Вода (H2O). Колку често пиете?

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
насабајле пола литро пред доручек, после ручек и навечер исто по пола литро.

али обавезно си пијам по литро млеко на ден =)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Еве колку течности внесувам дневно:
Вода, 2 L (некогаш и 3)
Сок (густ), 300 dL
Јогурт, 1 L
Цедевита-две чаши

Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
Nekogas negde procitav deka dovolno e da pies edna casa voda na sekoj saat za da vneses dovolno tecnosti vo organizmot . Taka se pridrzavav na toa i nekolku dena taka gledav na saatot i piev po edna casa :) posle nekolku dena samiot organizam mi se navikna na toa i 10 min pred ili posle 1 sat me alarmira deka e vreme za voda :) interesna rabota - bas skoro tocno na eden sat mi se sopiva voda . Koga sum na rabota obavezno imam 1.5 flasirana obicna voda si kupvam i ne mi ni treba da gledam kolku e satot , samiot organizam mi vika : brat vreme e za voda :) vo zimski period pijam po 6-7 goltki so e isto na edna casa :) a vo leten period posto jebiga rabotam teska fizicka rabota pijam po 13-14 goltki na sat :) t.e. 3 litri na den .

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Без вода неможам, станувам вода, доручкувам вода, ручам вода, вечерам вода, легнувам вода.

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Многу вода пијам.Сабајле пијам,во школо пијам,коа сум дома пијам,и пред легнување пијам.Отприлика 3-4 литра.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Читам и не верувам:icon_eek::icon_eek: Чапо се откажа од Кока-Колата???:bravo:
Иначе, не пијам многу вода....повеќе пијам сокови, а ако ептен немам сок, во тој случај пијам вода!!
Epa pocni da veruvas :).I jas sum istata.Voda pijam moze i po 10kg ,ne deka nesto namerno tuku ednostavno mi bara organizamot.Mi se slucilo duri koga pijam gazirana mi se pie obiocna voda.Inaku vodata treba da se pie i e zdravo da se pie voda.Taa go podopruva varenjeto na hranata,so nejzina pomos se isfrlaat od teloto stetnite i otrovni materii od organizamot,a nekade mislam deka procitav deka pomaga i vo koncentracijatai protiv glavobolka.I eden sovet za tie sto sakaat da slabeat: 2 casi voda pred jadenje a posebno nautro vednas stom ke stanat.( Drugarka mi proba taka i imase rezultati veruvajte).

Me naucija veke,kaj i da idam na kafe po dve cashi voda mi nosat u start, a celo drustvo mi shtopa vreme i mi vadat prosek na kolku vreme idam u wc,nekad izdrzuem i po pola saat bez da idam:):):):):)
hahah Kako da se citam sebesi :) Ama ja pak ne idam mnogu cesto vo wc be, mene pak za toa mi se cudat site.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
не пијам многу вода, 5-6 чаши дневно (околу 1 литар). Обично пијам кога ќе станам прво една чаша вода обавезно, кога ќе јадам нешто пијам вода ако нема сок, но секако на крајот од јадењето пак вода, и навечер пред да легнам обично
Во лето, нормално пијам повеќе вода

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
Epa pocni da veruvas :).I jas sum istata.Voda pijam moze i po 10kg ,ne deka nesto namerno tuku ednostavno mi bara organizamot.Mi se slucilo duri koga pijam gazirana mi se pie obiocna voda.Inaku vodata treba da se pie i e zdravo da se pie voda.Taa go podopruva varenjeto na hranata,so nejzina pomos se isfrlaat od teloto stetnite i otrovni materii od organizamot,a nekade mislam deka procitav deka pomaga i vo koncentracijatai protiv glavobolka.I eden sovet za tie sto sakaat da slabeat: 2 casi voda pred jadenje a posebno nautro vednas stom ke stanat.( Drugarka mi proba taka i imase rezultati veruvajte).

hahah Kako da se citam sebesi :) Ama ja pak ne idam mnogu cesto vo wc be, mene pak za toa mi se cudat site.

cekaj covece sakas da kazes deka 10litri voda pies dnevno?da ne si se zbunila mesecno da ne mislis?
citam niz temava i ne mi se veruva nekoj si standard e po 3-4litni dnevno
JAS LICNO MOZE DA SE NAPIJAM 1CASA A MOZE I DA NE PIJAM SO DENOVI..ne deka ne sakam ili nesto tuku ednostavno ne mi bara organizmot

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Во текот на денот пијам едно 2-3 а некогаш и до 4 литри вода зависи кога како.Не е добро ако се препиеш и многу вода а не е добро и ако не пиеш вода.Најмногу вода пијам навечер иако тогаш е можеби најладно во текот на денот.По сабајле 1-2 чаши пијам колку да не ми се засуши устата а накај ручек може и да не пијам ако не ручам значи само по јадење на ручек и навечер пред спиење.

К

*Каталонец*

Гостин
Многу пијам вода !

Посебно кога ќе дојдам од утакмица едно 2-3 литри обавезно ! :)

Член од
28 август 2008
Мислења
189
Поени од реакции
5
Многу мноогу пијам вода..поготово коа учам..лее вода рулз!! :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
редовно пијам и тоа многу
само се нервирам што во Скопје нечини водата и едвај чекам некој викенд кога ќе си дојдам дома да се изнапијам добра и чиста вода и пред се здрава

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Така е во Скопје водата е тиња :tapp: мислам по вкус. Добро мислам водата нема ни боја ни вкус ниту мирис ама во Скопје нечини, знаат тие што се од други градови и што имаат пробано од скопје. Инаку пијам често посебно во лето бидејќи мислам дека знаете колку е добар прочистувач.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Зависи што работам, ако нешто физички до пет литри вода во ден.

П.С. Аватаров Стефи супер ти стои.

Kajgana Shop

На врв Bottom