Владиниот потег за бесплатен интернет

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
pа kogа ne ti e sаmo intenet kаfeto so e tolku plа4enje:) а nemo3i diаl up konekcijа dа im jа 3emi rаbotаtа nа internet kаfinаtа.. kаj nаs nа primer site so igrааt po internet kаfinа imааt domа internet:)... nemoj so vаkvi gluposti dа se mаltretirаte

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ABC напиша:
Мене да ми биде срам?,зошто би ми било,па јас не ги лажев гласачите меѓу кој имаше и тутунари да ја ја заокружат Силвана Бонева на која приоритет број еден и бил да си го доедуцира синот во Бугарија а не да им се обрати на земјоделците (не само тутунари) од Прилеп кој гласаа за неа.Ајде бе не се вадете сега како да сте од вчера мајкаму стара,па се познаваме кој колку и дали е за подсмев.
АБЦ не ме разбра очигледно. Јас не спорам дека тутнарите се лошо тртирани од државата исто како и другите земјоделци, јас тебе ти спорам дека создаваш со твоето ноторно повторување дека тутнарите само имаат проблеми слика кај членовите на форумов дека тутнарите с вообразени и дека според тебе само тие се кои имаат проблеми, со што им го рушиш угледот како вредни работници кои сакаат да заработата пари на чесен начин, додека некој до сега си тера курташак со продажба на тутнот и толерира тежок шверц на цигари како Б.Ц. , Љ.Г. и остала компанија. А за оваа власт ќе дознаеме по одредено време кога некој друг ќе вржи ревизија на нивната работа.
И назад на темата, сега како што се сеуѓте високи цените за интернет пристап, понудениот бесплатен дајл ап на кој освен да се напише еден мејл со тешки маки и ништо друго неможе да се направи (од искуство ти го кажувам ова) нормално ако успееш да се приклучиш, неможе да го загрози работеењето на интернет кафулињата. Тоа што ќе ја загрзи профитабилноста на интернет кафулињата е падот на цените на широкопојасниот интернет.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
BushaF напиша:
pа kogа ne ti e sаmo intenet kаfeto so e tolku plа4enje:) а nemo3i diаl up konekcijа dа im jа 3emi rаbotаtа nа internet kаfinаtа.. kаj nаs nа primer site so igrааt po internet kаfinа imааt domа internet:)... nemoj so vаkvi gluposti dа se mаltretirаte
Оооо,па овде има газди на по 4-5 бизниси,и таму владата не им влегува со нога во стомак во ниеден бизнис само за да се помпа пред камерите.Затоа нека отвори во секој град по нешто од секој бизнис бесплатно па ќе си бидам рајат.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
ABC напиша:
Оооо,па овде има газди на по 4-5 бизниси,и таму владата не им влегува со нога во стомак во ниеден бизнис само за да се помпа пред камерите.Затоа нека отвори во секој град по нешто од секој бизнис бесплатно па ќе си бидам рајат.
Аааа, конечно македонштината излезе од тебе на виделина, тоа бил проблемот, козата на комшијата :)

Eве, дај им предлог да отворат државен форум и портал за да ме загрозат мене, па да си бидеш на раат :)))

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Мистичен напиша:
Eве, дај им предлог да отворат државен форум и портал за да ме загрозат мене, па да си бидеш на раат :)))
Mистичен, ќе отвориш сендвичара па пак ќе правиш пари. Не е фер.

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
dobro be kako mo3i nesto so e be3 pari da ti pre4i be so e ova?????????
ne mi ste jasni... ako e skapo ne 4ini, ako e be3 pari ne 4ini so sakate.. mora na neko jda mu rikne bi3nisot... ama to e to

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Bacillus gagous напиша:
АБЦ не ме разбра очигледно. Јас не спорам дека тутнарите се лошо тртирани од државата исто како и другите земјоделци, јас тебе ти спорам дека создаваш со твоето ноторно повторување дека тутнарите само имаат проблеми слика кај членовите на форумов дека тутнарите с вообразени и дека според тебе само тие се кои имаат проблеми, со што им го рушиш угледот како вредни работници кои сакаат да заработата пари на чесен начин, додека некој до сега си тера курташак со продажба на тутнот и толерира тежок шверц на цигари како Б.Ц. , Љ.Г. и остала компанија. А за оваа власт ќе дознаеме по одредено време кога некој друг ќе вржи ревизија на нивната работа.
И назад на темата, сега како што се сеуѓте високи цените за интернет пристап, понудениот бесплатен дајл ап на кој освен да се напише еден мејл со тешки маки и ништо друго неможе да се направи (од искуство ти го кажувам ова) нормално ако успееш да се приклучиш, неможе да го загрози работеењето на интернет кафулињата. Тоа што ќе ја загрзи профитабилноста на интернет кафулињата е падот на цените на широкопојасниот интернет.

Значи да чекаме за секоја влада некој да врши ревизија на нивната работа која очигледно не е како што треба уште со тоа што лугето протестираат и се тепаат со обезбедувањето на фирма која е во сопственост на владата за да си ги добијат ветените пари од таа влада.
Од ревизии не се живее бе братче,треба ли јас да чекам 4 години за да некој процени оти бесплатниот интернет од владата бил противуставен потег,абе дај не заебавај,што би имал јас од ревизијата,мошеби владата ќе ми ги исплати загубите што јас ќе ги начукам со овој потег?Ќе ми ги надополни ли владата претрпените штети како што им ги надополнува кириите и трошоците за живот на Самак,Ташковиќ или Мизо?Или тие се друга категорија на повластени граѓани кој се мочаат врз нашиот труд и инвестиции а при тоа се шетаат по светот со нашите пари вложени во давачките кон државата?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
ABC напиша:
Значи да чекаме за секоја влада некој да врши ревизија на нивната работа која очигледно не е како што треба уште со тоа што лугето протестираат и се тепаат со обезбедувањето на фирма која е во сопственост на владата за да си ги добијат ветените пари од таа влада.
Од ревизии не се живее бе братче,треба ли јас да чекам 4 години за да некој процени оти бесплатниот интернет од владата бил противуставен потег,абе дај не заебавај,што би имал јас од ревизијата,мошеби владата ќе ми ги исплати загубите што јас ќе ги начукам со овој потег?Ќе ми ги надополни ли владата претрпените штети како што им ги надополнува кириите и трошоците за живот на Самак,Ташковиќ или Мизо?Или тие се друга категорија на повластени граѓани кој се мочаат врз нашиот труд и инвестиции а при тоа се шетаат по светот со нашите пари вложени во давачките кон државата?
Од кај па сега ова дека е противуставен?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
BushaF напиша:
dobro be kako mo3i nesto so e be3 pari da ti pre4i be so e ova?????????
ne mi ste jasni... ako e skapo ne 4ini, ako e be3 pari ne 4ini so sakate.. mora na neko jda mu rikne bi3nisot... ama to e to
То обајсни му го на АБЦ, нему ништо не му одговоара, да го ставиш во југо премногу ќе се чувствуа сиромашно, да го ставиш во ролсројс, тогаш ќе биде снобовски, а од оваквите негови ставови може да се заклучи дека ни тој самиот не знае што сака и се некој друг му е крив.

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
ova ti e nashuiov glupav mentalitet... 3a se mu e kriva vladata.. jas vaka ne sum partski opredelen ama ova vlada navistina ima svrsheno nekoi raboti.. ili probuva ama pak so namera e :)... a da se mu ka3am na "abc" deka na tutunarite ni 3a 10 godini nema da im bide polesno poso kaj nas tamu se pravat parite i to e to... nema nekoj so bil na vlast a da ne shvercuva ili tutun ili cigari... ili taka ili so privati3acija gi pravat parite

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
BushaF напиша:
jas vaka ne sum partski opredelen ama ova vlada navistina ima svrsheno nekoi raboti.. ili probuva ama pak so namera e :)... a da se mu ka3am na "abc" deka na tutunarite ni 3a 10 godini nema da im bide polesno poso kaj nas tamu se pravat parite i to e to... nema ...
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Значи ако граѓаните сакаат бесплатен интернет тогаш тоа е хајка против интернет клубовите... но ако граѓаните немаат пристап до интернет поради парични средства тогаш државата е неспособна. Епа сега нема се. Што да се прави или едното или другото... а ако телеком нема капацитет тогаш нека се шири, нека го прави истотошто го прават сите светски компании во своите држави. Зар тие планираат со една мрежа до века?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Јас, како и повеќето што се членови тука на форумот, сме претплатници на АДСЛ линија од МТ.Нет, јас диал-уп не можам да смислам, веќе ова ми е 4та година веќе...и кој ти ку*ац дали ќе бил бесплатен интернетот или не? Јас пак АДСЛ-от ќе го плаќам...

Да не се лажеме, имаше луѓе кои немаа доволно средства да тргнат на страна 2000 денари месечно (или 1000 за он.нет) флет-рејт интернет, па оваа понуда за диал-уп ќе им врши работа за нивните потреби...

АБЦ, твоето интернет кафе воопшто не е загрозено од овој потег, твоето интернет кафе е повеќе загрозено од твоето непознавање на тој сектор како бизнис опција.

Да залепиш 10 компјутери до зид и да очекуваш 1000 евра месечно е дебилно, па нормално дека после ќе кукаш дека овој потег од владата не чинел.

Стави си барем 20 компјутери со гејмерска конфигурација, инсталирај игри (воедно и плати ги, нели...) и ќе видиш како ќе си праиш пари...

Дојди во Скопје, влези во Инсомнија, и во Ентернет, и кажи ми дали од 100 компјутери, дали 3ца користат Интернет, и колку Тоди е загрозен од тоа дека неговата Инсомнија нема да има интернет кориници.....

My dearest friends...Ignorance is a bliss

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
rymz напиша:
Дојди во Скопје, влези во Инсомнија, и во Ентернет, и кажи ми дали од 100 компјутери, дали 3ца користат Интернет, и колку Тоди е загрозен од тоа дека неговата Инсомнија нема да има интернет кориници.....
Ќути да не те чујат WOW-џиите :) :)

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Епа зошто интернет кафулињата да пропаднат поради бесплатен диал уп? Тоа не е можно... диал уп ако е бесплатен не значи дека корисниците ќе се намалат до тој степен. Никој од нас младите не може да вози кола позади некој постар човек, исто така неможеме ни да користиме диал-уп. А јас како што знам и помнам интернет кафето беше полнето 70% од младина.

Kajgana Shop

На врв Bottom