M
Muranyi
Гостин
За све.
Можеби е мојот,но не е на почетокот на темава.И не е плагијат,ако мислиш на тоаИмено,еднаш пишував за една случка која ми се случи пред точно 6 години
За све.
Можеби е мојот,но не е на почетокот на темава.И не е плагијат,ако мислиш на тоаИмено,еднаш пишував за една случка која ми се случи пред точно 6 години
Иначе баш мислам дека беше на почеток на тема, негде првите 20 страни ако не се лажам... Епа ако е твојот, тогаш докажи. Па ќе дознаеме дали е плагијат, хахах.Можеби е мојот,но не е на почетокот на темава.И не е плагијат,ако мислиш на тоа
http://forum.kajgana.com/threads/Ви-се-случила-некоја-натприродна-работа.480/page-103#post-5109479Иначе баш мислам дека беше на почеток на тема, негде првите 20 страни ако не се лажам... Епа ако е твојот, тогаш докажи. Па ќе дознаеме дали е плагијат, хахах.
Ајде, ајде.....ме растажиУште на почетокот на темава се изјаснив дека ниту ден денес не верувам во натприродни појави и покрај настанот. Но, кој да прочита.
Само да се блебета и критикува оти нели се чини многу филмски.
Ама ете совет за другпат никогаш повеќе да не споделам настан.
Оти ќе испадне дека сум на некои опасни дроги, или во краен случај сум за во ментална институција. И заборавив - плагирам. Оти ете ќеиф ми е да замарам луѓе по форумов за да докажам колку сум натприродно интелегентна и надмоќна.
Случкиве ми се од поодамна , можеби пред 10тина години , и се две единствени за кој никогаш сум немал објаснување.
Првата се дешава едно лето мислам , јас некој 8-9 години, цел дан цивкам и се жалам дека не ми е добро ,ме боли главата и мачно ми е . Си проврви денот , легнувам . Одеднаш осеќам некоја тежина на градите, па низ целотот тело, ко буквално некој да пробува да ме згмечи. Неможам да се помрднам , пробувам да станам , јок, небива. Во себе се дерам ко улав , ти се чини , грлото ќе ми се распука , и се чудам како е можно никој да не ме слушне.Трае ова веќе минута време , пополека притисокот и тежината попушта , успевам да се подкренам од креветот, во собата влегува татко ми . Му велам само : "Многу ми е лошо,ќе повратам"
Ме зема тој во раце , ме носи у вц , ja џигерот низ уста го извадив чинам. Се подсмирив малку , во меѓувреме,се буди мајка ми , ми дава нешто за смирување на стомакот бла бла , а јас целиот потиштен ги прашувам, како неуспеале да слушнат колку само викав , а они се гледаат онака немо, татко ми вика дека ништо не слушнал туку тргнал во вц , па случајно влегол кај мене да види дали сум ок...
Подоцна разбрав доста работи , за слични случаи со чуство на тежина и гмечење, науката тоа го разјаснува како премин од една во друга фаза на сонот , полусон или како и да е, мене и сега , а посебно тогоаш ми беше многу чудно.
Вторава случка се дешава исто одамна , али веќе попдпораснат, се враќам од излегување, доаѓам дома , си влегувам у соба. Значи буквално ко сега пред очи ми е , пуштам ТВ дремам некој саат време, ми здосадува , земам облакам пижами и си легнувам. И после пауза ... одеднаш се будам ( или се освестувам) , седам на креветот, ја гледам светлината од ходникот низ клучалката, погледнувам кон прозорот веќе разденето, на мене маицата што ја носев вечерта, надолу боксерици, пижамите стојат здиплени на фотељата...
Weird as fuck
Јас имам една со мислериозно исчезнување на едно плико со пари па го најдовме мокро,а немавме вода во собата,но за жал немам логично објаснување,а патем го најдовме во другата соба,но и така немавме вода ниту кикаква течност која би можело да се намокри.Јас како атеист не верувам во такви приказни инаку за троваја освен за шишето зејтин и прстенот немам објаснување.Ма да моево не ми личи како нешто натприродно,кое не верувам,ма да и црквата неможе да помогне.Прашање,зошто во мусливанските земји или во муслиманските куќи не се случуваат вакви мистериозни работи.Дригар немој да мислиш дека не ти верувам затоа што мене ме интересираат вакви паранормални приказни или настави затоа што тоа ми е омилен жарн на читање,а ако сакаш подетална дискусија на оваа тема и за уште неколку чудни случки во мојот живот кои најдов логично решение повели кога сакаш.Поздрав и темава е навистина одлична.Да ви посведочам нешто.
Муабетов е од кај мене дома значи од прва рака, нема што да се лажеме.
Имам сестра која моментално не живее во Македонија, инаку она е во главна улога на приказнава. Пред некој си 6 години (пред да замине од Македонија) и се дешаваа многу многу чудни работи. Ајде ќе ја скратам малку целата сторија за да дојдам до она главното. Значи во почеток додека работеше во еден кафич и се дешаваше од чиста мира пепељарата од шанк да падне доле. Сеа знам дека малку звучи претерано или некој ќе рече на ивица била па паднала, ама не е така. Да било така немаше да пишувам. И уште неколку такви случаеви кои ако ги набројувам уште поневеројатно ќе ви звучат.
Така и се дешаваше тоа некој период и многу беше исплашена. Во истиот период почна да ја фаќа алергија од златен накит (прсетни, ланче и.т.н) Еднаш не можела да издржи го симнала прстенот од рака го ставила под перница и си заспала. Утредента го немаше.. го баравме, го баравме го немаше. 7 месеци покасно. Татко ми прави салата во кујна и доаѓа со шишето зејтин во рака и ни вика дома на нас “што е ова во шишево“. Внатре беше прстенот, баш тој на сестра ми. Дури самиот прстен беше поголем (нормално) од оквиорт на шишето, па зејтинот го претуривме во друго шише, го исеквоме празното за да го извадиме прстенот. И така. Многу бевме зачудени периодот. Сестра ми нормално преплашена, одеше по манастири таму некој адети обавуваше.. и од тогаш еве до денес таква некоја појава нема.
Интересно ми беше онака да го споделам ова со вас, и ако има некој логично објаснување или слична дешавка....нека каже
Ако вашиот коментар лично се однесува на мене ќе добиете одговорДобро зашто мора секој пат да има некои стручњаци кои уверуваат дека тоа сме го измислиле, па те испитуваат (ти тестираат живци) колку е вистина, дека за џабе сме трошеле време да измислуваме приказни? Оваа тема е за да напишеш некоја натприродна работа ако ти се има десено, а не е за луѓе кои ми филозофираат. Ако не ти се верува, тогаш што бараш на оваа тема ? Губете се од овде ! Немора да верувате ама не мора ни да коментирате докажувајки дека ние сме ,,глупи, а вие паметни“. Не збори кога незнаеш
И јас лично ден денес ја критикувам црквата и општо религијата јавно и немам многу позитивни критики на моја светка.Филмски или нефилмски тоа е вашата приказна која ја сподели и мислам не заслужува негативна критика.Никој не треба да оди во ментално институвција поради тоа што објавил своја лична приказна од животот,како што нетреба ниту јас ниту останатите кои имаа приказни кои неможе ништо логички да се објасни.Уште на почетокот на темава се изјаснив дека ниту ден денес не верувам во натприродни појави и покрај настанот. Но, кој да прочита.
Само да се блебета и критикува оти нели се чини многу филмски.
Ама ете совет за другпат никогаш повеќе да не споделам настан.
Оти ќе испадне дека сум на некои опасни дроги, или во краен случај сум за во ментална институција. И заборавив - плагирам. Оти ете ќеиф ми е да замарам луѓе по форумов за да докажам колку сум натприродно интелегентна и надмоќна.
За ова веќе верувам сега дека е вистина, мајка ми има кажувано, али јас си викам оваа има сонувано нешто па треска глупости. Али гледам сега не и се случило само на неа.
Не ова не се однесува на тебе, туку на другите кои коментираат нешто од типот: „На кој дроги си?“ или демек за у бардовци си итн. Напротив ти си го кажа твоето мислење, иако не веруваш во натприродното сепак на некој начин го објаснуваш како такво и велиш декаАко вашиот коментар лично се однесува на мене ќе добиете одговор
Јас сум далеку од стручњак и далеку од тоадека не ви верувам,туку напротив и јас раскажав мое лично искуство кое има вклучено натприродни работи,поточно примерот со писмото,ако сакате ќе ви дадам уште еден интересен пример исто така вистински случај и се има случено пред мои очи.
Земавме да чуваме куче,француска пудлица,а претходно во нашата куќа од животно ништо не стапнало.Една ноќ додека работев домашна задача,бев во истата соба каде мислериозно исчезна писмото со пари или пликото благо речено,компјутерот беше во таа соба,а кучето беше во мојата,чудото се случи кога јас влегов во собата,а кучето седеше на прагот на вратата како заковано со мртов смрзнат поглет,уште почудно беше што кучето воопшто не влегуваше во таа соба,настанов се случи пред 2 години.
Денес се занимавам со одгледување хрчаци,а таа истата соба е соба на сестра ми,сите нејзини хрчаци умреа што се во таа соба,а имаше околу 5-6 исто толку имам и јас во мојата кои се многу постари од тие што умреа ,а до ден денес само 2 ми имаат умрено во рок од 5 години.
Невикам дека некој е паметен ,а некој глупав едноставно собата на сестра ми е многу поладна од мојата,и тоа го земав како логичко објаснување.Во сите свери постои по најмалку еден скептик,што се однесува на оваа тема и јас сум скептик,но има работи кои не можеме логички да ги објасниме.
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 19:32 ---
И јас лично ден денес ја критикувам црквата и општо религијата јавно и немам многу позитивни критики на моја светка.Филмски или нефилмски тоа е вашата приказна која ја сподели и мислам не заслужува негативна критика.Никој не треба да оди во ментално институвција поради тоа што објавил своја лична приказна од животот,како што нетреба ниту јас ниту останатите кои имаа приказни кои неможе ништо логички да се објасни.
Јас не те ни знам ниту те познавам,но можам да ти помогнам на тој начин што слободно посочи го на youtube,да проследи некои коментар на некои поп кои тврди дека вршиел егзоцизам на некој човек,а ги има многу такви видео кои се повеке од некој добар роман или во краен случај хорор филм.Или пак да ги посочиш да побараат некој од законите на католичката црква да видат дека поповите мораат да побараат одобрение од неа да извршат егзоцизам,и тоа наликува на филм,а можеви се случило навистина.За да негирам немам никакви докази.
Значи во никој случај не мојот коментар НЕ се однесуваше на тебеНикој не треба да оди во ментално институвција поради тоа што објавил своја лична приказна од животот,како што нетреба ниту јас ниту останатите кои имаа приказни кои неможе ништо логички да се објасни.
Не знам што се фати за најневажниот дел од моето објаснување, најверојатно не се поборник за логични расврски.Е ова е веќе за "народни деветини"
Марфи има елаборирано за ова,а неговите закони не ни одат во прилог .Вели дека ако нешто решило да тргне наопаку,ќе тргне секако.Дури оди подалеку,вели дека доколку повеќе работи можат да тргнат наопаку,ќе се случи тоа што предизвикува најмногу штета.Не знам дали пишал нешто за олеснителната околност,штом веќе ја спомна,но познавајќи го,немам простор да бидам оптимист.
Демек ако те фатат ќе играш на картата дека си бил многу гладен и затоа си влегол да крадеш, маката те натерала, не дека си сакал?Секогаш кога ќе влезиш прво што ќе направиш е отвори го фрижидерот, извади на масата јадење, касни малку и продолжи со работата.
Во случај ако нешто тргни наопаку, ова знае да биде олеснителна околност.
Не, токму тоа е во прашање...Не знам колку ова има реално некакво влијание врз пресудата ако фатат некој во стан, но демек во странство имало некакво влијание.Демек ако те фатат ќе играш на картата дека си бил многу гладен и затоа си влегол да крадеш, маката те натерала, не дека си сакал?
Или нешто друго е во прашање?
Ова кај нас нема никакво влијание. Еднаш ја, као средношколец, крадеф од станот на еден комшија. Он увек имаше супер за јадење и пун фрижидер. Плус имаше ладно пиво. Успут планираф да дрпнам нешо пари и накит, колку за искачање шо се вика, али ме фатива то џандарите жиф како јадам зденка и леп у кујната. Ја им викам, као абе гладен сум, а-у, али џабе -- ме згрбаија од ќутек на лице место, а после ме однесова у Шутка малце на двонеделен опоравак. От тогаш стрикно не крадам од фрижидер, него поштено си го работам занатот. Боље се исплати.Не, токму тоа е во прашање...Не знам колку ова има реално некакво влијание врз пресудата ако фатат некој во стан, но демек во странство имало некакво влијание.