Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
За ваков човек не вреди тема да се отвори а не па 33 страни.:nesvest:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: odlicen tekst. od kade e i koj e avtor?

znam deka bese delegat, ama rekov dan ima nekoja vrska so osogovo pa uste od sega da gio racunamo kako vtoroligasi.

Текстот е преземан од некогашниот спортски весник Скок, кој сега делува чат-пат со некој содржина на нивната интернет страна, автор е Мијалче Дургутов од Штип тој беше вмешан во имињата на “кодоши“ на Победа!

А за Серафимовски ако можеш од ова да сврзеш нешто арно!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Браво за текстот на претходната страна од збор до збор точно напишан,секоја чест за авторот !!!

Е сеа ве читам тука,посебно Мујо со неговите про глупи ставови...како бе чоек не знам,не можам да те разберам,ај за нешто се сложувам со тебе,но како можеш да кажеш за Блашко дека е мафијаш,не го бранам,но човекот го знам,доктор е за средување проблеми,од нас за 4 сезони направи шампиони на Македонија,освојувачи на Купот на Македонија,произведе клуб за респект во целава држава,извади многу звезди од тимот,донесе вештачка трева директно од Барселона за помошното игралиште каде што тренираат играчите и младите,се спрема стадионот да го направи цел со трибини да биде и ти најде да кажуваш дека мафијаш бил -:tapp:
Еве КАЖИ КОЈ Е ПОДОБАР ОД НЕГО МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ГЛАСА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ ???
-Јас мислам дека таков нема,допрено е дното (уште одамна) но во моментов нема подобра опција од него,вложувал во тимот како будала,за некој кретен како Хари да го сруши сето тоа што тој го градел неколку сезони со огромни вложувања ???
Ке те видев што ке пишуваше тука ако се работеше за Тетекс...јас би застанал и ако некој се реши да се кандидира од кај вас,од кај било,само да се смени Хари,но финтата е што никој не сака,дали се плаши или што е работата не знам ??!?!?!?!??

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Браво за текстот на претходната страна од збор до збор точно напишан,секоја чест за авторот !!!

Е сеа ве читам тука,посебно Мујо со неговите про глупи ставови...како бе чоек не знам,не можам да те разберам,ај за нешто се сложувам со тебе,но како можеш да кажеш за Блашко дека е мафијаш,не го бранам,но човекот го знам,доктор е за средување проблеми,од нас за 4 сезони направи шампиони на Македонија,освојувачи на Купот на Македонија,произведе клуб за респект во целава држава,извади многу звезди од тимот,донесе вештачка трева директно од Барселона за помошното игралиште каде што тренираат играчите и младите,се спрема стадионот да го направи цел со трибини да биде и ти најде да кажуваш дека мафијаш бил -:tapp:
Еве КАЖИ КОЈ Е ПОДОБАР ОД НЕГО МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ГЛАСА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ ???
-Јас мислам дека таков нема,допрено е дното (уште одамна) но во моментов нема подобра опција од него,вложувал во тимот како будала,за некој кретен како Хари да го сруши сето тоа што тој го градел неколку сезони со огромни вложувања ???
Ке те видев што ке пишуваше тука ако се работеше за Тетекс...јас би застанал и ако некој се реши да се кандидира од кај вас,од кај било,само да се смени Хари,но финтата е што никој не сака,дали се плаши или што е работата не знам ??!?!?!?!??
ako si me cital, togas znaes deka pisav deka za blasko ne znam niedna matna rabota. i taka e, ama negovata koalicija so rafet i velija, bese golema greska i tuka ja zagubi mojata poddrska. i ja i ti, i pizza smo protiv hari, so taja razlika sto ja sum i protiv ovie trojca.

a dali moite mislenja se glupi ili ne, toa ne e tvoja rabota, kako sto ja go pocituvam tvoeto mislenje, taka i ti pocituvajgo moeto mislenje, zos spored mene moeto e ispravmo, spored tebe tvoeto e ispravno, i ako ekoj ne razmisluva kako tebe togas toa ne znaci deka e glup.

milo mi e sto go spomna i teteks tuka. nema covek na svetov stgo go mrazi poveke hari od mene poradi toa sto mu go napravi na teteks pred 3-4 sezoni vo barazot za 1liga so skendija, koga ne namestija. i togas teteks zastana protiv hari (za emil) i go jadese stapot isto kako i vie godinava. e togas ni blasko, ni rafet, ni velija ne zastanaja na stranata na teteks, osven mak sport koj si imase svoi interesi ako go obori hari i da dojde emil za pretsedatel.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Драги Дедо Мраз, оваа година ми го зеде мојот омилен пеач Мајкл Џексон,омилената актерка Бритни Марфи,омилениот актер Патрик Свејзи,само да те потсетам дека омилен претседател ми е Хари Хаџиристески, па Среќна Нова 2010...

мала шала

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.451
Поени од реакции
8.582
Hari se odolzuva na albancite :violent1:

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=6&tabid=1&EditionID=1912&ArticleID=130848

СРПСКИОТ ВЕСНИК „КУРИР“ ГО ОБВИНУВА ХАЏИ-РИСТЕСКИ
Земал пари, па лобира за Албанците
Претседателот на Фудбалската федерација на Македонија, Харалампие Хаџи-Ристески, земал големи пари, па лобира за Албанците, истакнува српскиот весник „Курир“ во своето вчерашно издание. Во Србија бурни реакции предизвика неговата посета на Косово и изјавата дека ќе помогне и ќе лобира за прием на Фудбалската федерација на Косово во УЕФА и во ФИФА. „Курир“ наведува дека Српската фудбалска федерација во почетокот на неделава ќе издаде официјално соопштение во кое ќе заземе остар став поради изјавата на претседателот на ФФМ, Харалампие Хаџи-Ристески, дека ќе ја поддржи Фудбалската федерација на Косово во намерата да стане член на ФИФА. Томислав Караџиќ, првиот човек на српскиот фудбал, вели дека е разочаран од ваквото однесување на македонските колеги за кои досега имал најдобро мислење. - Претседателот на ФФМ, Харалампие Хаџи-Ристески го познавам долго, многу го почитувам, но ова ги менува работите. Не знам дали неговата изјава е веродостојно пренесена, но доколку е така, можам да кажам дека сум многу разочаран. Фудбалската федерација на Србија в понеделник ќе ја анализира изјавата на Хаџи-Ристески и ќе се обидеме да ја утврдиме нејзината веродостојност. Веднаш потоа ќе издадеме соопштение во кое ќе заземеме цврст став по ова прашање бидејќи сме должни да ги чуваме и штитиме интересите и интегритетот на Србија - вели Караџиќ за „Курир“. Новинарите на српскиот весник објавија дека имале и проблеми во комуникацијата со Хаџи-Ристески. Откако побарале да го објасни својот став околу поддршката за Фудбалската федерација на Косово, Хаџи-Ристески без никакво образложение ја затворил слушалката. Весникот наведува дека според информации добиени од Македонија, Хаџи-Ристески во ноември минатата година е реизбран на местото претседател на ФФМ најмногу благодарение на гласовите на Албанците, па сега има обврска да им се оддолжи на овој начин. Неговиот трет мандат на местото прв човек на ФФМ крена голема прашина во македонскиот фудбал, а актуелниот шампион Македонија Ѓорче Петров одби да игра неколку мечеви, па е исфрлен од Првата фудбалска лига.

Стварно ја има претерано уште одамна ама и ова да се меша во друга држава за ситни профитерски работи односно за малку пари најблаго речено е СТРАМОТА :kesa:

П

Паспарту

Гостин
Ренова македонско Челзи јоооојјјјјј бееее

Победа македонска брука по Европа и светов

Хари уште 100 години на власт, Прилеп вечна престолнина на ФФМ,а опозиционери кој од кој понеписмен:kesa:

Фудбалов ни е многу далеку и од катастрофален...

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Хаџи Ристески пред дисциплинецот при ФИФА и УЕФА?

Претседателот на ФФМ, Харалампие Хаџи-Ристески, деновиве е 'на тапет' во спортските медиуми во соседна Србија, по неговото ветување дека тој ќе лобира за Фудбалскиот сојуз на Косово да стане членка на ФИФА и УЕФА.

Фудбалскиот сојуз на Србија се огласи по повод изјавата на претседателот на ФФМ, Харалмпие Хаџи Ристески, кој при посетата на Ребуплика Косово ветил дека ќе се заложи ФС Косово да стане дел од ФИФА и УЕФА.

Во сооштението за јавноста од фудбалскиот сојуз на нашиот северен сосед меѓу останатото се вели:

"ФСС со жалење констатира дека претседателот на ФФМ грубо излезе од вообичаените сфети на делување на националниот фудбалски сојуз и декретно се вмеша во внатрешните работи на друг национален фудбалски сојуз. Изјавата на Г-динот Хаџи Ристески се коси не само со важечката регулатива на ФИФА и УЕФА, туку ги руши и елементарните културни и спортски норми на однесување, кои се вообичаени во светот на спортот и односите меѓу националните спортски сојузи. ФСС сака да напомене дека согласно важечките нормативни акти на ФИФА и УЕФА, доколку било кое официјално спортско лице продолжи со слични изјави и активности, против него ќе се покрене дисциплинска постапка пред надлежните дисциплински органи на ФИФА и УЕФА" - стои меѓу другото во официјалното соопштение од ФСС, кое е испратено и на адреса на официјалните органи на ФИФА и УЕФА.

Автор на веста: Спортнет
Објавена на 11.01.2010 20:57:45

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
vo ffm se vrati i stariot lopov odnosno ljubisav ivanov-zingo so toa hari se zacrvstuva se poveke i poveke

П

Паспарту

Гостин
Хаџи Ристески пред дисциплинецот при ФИФА и УЕФА?

Претседателот на ФФМ, Харалампие Хаџи-Ристески, деновиве е 'на тапет' во спортските медиуми во соседна Србија, по неговото ветување дека тој ќе лобира за Фудбалскиот сојуз на Косово да стане членка на ФИФА и УЕФА.

Фудбалскиот сојуз на Србија се огласи по повод изјавата на претседателот на ФФМ, Харалмпие Хаџи Ристески, кој при посетата на Ребуплика Косово ветил дека ќе се заложи ФС Косово да стане дел од ФИФА и УЕФА.

Во сооштението за јавноста од фудбалскиот сојуз на нашиот северен сосед меѓу останатото се вели:

"ФСС со жалење констатира дека претседателот на ФФМ грубо излезе од вообичаените сфети на делување на националниот фудбалски сојуз и декретно се вмеша во внатрешните работи на друг национален фудбалски сојуз. Изјавата на Г-динот Хаџи Ристески се коси не само со важечката регулатива на ФИФА и УЕФА, туку ги руши и елементарните културни и спортски норми на однесување, кои се вообичаени во светот на спортот и односите меѓу националните спортски сојузи. ФСС сака да напомене дека согласно важечките нормативни акти на ФИФА и УЕФА, доколку било кое официјално спортско лице продолжи со слични изјави и активности, против него ќе се покрене дисциплинска постапка пред надлежните дисциплински органи на ФИФА и УЕФА" - стои меѓу другото во официјалното соопштение од ФСС, кое е испратено и на адреса на официјалните органи на ФИФА и УЕФА.

Автор на веста: Спортнет
Објавена на 11.01.2010 20:57:45
Овој до вчера се молеше србиве да го спасуваат, а сега ќе го внесувал курсово во фифа и уефа бре бре бре Истите немиени фаци од курсово кои планира да ги внесе во уефа на фудбалски натпревар во септември го запалија македонското знаме...

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Овој до вчера се молеше србиве да го спасуваат, а сега ќе го внесувал курсово во фифа и уефа бре бре бре Истите немиени фаци од курсово кои планира да ги внесе во уефа на фудбалски натпревар во септември го запалија македонското знаме...
Мора да плака дугови!

Хинт: Кенан Идризи!:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom