Владиниот потег за бесплатен интернет

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
АБЦ кај тебе луѓето што довајѓаат повеќе седат на нет или на игри??Тие што се за нет најчесто немаат дома и во нет кафе си прегледуваат поштата или слично, а тоа трае 10-15минути, за разлика од гејмерите кои играат по 2-3 часа. Направи си сметка и види си колку губиш од тие што седат на интернет, и колку ти е крива државата.:helou:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
кхм... ми текнува кога сите се радуваа дека Груевски им вети бесплатен интернет, и јас бев среќен. Мислев на бесплатен интернет што е стабилен (не мора да е брз) и што лесно ке се конектираш.

а не преку дајал ап мрежата. И ако фатиш на среќа еднаш од 30 пати да се конектираш...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
TpH_Bo_OkO напиша:
Ќути да не те чујат WOW-џиите :) :)

Па тоа и ми е поентата, WoW-џиите, Кантерашите, Нид Фор Спид и тако даље, тоа е тоа што ги одржува нет кафињата живи...така да безплатен диал-уп интернет ама воопшто не ги загрозува добивките на едно интернет кафе, ама луѓе што со 3000 евра купуваат 10 компјутери со офис конфигурација и сакаат добивка од 1000 евра месечно, нормално дека ќе прокењаат во нивниот веќе претпознатлив стил дека владата им е крива....
Колку и да прави човек добро за нас џабе ни е бе луѓе, во крв ни е да пљукаме по рака што не храни...

Ама ајт, тутунарите дур не ги добијат парите, така ќе биде...

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
АВС, имаш тема за коренити промени за напредна Македонија. Како мислиш да се случи тоа со мисла дека интернет кафињата треба да цветаат и со вакви идеи ко цитатов, навистина се прашувам.
ABC напиша:
Можеби тоа е дел од диктатурата кон слободно изразениот збор затоа што од домашна I.P. ќе се знае точно кој и што напишал против моронските одлуки на оваа влада.
Како отиде муабетов од интернетот до децата во Струмица кои копаат ниви?
Прво, информацијата денес е најбитна. Се’ се врти околу информацијата, непростливо е да не си информиран денеска. Затоа е многу важно да имаме сите достапен супер-ефтин интернет пристап, еве не мора бесплатен. Децата во Струмица ако копаат ниви, се работливи, земјоделците ја знаат вредноста на образованието и не ги лишуваат од него. И иако ти сакаш да играш на карта сожалување (доста ни е веќе од сожалувања и жалопојки во Македонија), тие нема гладни да останат, поготово ако ’’информацијата’’ им е достапна.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ABC кога ќе размислам подобро со ова што тебе ти смета што се нуди тотално тешко пристапен и неквалитетен дајл ап од владата и ти го сметаш за конкуренција, за ти да профитираш на сметка да некој од одма си провери меил гледам дека си тотално себичен и таквите ко тебе со својата себичност можат само негативно да се одразат на нажата држава.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
807
Поени од реакции
7
Дали знае некој каде може да се најдат повеќе информации за бесплатниот интернет, како се улучува и сл.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
E па ќе се обидам на сите да ви одговорам со еден пост:
Ако една влада сака да спроведе реформи тогаш тоа може да го направи единствено со стекнување услови за вработување што очајно им треба на Македонците а не со трпеливо и блентаво чекање пред 56ката.Оваа финта на Телеком е позната поодамна посебно во општините каде цели населби беа исклучувани од телефонската мрежа за неплатени сметки.Значи оваа влада прикриено ги присилува граѓаните да ги платат прескапите телефонски сметки со што му прави мега услуга на Телеком(кога децата ќе им плачат на родителите да ја платат заостанатата сметка оти владата им обезбедила бесплатен интернет),иако Телеком не ја платил дивидендата веќе три години кон Македонија.
Што пак се однесува до инсталација на конфигурации со инсталирани игри на компјутерите АБЦ знае најдобро од сите што е интернет а што играчки клуб,затоа што беше првиот сопственик на интернет клуб во Македонија кој беше обвинет на суд и пресуден пред 7-8 години затоа што имаше инсталирано игри на неговите тогашни 2ки.Инспекторите на тогашната УЈП немаа разбирање дека шахот,доминото или таблата се интернет игри па за прв пат во историјата на Македонија против еден сопственик на компјутери беше покрената прекршочна пријава затоа што имал игри инсталирани во копјутерите.Кутрата судијка го реши случајот мошне брзо на штета од АБЦ кој мораше да плати казна и судски трошоци во спротивно не му гинеше затвор.На прашањето поставено од моја страна до судијката која го водеше процесот дали на комјутерот пред неа нема никакви игри таа искрено одговори дека има,ама тој предмет не бил на дневен ред.Инаку министер за економија во тоа време беше денешниот премиер Гвујо,кој од секогаш бил талентиран за компјутерски проблеми се разбира доколку треба да се создадат но никако да се решат.:tapp:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
АБЦ не знам кога и како си отварал ти интернет кафе, ама има едно интернет кафе кај мен под зграда кое уште пред 2000 работи и во нега се играше се живо и диво и немаше никакви правни проблеми, се мислам дека ти негдека си ја утнал работата.
Сега истот кафе воглавно служи за интернет бидејќи одма тука се отвори гејминг клубот инсомниа, па така да за тоа веќе не е конкурентно.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Bacillus gagous напиша:
АБЦ не знам кога и како си отварал ти интернет кафе, ама има едно интернет кафе кај мен под зграда кое уште пред 2000 работи и во нега се играше се живо и диво и немаше никакви правни проблеми, се мислам дека ти негдека си ја утнал работата.
Сега истот кафе воглавно служи за интернет бидејќи одма тука се отвори гејминг клубот инсомниа, па така да за тоа веќе не е конкурентно.

Можеби е од некој братучед на Гвујо или Бучко или Бранко или ЛуБчо,па затоа нема правни проблеми.Јас немам таков братучед и не им ги тинкам мадињата на локалните моќници а и никако не подмитувам испектори . Законот за организирање игри на среќа и забавни игри го знам напамет и имам поднесено неколку представки пред скоро сите влади заради неговата нелогичност ама немам никаков одговор иако беа должни барем да ми одговорат.

Crash Override

H4CK1N6 15 N07 4 KR1M3
Член од
14 јуни 2007
Мислења
157
Поени од реакции
0
mesto da zemat eden adsl unlimmited acc tie Dial-up epa za takov ne fala ...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ABC напиша:
Можеби е од некој братучед на Гвујо или Бучко или Бранко или ЛуБчо,па затоа нема правни проблеми.Јас немам таков братучед и не им ги тинкам мадињата на локалните моќници а и никако не подмитувам испектори . Законот за организирање игри на среќа и забавни игри го знам напамет и имам поднесено неколку представки пред скоро сите влади заради неговата нелогичност ама немам никаков одговор иако беа должни барем да ми одговорат.
Не бе луѓето се проСДСМ ориентирани.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Dobar poteg. Momentalno gi iskoristuvam negovite blagodeti.

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Бесплатниот интернет го плаќа државата - односно даночните обврзници (сите ние) значи воопшто не е бесплатен така. Па одиме понатака, дали распишаа тендер за најповолна понуда за ние најмалку да платиме? (НЕ)
А за интернет кафињата зашто владата да инвестира во отварање нови (ние да ги платиме) кога можат повторно тендер и сегашните клубови да достават понуди и таму да се изведува тоа, а со тоа ќе имате помала инвестиција а богами и повеќе задоволни луѓе.
Да не зборам за обуката, може у некоја друга тема.
Значи и не е баш се така како што изгледа.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Bacillus gagous напиша:
Не бе луѓето се проСДСМ ориентирани.
Инспекторот што ме даде на суд беше од СДСМ(порано секретар) а дејството се случи во време на ВМРО,иако 70% од интернет клубовите ни тогаш па ни сега немаат никакви документи,додека јас уредно барем досега ги исполнувам сите обврски кон државата.Можеби затоа сум означен како криминалец број 1 во Македонија.За инсталирани игри на комјутер требаше да одам 3 месеци во затвор доколку немав пари да ја платам казната,абе ајде не заебавајте па каде го има тоа.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
krepiev напиша:
Бесплатниот интернет го плаќа државата - односно даночните обврзници (сите ние) значи воопшто не е бесплатен така. Па одиме понатака, дали распишаа тендер за најповолна понуда за ние најмалку да платиме? (НЕ)
А за интернет кафињата зашто владата да инвестира во отварање нови (ние да ги платиме) кога можат повторно тендер и сегашните клубови да достават понуди и таму да се изведува тоа, а со тоа ќе имате помала инвестиција а богами и повеќе задоволни луѓе.
Да не зборам за обуката, може у некоја друга тема.
Значи и не е баш се така како што изгледа.
Според тебе јас со интернет клубот плаќам за народот во Македонија да има бесплатен интернет,значи поболна и поблентава одлука од оваа на владава не може ни да се замисли.

Kajgana Shop

На врв Bottom