ИСПРАВКА!Во Библијата не е подржан секс после бракот, ТУКУ ВО БРАКОТ. Знам дека тоа сакаше да го напишеш, ама за да не дојде до недоразбирање со некој од форумџииве.Па не е КНИГА ЗА ТУПАВЕЊЕ, Ама според библијата е поддржан само секс после бракот , а во тоа време најчесто браковите биле склопувани на таа возраст , од 12 до 15 години
Оди СИНЧЕ на тема: БИБЛИЈАТА и НАУКАТА. Таму се ДОкажува и НЕгира.Ај научно докажи ми ја било која работа што ја пишува во библијата! Хммм......така и си мислев, неможеш. Остај ги децата да се сексаат.
Многу ме нервира кога некој по ова прашање се брани со светата книга или античките адети.
Донекаде си во право, но од друга страна сте се запрашале од каде иде оваа работа? Па еве ви само некој пример... Телевизиите, со своите разголени спотови што ги има преку цел ден (Планета, Пинк и уште 100 такви има на кабелските) најмногу влијаат на децата. Децата бе, деца се со 13-14 години... Второ е интернетот и модерното демократско живеење. А над сево ова, доаѓа домашното воспитување. Мислам дека тоа им фали на денешниве млади, кои се избегани од контрола.аман бе многу мала границата во Македонија, еееии 14 години, абе свесни ли сте 8 одделение е тоа. нее нешто не е во ред со светот. ама барем минимум 17 години. Ај бе на шо личе тава осмо одделение, оште у гаќи моча, па и секс ќе има, аууу, не оди на арно оваа работа.
Сосема си во право,додека родителите трчаат по пари децата им прават разни глупости и после цацко крив епа никој не е крив освен родителите,а и посекако нецензурираните емисии и сл.Донекаде си во право, но од друга страна сте се запрашале од каде иде оваа работа? Па еве ви само некој пример... Телевизиите, со своите разголени спотови што ги има преку цел ден (Планета, Пинк и уште 100 такви има на кабелските) најмногу влијаат на децата. Децата бе, деца се со 13-14 години... Второ е интернетот и модерното демократско живеење. А над сево ова, доаѓа домашното воспитување. Мислам дека тоа им фали на денешниве млади, кои се избегани од контрола.
има и такви случаевиМорее на 16 годишен која 18 годишна ќе му даде ?
За ова комплетно се согласум со тебе .Фала богу дека нечини да се ебаваат на 14 години и после зашто раѓале рано деца.Но тоа незначи и дека некој 18 годишен е подготвен на секс повеќе од 14 годишен.
Јас лично имав односи на скоро 18 години, и не дека си имав ставено некоја граница на 17 години ќе имам односи или на 18, туку едноставно сакав тој да биде човекот, ми дојде таков момент и се случи.Не се сметав ни за зрела ни за незрела.
А во врска со тоа секс пред брак не..Ко прво кој ќе иде 1-2-3 години и немаа да имаат односи? второ библијата е стара книга и дел од неа може да се однесува само на тоа време кога била пишувана.Како што беше кажано во некој пост погоре:Тогаш бракови се склучувале од 12-15 години.Зашто тогаш дете од 14 години би било зрело за секс а сега не? сепак ќе оставам на тоа дека сето тоа е лична одлука и никој неможе нешто да забрани или смени околу тоа.