Вода после јадење?

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ма нема веза бе...Пијте вода пред јадење,после јадење,пред спиење,на сабајле...ма секогаш бе.Убаво е да се пие.
 

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.174
Поени од реакции
4.133
It is best to avoid drinking anything for 10-15 minutes before eating and for 1-2 hours after meals. This practice improves digestion, as the digestive juices are not diluted. Also, very cold water is not good to drink with meals because it arrests digestion temporarily. Very cold water also deadens the thirst signals so that one would tend not to drink enough. The best water to drink is slightly warm or cool. Hot water just before meals is a good medicine when one is sick.

http://www.projectrestore.com/library/health/water.htm
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
E kako neli najzravo bilo da se pie po 2 litri voda na den so e sea ova???I jas pijam voda koga mi se pie bilo da e stetno ili ne:)
 
N

NeMiRnA

Гостин
ОМГ ќе умрааааам!!!
Пијам повеќе од 2 литра вода дневно,пијам кога ми се пие(а нон-стоп ми се пие)...и?!
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ова е една од оголемите глупости што ги имам прочитано. Водата подобрува и варење и работа на метаболизам и се поврзано со храната. како може да не с пиело вода веднаш после јадење? Е па да не после јадење него уз јадење треба да се пие вода.
 

Tetka biberce

Wild Child
Член од
18 октомври 2007
Мислења
78
Поени од реакции
0
Аман веќе од муабетиве за правилен начин на исхрана.Мислам убаво е можеби да се води здрав живот,ама секој ден се нешто измислуваат и ако се водиме според сите тие правила кај ќе ни биде крајот.
Од кога знам за мене пијам вода после јадење,па дури и за време на јадење и супер функционирам сега за сега.
Иначе не ми е логично ова.Особено после многу солено јадење нема некој на кој што не му се пие вода.Башка кога ќе почнеме да осеќаме жед тоа значи дека стварно немаме доволно вода во организмот,а некогаш треба да пиеме и кога не ни се пие многу затоа што и тогаш е потребна вода на организмот.
И само да се надоврзам на муабетот за 2 до 3 литри вода во денот.Точно е дека треба да се пие толкаво количество на вода за организмот да може да функционира нормално,но тоа не значи дека ако ти текнало дека не си испил ти 2 литра вода денес,дека треба да надокнадиш одеднаш.Со тоа можеш само да си ги оптовариш бубрезите.
А за тие што немаат навика да пијат многу вода,а сакаат да се придржуваат до ова правило,нека почнат постепено да зголемуваат за една чаша во денот баш заради причината погоре :wink:
 
Член од
14 октомври 2007
Мислења
73
Поени од реакции
0
Па за време на јадење не треба да се пие вода, бидејќи ја разредува желудочната киселина а за после најубаво е пола час да не се пие
Тоа е точно
Вода мора да се пие 40-30 мин. пред jaдене и саат, два после тоа.
Водата разредува желудничката киселина, а од неja зависи како и колку ке се вари храната.Од тоа дали сте jaдели мазнини, воглехидрати или белтачини зависи какво ке е нивото на киселинноста.... и ако сте jaдели месо и се напиете вода ... на место да се вари 4 саата, ке се вари 6-8 и повеке ... и нема да се усвои правилно, и организмот ке има потреба од уште белтачини.
Истото важи и за сите пиатоци што ги примаме со jaденето .... компирчета со пивце например :wink:
 

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Тања од Диет клуб ја слушате немојте бе децки па јас слушав дек аод мн доктори е критикувана ......
 
Член од
11 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
1
Добро бе, сега треба да гледам на саат и вода кога треба да се напијам? И тоа ли некој треба да ми кажува? Аман веќе, ко роботи станавме...не јади леб со месо, не пиј газирано, не конзумирај шеќер во исхраната, не јади пржено, само варено...е барем за водата до сега ваква глупост немам слушнато и ќе пијам кога сакам:je:
 
M

**MEMORY**

Гостин
За ова и јас првпат слушам ама кај мене не менува ништо пошто не сум некој фанатик за вода. А онака за да ми легне јадењето може ќе лизнам малку сокче ама вајда не штети......:party2:
 

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
21
Пијам секогаш вода. И да пијам сок, после јадење одам и пијам вода. Едноставноне можам, самиот организам ми бара.
 
P

Polaroid vanity

Гостин
Voda dodeka jadesh u nikoj sluchaj,a za posle jadenje prvpat slusham.Obichno gledam mnogu lugje pijat,normalno organizmot bara.Inache ja sum po sokche povishe!
 
V

Viktoranius

Гостин
tocno e! imam citano i jas nekade i vo skoro site dieti pisuva deka voda treba da se pie neli po 2 litri vo denot ama nikako vednas posle jadenje! samo posle 2 sati! mada posle jadenje najubavo e da si se napies voda dustata ti bara i najslatko e togas :)
хехе..јас си пијам вода и пред јадење и заедно со јадењето и после јадењето:pos2::pos2::pos2:
 
Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Водата е најпотребна на организмот и пијам кога ми се пие...Дали се пие пред или после јадење обично е поврзано со диетите.
Важно здраво е да се пие барем по 2 литра дневно...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom