Куртонско сфаќање на функција и популистичко вадење од говна. Немање доблест да се признае одговорност и сфаќање дека превземање одговорност за вакви настани значи тешка долгогодишна робија.
Ама кога се обраќа на глуп народ, нормално е да биде доживеан како херој.
Мајмунот не превземал еден куп обврски. Дал во употреба објект со негативна ревизија (обиколницата). Веќе има искуство со претходни големи поплави и пак не ги чистел каналите за одводнување - и се вади со тоа што бил на терен и не бил на одмор 3 години???
Скоту, Коце, тебе работа ти е во канцеларија. На терен им место на служби кои ти треба да ги опремиш, обучиш и платиш, за навремено да реагираат. Да спроведуваш тековни проекти кои сами по себе нема да доведат до смрт на 22 (ај да не се лажеме уште дека се толку) и огромна материјална штета, а не да искачаш ко мајмун у жути гумени чизми и ти да брцаш во говната, кои се таложат заради тебе!
Претходно оној што го испокраде Технометал Вардар, неуспели певач се изживуваше со ова касабава, па оној Пенов клептоманон и два мандати овој инџиковски копук што нема допирна точка со водење на град од 500 000 луѓе.
http://fokus.mk/trajanovski-tselo-vreme-bev-na-teren-katastrofata-ne-mozheshe-da-se-sprechi/
Трајановски: Цело време бев на терен, катастрофата не можеше да се спречи
-Јас бев во Скопје, три години не сум отиден на одмор. Бев на терен веднаш. Толкава маса за толку мал период, на толку мала површина, нема фекални канализации, нема атмосферски канализации, нема канали што може да ја прифатат, рече Трајановски.
Какви фекалии сте и вие на локална и вие на централна власт, племе неспосбно!