Вонредна состојба: Поплави во Скопје-Тетово

W

wicked_1

Гостин
Рудникот за бакар "Бучим"-Радовиш ќе донира 100.000 евра во фондот за жителите кои беа поплавени во Скопскиот Регион. Одлуката за донација ја донесе раководството и вработените во рудникот. Линк.

Т

Триптико

Гостин
Рудникот за бакар "Бучим"-Радовиш ќе донира 100.000 евра во фондот за жителите кои беа поплавени во Скопскиот Регион. Одлуката за донација ја донесе раководството и вработените во рудникот. Линк.
Ај читни подолу: над 100 грома удриле во крстот! Ха ха, само ме интересира кој броел и колку е тоа "над"? Или ова ко муабетот на Коце: новите пумпи имаат неколку пати зголемен капацитет. Од 3600 на 7200.

Член од
6 декември 2014
Мислења
97
Поени од реакции
6
Куртонско сфаќање на функција и популистичко вадење од говна. Немање доблест да се признае одговорност и сфаќање дека превземање одговорност за вакви настани значи тешка долгогодишна робија.
Ама кога се обраќа на глуп народ, нормално е да биде доживеан како херој.
Мајмунот не превземал еден куп обврски. Дал во употреба објект со негативна ревизија (обиколницата). Веќе има искуство со претходни големи поплави и пак не ги чистел каналите за одводнување - и се вади со тоа што бил на терен и не бил на одмор 3 години???
Скоту, Коце, тебе работа ти е во канцеларија. На терен им место на служби кои ти треба да ги опремиш, обучиш и платиш, за навремено да реагираат. Да спроведуваш тековни проекти кои сами по себе нема да доведат до смрт на 22 (ај да не се лажеме уште дека се толку) и огромна материјална штета, а не да искачаш ко мајмун у жути гумени чизми и ти да брцаш во говната, кои се таложат заради тебе!
Претходно оној што го испокраде Технометал Вардар, неуспели певач се изживуваше со ова касабава, па оној Пенов клептоманон и два мандати овој инџиковски копук што нема допирна точка со водење на град од 500 000 луѓе.

http://fokus.mk/trajanovski-tselo-vreme-bev-na-teren-katastrofata-ne-mozheshe-da-se-sprechi/

Трајановски: Цело време бев на терен, катастрофата не можеше да се спречи

-Јас бев во Скопје, три години не сум отиден на одмор. Бев на терен веднаш. Толкава маса за толку мал период, на толку мала површина, нема фекални канализации, нема атмосферски канализации, нема канали што може да ја прифатат, рече Трајановски.
Какви фекалии сте и вие на локална и вие на централна власт, племе неспосбно!
не се 22 жртви 23 се!!!

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Некои уште не добиле никаква парична помош, ниту тие огромни 500 евра. Се собраа над пола милион евра, со тие пари нови куќи ќе им изградеа. Во некои куќи уште не е исчистено, циганот одамна ги тргна камионите и багерите, војската исто, се ладеа под сенките и си отидоа. Битно се сликаше Грујо со ракавиците наопаку.

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
А тие што треба да добијат помош да не одеа цело семејство во сите банки и да поднесуваат за помош до сега ќе ги земеа парите. Значи помошта е од куќа а не од човек и друга работа, и ќоро и сакато поднесувале за штета за колите и што е и што не е.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А тие што треба да добијат помош да не одеа цело семејство во сите банки и да поднесуваат за помош до сега ќе ги земеа парите. Значи помошта е од куќа а не од човек и друга работа, и ќоро и сакато поднесувале за штета за колите и што е и што не е.
Не заебавај, проблемот е што оделе сите во банка? :pos:
Ова е најсмешниот изговор. Луѓето си поднеле барање, треба да им се даде помош, и плус не ни треба барања да поднесуваат туку ако стварно мислеа на погодените тогаш ќе излезеа и ќе им изградеа куќи со парите, а не тој што вршеше проценка да се крие и да бега од камери ко од ѓавол.

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Ти читаш добро, 5 души оделе по разни банки од една куќа.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Добро ај оделе, нека не им даваат пари, нека си ги поделат и така многу има.

Т

Триптико

Гостин
Ти читаш добро, 5 души оделе по разни банки од една куќа.
И што е проблемот? Тетката во банка неможела да постигне? Луѓето се преплашени и претрпеле огромна материјална штета поради ИМБЕЦИЛИ НА ВЛАСТ!!! Сакаш локална, сакаш Влада и остала багра. 500е се заебанција, ама на нив и тоа како добро ќе им дојдат. Ако Министерство, општина или кој и да е не е способен да се снајде со проблемот, сите по дома и клуч на врата. До кога јас ќе плаќам раскошен и безгрижен живот на банда идиоти? Плус...Парите се собрани од донации. Од луѓе кои искрено кур не треба да ги боли за оштетените. Си има фондови, процедури за решавање на вакви ситуации. Кога е навистина природна непогода. Кога е причината ретардираноста на политичари и останати вмешани во институции, тогаш ТИЕ ЌЕ ИЗВАДАТ ОД ЏЕБ И ЌЕ ПЛАТАТ!!! Уствари на кого му кажувам и јас... Ебате државата во која не е фрлен ниеден молотов коктел :facepalm:

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Абе неписмени ОД ШТО ОДЕЛЕ ПО 5 ДУШИ ПО СИТЕ БАНКИ ОД ЕДНА КУЌА ЗАТОА ЌЕ СИ ЧЕКААТ ПОШТО НЕ СЕ ГЛУПИ ДА ИМ ИСПЛАТАТ ТАКА И ЗАТОА СЕ ЧЕКА ДА СЕ СРЕДАТ СПИСОЦИТЕ

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А што ќе им се случи ако им исплатат бе неписмен? Не даваат од џеб пари. Или да не снемаат им е страв? Скоро милион евра има собрано, не се прај будала до толку. Со толку пари цела населба ќе изградат.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Каква е оваа држава. На 6 август беа поплавите, сите очекуваа на 7, најдоцна 8 август да е се средено, изградени нови куќи, ама нема...

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Абе неписмени ОД ШТО ОДЕЛЕ ПО 5 ДУШИ ПО СИТЕ БАНКИ ОД ЕДНА КУЌА ЗАТОА ЌЕ СИ ЧЕКААТ ПОШТО НЕ СЕ ГЛУПИ ДА ИМ ИСПЛАТАТ ТАКА И ЗАТОА СЕ ЧЕКА ДА СЕ СРЕДАТ СПИСОЦИТЕ
Тие што оделе по 5 души во банка сигурно се соросоиди и луѓе кои не ја сакаат државата нели ? :pos:

Интересно , да беа тие списоци за гласачко тело цицајкур во администрација до сеа по 3 пати ќе беа исплатени, тоа списоци членски, имаше се да е средено во рекордно време! :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom