Вода (H2O). Колку често пиете?

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Kolku litri dnevno piete voda. Jas licno po 7-8 litri pijam na leto a inace po 2-3 preku cela godina. Znam i nekoi luge sto vo zivotot nemaat probano voda i im se cudam na pametot.:pos2:Sea idam da pijam...VODA!

Многу ретко пијам вода..по една две чаши дневно некогаш и воопшто!
Жедта си ја гасам со сок или пивце:wink:

neznam...jas mnogu gazirana voda pijam...a obicna stvarno neznam :)

Capo Kapistec напиша:
Kolku litri dnevno piete voda. Jas licno po 7-8 litri pijam na leto a inace po 2-3 preku cela godina. Znam i nekoi luge sto vo zivotot nemaat probano voda i im se cudam na pametot.:pos2:Sea idam da pijam...VODA!

Читам и не верувам:icon_eek::icon_eek: Чапо се откажа од Кока-Колата???:bravo:
Иначе, не пијам многу вода....повеќе пијам сокови, а ако ептен немам сок, во тој случај пијам вода!!

ЃАВОЛЧЕ напиша:
Читам и не верувам:icon_eek::icon_eek: Чапо се откажа од Кока-Колата???:bravo:
Иначе, не пијам многу вода....повеќе пијам сокови, а ако ептен немам сок, во тој случај пијам вода!!
и јас сум истиот !!! Ама јас и многу пијам и Алкохол и пиво!!!
Иначе треба да се пијат по 2,5 литра на ден А јас пијам по 4 до 6 :pos:

Често. Многу пијам вода.

Vo normalni uslovi pijam okolu 4L voda na den (plus nekoja caska Ice-tee, iako od sokovi se osekam podueno posle), a vo letniot period stvaro neznam kolku voda pijam, vo sekoj slucaj mnogu poveke otkolku normalno,licna pretpostavka izmegu 5-7L,zatoa skoro sekoi 15min sum vo wc:):):):):)

Дневно само вода пијам најмалку 2 литри.Комбинирано со останатите напивки,чаеви,сокови,се собира прилично.Знам дека водата го чисти организмот и препорачливо е да се пијат најмалку 2 литра дневно.Ама Злочко ти брате ептен се давиш бре.:) Па не ќе одиш после во ВЦ.
Мене знаеш како ме викаат у друштво? „Еве ја оваа со расипаниот пловак од казанчето”:):)

Ne pijam mnogu voda,vo zima mi e ladno,vo leto mnogu mi e topla vodata i i da mi se pie ne mozam da se napijam.Nema sansi vo denot da ispijam 2l,iako znam deka e korisno da se pie voda.

Обична вода речиси ич,највеке 1часа дневно,ама сокови по 3-4 литра,исто толку и кисела вода и така...

bibika напиша:
Дневно само вода пијам најмалку 2 литри.Комбинирано со останатите напивки,чаеви,сокови,се собира прилично.Знам дека водата го чисти организмот и препорачливо е да се пијат најмалку 2 литра дневно.Ама Злочко ти брате ептен се давиш бре.:0 Па не ќе одиш после во ЊЦ.
Мене знаеш како ме викаат у друштво? „Еве ја оваа со расипаниот пловак од казанчето”:):)
Me naucija veke,kaj i da idam na kafe po dve cashi voda mi nosat u start, a celo drustvo mi shtopa vreme i mi vadat prosek na kolku vreme idam u wc,nekad izdrzuem i po pola saat bez da idam:):):):):)

Премногу ... за вода живеам ... сериозно мн. пијам вода од 3 до 4 литра дневно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom