Владиниот потег за бесплатен интернет

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Neli zede pari za tutunot, aj sea ne placi za internetot.
Ete,za tebe sea, bugar eden, treba da nema besplaten internet?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Celosna poddrshka za vladiniot poteg ...da nemashe besplaten internet , verojatno nemashe ni da pishuvam tuka , kako shto nemam staveno adsl , wadsl ili nekoj drug tip na konekcija , dial -up kolku tolku me vrakja vo svetot na internetot .

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ABC напиша:
Инспекторот што ме даде на суд беше од СДСМ(порано секретар) а дејството се случи во време на ВМРО,иако 70% од интернет клубовите ни тогаш па ни сега немаат никакви документи,додека јас уредно барем досега ги исполнувам сите обврски кон државата.Можеби затоа сум означен како криминалец број 1 во Македонија.За инсталирани игри на комјутер требаше да одам 3 месеци во затвор доколку немав пари да ја платам казната,абе ајде не заебавајте па каде го има тоа.

во секоја нормална држава...ќе си платиш легален софтвер, работниците ќе ги пријавиш, ќе си ставиш фискална, ќе си бидеш уреден, и тогаш не би можеле да те тужат за во затвор, и не би требал да платиш казна...и то...

а додека не играш по правила, чим имаш интернет кафе, знаеш што следува... Game Over

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
rymz напиша:
во секоја нормална држава...ќе си платиш легален софтвер, работниците ќе ги пријавиш, ќе си ставиш фискална, ќе си бидеш уреден, и тогаш не би можеле да те тужат за во затвор, и не би требал да платиш казна...и то...

а додека не играш по правила, чим имаш интернет кафе, знаеш што следува... Game Over

Е па досега и ги имав сите тие легални работи,играв по правилата и си бев уреден ама благодарение на блентавите одлуки од оваа влада и од некои ваши сугестии овде на форумов повеќе нема играње по правилата и никакво плаќање кон државата.Тоа им го советувам и на сите сопственици кој имаат интернет клубови низ Македонија:
-Штом влезе инспектор во вашиот интернет клуб,палицата за безбол во рака,па кој му е крив што претрчал додека вие сте "вежбале" удари,пред се затоа што Американската амбасада донираше опрема пред некој месец за да се развие безболот и во Македонија.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ABC напиша:
Е па досега и ги имав сите тие легални работи,играв по правилата и си бев уреден ама благодарение на блентавите одлуки од оваа влада и од некои ваши сугестии овде на форумов повеќе нема играње по правилата и никакво плаќање кон државата.Тоа им го советувам и на сите сопственици кој имаат интернет клубови низ Македонија:
-Штом влезе инспектор во вашиот интернет клуб,палицата за безбол во рака,па кој му е крив што претрчал додека вие сте "вежбале" удари,пред се затоа што Американската амбасада донираше опрема пред некој месец за да се развие безболот и во Македонија.
доколку си имал потребни документи, и си работел легално, батче не постои ниедна влада во светот што може да те тужи....се држиш на интелектуално ниво, па си зимам за право да претпоставам дека си запознаен и со судови за човекови права, па си можел таму цела држава да тужиш...ама морало да има некој пропуст чим волкав го*нојадец ко тебе заќутел и платил казна за легално работење...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Имаше инсталирано солитер,биљард и такви некој игрици на кој се скратуваше чекањето на мирц,во тоа време и компјутерот во собранието на Република Македонија немаше легален софтвер а сигурно и во судот пред судијата кој го водеше процесот а имаше инсталирано нелегален шах и маме 32,во што лично се уверив.:(

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ABC гледам како муабетот од бесплатниот интернет , го вртиш на тутанрите, на авторски права на игри во интернет кафулиња. Искрено со тоа твое завлекување на муабетите на друга страна ненормално многу ме потсеќаш на Бранко Црвенквски и неговиот начи на дискутирање.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ABC напиша:
Имаше инсталирано солитер,биљард и такви некој игрици на кој се скратуваше чекањето на мирц,во тоа време и компјутерот во собранието на Република Македонија немаше легален софтвер а сигурно и во судот пред судијата кој го водеше процесот а имаше инсталирано нелегален шах и маме 32,во што лично се уверив.:(

Едно тврдиш друго кажуваш...нели све било легално??? Како сега си имал нелегален софтвер? Чим мрчиш за тоа колку државата не ни чинела, дај биди ни пример...

Вака...ист си како другите, ни малку поразличен

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Бранко да го оставиме да си шмркне уште некоја црта,или да си испразни уште некое четвртасто шише виски(се зборува оти тие најубаво му лежеле во рака),а да се обидеме да не ја уништиме и оваа тема откако видовте дека сите аргументи се на моја страна иако малку го сменивте насловот.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Жити се, кај виде дека сите аргументи се на твоја страна??? Кои црни аргументи? Дека јас со 2мбит конекција ќе користам Диал Уп? Аргументот дека јас и без тоа не идам во интернет кафе дека си имам дома? Аргументот дека државата сепак прави за тие што не можат да си дозволат АДСЛ и фрлање пари во нет кафани? Кој црн аргумент е на твоја страна?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
rymz напиша:
Едно тврдиш друго кажуваш...нели све било легално??? Како сега си имал нелегален софтвер? Чим мрчиш за тоа колку државата не ни чинела, дај биди ни пример...

Вака...ист си како другите, ни малку поразличен
Подоцна во разговор со испекторот ми кажа дека добил усна наредба од Скопје од тогашната УЈП да ги казни сите интернет клубови каде што има инсталирано игри затоа што не плаќале лиценца од 5 000 евра,па тој ја извршил делумно мислеќи дека ќе сноси најмалку консеквенци доколку ме прати мене на суд затоа што не сум партијски определен,што на некој начин и беше вистинска одлука од негова страна,тој не сносеше никакви консеквенци а сопствениците блиски до тогашната власт и опозиција ликуваа,секако беа и горди со фактот што не платиле толку висока сума за лиценца на своите интернет играчници,иако 70% како и сега не беа ни регистрирани како стопански субјекти ама никој ништо не им може.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
rymz напиша:
Жити се, кај виде дека сите аргументи се на твоја страна??? Кои црни аргументи? Дека јас со 2мбит конекција ќе користам Диал Уп? Аргументот дека јас и без тоа не идам во интернет кафе дека си имам дома? Аргументот дека државата сепак прави за тие што не можат да си дозволат АДСЛ и фрлање пари во нет кафани? Кој црн аргумент е на твоја страна?

Ако ти си имаш дома интернет,сигурно работиш нешто па си имаш пари.Е па сега биди реален и кажи дали доколку владата овозможи бесплатна услуга од делот на твојот бизнис ти лично нема да бидеш засегнат?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
АВС само едно ќе ти кажам а верувам и другите ќе го разберат тоа и ќе ме поддржат. Компјутерите и Интернетот се иднината, децата се иднина ИСТО ТАКА. Неможе луѓето да се враќаат назат, незнам дали ти текнува кога интернет да користиш во нет кафе беше наплаќано по 100-120 денари од саат, а сега колку е 30-40 денари? Смешна цена за која ти другарче имаш нет кафе, тоа те мачи знаеме сите добро, па ги мешаш Бранко Митко Петко и Станко у муабетов.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
точкест напиша:
АВС само едно ќе ти кажам а верувам и другите ќе го разберат тоа и ќе ме поддржат. Компјутерите и Интернетот се иднината, децата се иднина ИСТО ТАКА. Неможе луѓето да се враќаат назат, незнам дали ти текнува кога интернет да користиш во нет кафе беше наплаќано по 100-120 денари од саат, а сега колку е 30-40 денари? Смешна цена за која ти другарче имаш нет кафе, тоа те мачи знаеме сите добро, па ги мешаш Бранко Митко Петко и Станко у муабетов.

Прво цената е 20 денари од саат,а јас не замешав никого туку некои овде на форумот се обидуваат да го направат тоа,треба ли да ги игнорирам.А ако цената од 20 денари е превисока,тогаш требаше владата да им овозможи бесплатен интернет на корисниците со парите што ќе им ги плаќа трошоците на сите нет-кафиња за услугите што ќе им ги даваат бесплатно на сите граѓани.Значи со тоа владата ќе го потикнеше вработувањето и ќе имаше евтина и стручна едукација на сите граѓани а не мораше да мести тендери,да го помага Телеком иако овој не ја плаќа дивидендата.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Нека има бесплатен интернет, има сиромашни деца, а и луѓе.
Имам другар кој има интернет - кафе. Често поседувам кај него на муабет, кафе, ова она...Идат деца се молат да седнат малку... А по Струмица, еден час игри или интернет чини 10 ден, а после 18 часот 15 ден.
Инаку, не верувам дека овие бесплатни интернет кафеа ќе се одразат на работата на приватниците.
Оние, кои јас ги знам, место не менуваат (гејмерите), амбиентот и друштвото им се битни. И така и така, барем во Струмица, во кафеата се игра многу повеќе отколку што се користи интернет. Сигурно нема во државните да има Батлнет?!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom