Od drugata strana se Rupite .. mestoto kade baba vanga gledala postojano kako idat vonzemjani da tocat ZIVA VODA. .. brate ... tatko ti vidol vonzemjani .. nisto sttrasno i nisto cudno .
Neptun Gate bi mozel da pomogne da odgatneme nekako ili barem da posocime koi bi mozele civilizacii da idat nakaj prirodata na pirinska makedonija .
Pozdrav ... brzo brzo ideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
....
Jas pak se sekavam kako vo 1999 godina nad Stip preleta vselenska cinija lele ...... znaci celata bese vo ogan, vo naj razlicni boi, bese ogromna, prosto bese ogromna !!
Lezev so grb na zemja i gledav kon neboto, prosto igravme mizdupka i vo temnicata resiv deka ako legnam najdobro ke se skrijam vo travata.I vo istiot moment vo tisinata bez nikako zvuk
no samo naj niska frekfensija mozebi okolu 12 hz, i mnooogu studen vozduh pomina nad mene, na nekoj 200 250 metri.
Se posrav, i istrcav od prednata strana na zgradata i vo panika se derev na lugeto site GO VIDOVTE LIIIII GO VIDOVTE LIII !!!! Ama se derev kako da me goni lav na celiot glas i site me gledaa cudno i im kazav deka vidov toa sto vidov i site mi se smeeja.
Odma sto napraviv e trcav kon doma celiot vo panika i im kazav na moite i tie mi rekoa deka toa e svet moment za mene.Onaka da me smirat.
1 nedela posle toa sedev i samo gledav kon neboto.
Utre denta vo vesnik citav deka luge videle kako nad stip na 400 metra nad zemjata golemo NLO preletalo.Bilo videno vo ohrid i bitola.Vo ohrid vo nekoe selo svetelo so silni svetlini kon zemjata.
3 godini podocna se sluci mnogu mnogu lud fenomen so stipskiot isar za koi decata koi izlegoa na TV da go kazat toa gi napravija uste sto sve ne.
No mnogu ubavo znam deka decata ne lazea.
Celiot Isar bil opkolen so razni svetlecki objekti, matni kako oblaci. Decata pocnale da trcaat kon isarot.Na patot kon sredinata na isarot isceznale.No prodolzie.Ako ne se lazam mislam deka se bea kacile i stoele tocno pod svetlite objekti i kazuvaa kako celiot isat za nekolku minuti bil kako vo svetlini od aurora borealis plus 3 svetli topki.Od zadnata strana na isarot izleguvale svetlinite i isceznuvale napred ....
Luge od poveke mestnosti od gradot go potvrdija istoto.
Drug slucaj vo stip e eden moj prijatel.Zaedno treniravme fudbal.Deckoto bese mnogu dobar vo odbrana.Miren decko, umen i ne tolku povlecen.Zabaven.
Vo eden moment se sluci slednovo so negovata familija.
Tatko mu otisol do sutlakot, mesto nadvor malku od stip, tamu imale lozje.Se vrakal od lozjeto vo 11 vecerta malku pijan.
Covekot raskaza kako vo temnicata od objekt nad nego, se simnale dva golemi pajaci i mu napravile nesto.Covekot kako dokaz gi pokaza nozete so dupkite i
plus donese element od pajazinata na pajacite.Elementot go zemaa vo skopje i podocna iscezna kako i sve drugo povrzano so vonzemjani.
Nekolku denovi posle toa kaj niv doma se slucuva slednoto.
Deteto, mojot prijatel si sedele so tatko im vo dnevna soba.Bidejki majka mu go napusta tatkoto oti pie si bile sami.
Dodeka sedele vo dnevna, tatkoto otidel da napuni voda i videl deka na peckata svetat 2 ringli se edno zabraveni vkluceni.
Tatkoto gi isklucil.
Po nekoj cas pak odat kon kujnata i gledat ringlite svetat pak.Tatkoto zel i gi isklucil peckata od stek.I odma vo istiot moment se vklucile site ringli i pocnalo sporeto da se trese.
Deteto od strav izbegalo vo svojata soba.Tatkoto poludel i pocnal da se dere izbezumen dodeka deteto se treselo vo soba pod kebe.I vika samo poglednav so ocite sto ima nad kebeto i vidov kako od prozorecot celata soba mi e osvetlena vo oranzeva boja.
Ova se sluci pred nekoj 5/6 godini.Od togas deteto ne e istoto.Se zdebeli, se promeni, pogledot mu stana razlicen, povedenioeto i pocna da pusi iako cel zivot mrazese cigari.
Na niko ne zborese so se slucuvalo kaj niv iako cel grad go ebavase demek tatko mu pijanica ne znae sto zbori.
Jas go naterav da mi raskaze.Bidejki sme bliski mi raskaza niz solzi i me zamoli nan ikoj da ne kazuvam za toa.
I mi rece deka za nego zivotot nema nikogas da bide ist i ke pravi sto saka.
I tocn taka i stana ....
E sea ... imajki go predvid nastanot, odma se setiv na eden film kako istoto se ima sluceno vo amerika.I odma se setiv deka stanuva zbor za ist vid civilizacija koja go vrsi ova niz palnetava.
Se pitam dali mozebi ne se sivite.
Drug slucaj mi go kazaa tuka vo sofija kaj eden prijatel.Toj e nesto kako hermafrodit.
Mi raskaza kako si legnal da spie.Ednata soba od drugata e oddelena so perde.
I mi raskaza kako edno leto, si legnal da spie no ne mozel da zaspie.I nesto mu go stegnalo celoto telo i ustata.Mu gi okokorilo ocite i go nateralo da gleda kon perdeto.Vo istiot moment perdeto kako da pocnal oda go duva veter a mala svetlina se pojavila pozadi svetloto otslikuvajki gi konturite na entitetot pozadi perdeto.Kaza deka bilo dosta visoko i slabo.
Mi kaza kako se osekalo silno vlijanie nasekade.Ne mozel teloto da go mrdne, sakal da vika ni toa ne mozel.I mi kaza kako vo istiot moment vrz samata postela so koja bil pokrien, vrz nea se gleda kako raka go gali a i go osekal toa.I tap, za sekunda se isceznuva i toj kako i sekoj obicen homo sapiens posle takva sredba go faka panika.
No neli znaeme .. nikoj ne mu veruva.Uste poveke zaradi toa sto e hermafrodit pa lugeto go gledat so drugi oci.
Inace sedev edna vecer kaj nego kaj deckoto, i ke vi kazam deka mnogu cudna energija imase toj covek.Koga legna na krevetot edna vecer, i prosto si sedev od strana i go gledav, zimi majka vi velam imav custvo deka toj e vonzemjanin.
Kako i da e ...
Koga ke se setam na zborovite na Vanga koi sledat vaka:
Na vas lugeto preemnogu znaci vi se dadeni.Premnogu signali i situacii niz koi mozevte da razberete deka ne sme sami.Vie nikogas ne go prifativte toa nesto seriozno, tuku vednas posle takvi
slucki sednuvate i se raspravate i mozgate razni gluposti, namesto da go prifatete toa kako znak od vishite dimenzii.
I ako se setam ubavo, ova me podseka i mnogu mi lici kako vo minatoto od bibliski vreminja koga na lugeto im se pojavuvale angeli.Isto taka.Svetlina, cudni zvuci, cudni energii i vibracii ... samo sto togas vo forma na luge.A ova sto go raskazav jas e malku po razlicno.Taka da, mozebi lugeto vo minatoto imale sredbi so vonzemjani, dodeka tie mislele deka se bogovi.Pa i sto bi bile vo odnos na homo sapiensot togas i denes.Sekogas ke bidat nasi bogovi.
Taka da ... nemoj da se smeete na prikaznite.Lugeto posle takvi prikzani im se smenil zivoto, nacinot na zivenje i razbiranje za sebe si i planetata.
Jas mnogu seriozno gi zemam rabotive.I znam deak se vistina.Nesto od vnatre mi veli da, taka e.Veruvaj i sam ke se uveris deka e taka.Samo pocekaj ...