал, клубовите кои заедно тежат осум титули (заедно со тие од Купот), ќе почнат од четвртата лига.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.445
Поени од реакции
8.574
Казната на победа потврдена денес и за жал 8 години нема фудбалска европа :kesa:
ете ви сега шанса прилепчани да го исзбркате хари и ацуле од градот еднаш за секогаш а ако уште бидат таму да знаете само ќе се проширува односно продолжува казната за други месетени утакмици ете пример од годинава од нашето првенство может да заколат иуште некоја екипа
http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/disciplinary/news/newsid=1477005.html#cas+confirms+uefa+decision+sanction+fk+pobeda

CAS confirms UEFA decision to sanction FK Pobeda

Published: Thursday 15 April 2010, 18.08CET
The Court of Arbitration for Sport (CAS) has announced a series of decisions in an arbitration case involving UEFA and the FYR Macedonia club FK Pobeda, and relating to match-fixing.

UEFA's fight to rid football of corruption is ongoing ©AFP

Published: Thursday 15 April 2010, 18.08CET
CAS confirms UEFA decision to sanction FK Pobeda

The Court of Arbitration for Sport (CAS) has announced a series of decisions in an arbitration case involving UEFA and the FYR Macedonia club FK Pobeda, and relating to match-fixing.
Read more

The Lausanne-based Court of Arbitration for Sport (CAS) has announced a series of decisions in relation to an arbitration case between UEFA, the FYR Macedonia club FK Pobeda, the Pobeda president Aleksandar Zabrcanec and former player Nikolce Zdraveski.
CAS said on Thursday that a decision made by the UEFA Appeals Body on 27 May 2009 is partially upheld. Pobeda are excluded from any UEFA competition for eight years starting from the 2009/10 season, and Aleksandar Zabrcanec is banned for life from exercising any football-related activities.
The court said in its announcement that the appeal by Nikolce Zdraveski is admitted, and that UEFA's decision of 27 May 2009 is annulled.
The case relates to disciplinary decisions taken with regard to unusual betting patterns in a UEFA Champions League first qualifying round match between Pobeda and Armenian club FC Pyunik in 2004/05, and subsequent decisions taken by the UEFA Control and Disciplinary Body and the Appeals Body. The matter was ultimately referred to the Court of Arbitration for Sport.
"The CAS Panel decided to confirm in part the UEFA decision considering that the evidence brought by UEFA was sufficient to establish that the matches between Pobeda and Pyunik were fixed," said CAS in its statement.
"The involvement of Mr Zabrcanec, president of the club, in this manipulation was recognised by the CAS Panel and, as a consequence, the responsibility of FK Pobeda was also confirmed. However, the CAS Panel was not satisfied by the evidence brought forward (...) against Mr Zdraveski and was not comfortably satisfied to establish that he was actually involved in match-fixing. Due to this lack of evidence, the disciplinary measures that have been ordered by him against UEFA were annulled."
It is the first CAS decision in relation to match-fixing. "We are very pleased that the Court of Arbitration for Sport has mainly upheld UEFA's disciplinary decisions regarding FK Pobeda, and UEFA's ongoing fight to rid football of corruption," said UEFA general secretary Gianni Infantino. UEFA has set up a Betting Fraud Detection System (BFDS) which monitors around 29,000 games across Europe, including all UEFA competition fixtures, as well as all first and second division, and national cup matches across its 53 member associations.
:tapp::nesvest:

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
acule ke se trgne od pretsedatelskata funkcija i pak ke bide glaven vo pobeda preku nekoj svoj covek

Kajgana Shop

На врв Bottom