Јас, како и повеќето што се членови тука на форумот, сме претплатници на АДСЛ линија од МТ.Нет, јас диал-уп не можам да смислам, веќе ова ми е 4та година веќе...и кој ти ку*ац дали ќе бил бесплатен интернетот или не? Јас пак АДСЛ-от ќе го плаќам...
Да не се лажеме, имаше луѓе кои немаа доволно средства да тргнат на страна 2000 денари месечно (или 1000 за он.нет) флет-рејт интернет, па оваа понуда за диал-уп ќе им врши работа за нивните потреби...
АБЦ, твоето интернет кафе воопшто не е загрозено од овој потег, твоето интернет кафе е повеќе загрозено од твоето непознавање на тој сектор како бизнис опција.
Да залепиш 10 компјутери до зид и да очекуваш 1000 евра месечно е дебилно, па нормално дека после ќе кукаш дека овој потег од владата не чинел.
Стави си барем 20 компјутери со гејмерска конфигурација, инсталирај игри (воедно и плати ги, нели...) и ќе видиш како ќе си праиш пари...
Дојди во Скопје, влези во Инсомнија, и во Ентернет, и кажи ми дали од 100 компјутери, дали 3ца користат Интернет, и колку Тоди е загрозен од тоа дека неговата Инсомнија нема да има интернет кориници.....
My dearest friends...Ignorance is a bliss