Ви се случила некоја натприродна работа?

Член од
29 август 2012
Мислења
85
Поени од реакции
18
Сега и јас ќе ви раскажам една случка. Се дешава откако умре дедо ми, во текот на тие 40 дена. Нели, се верува дека духот на починатиот до 40-тиот ден, шета во домот за да се опрости од домашните за последен пат, а на 40 ден заминува на оној свет и таму му се суди... и бла бла бла да не раскажувам повеќе за тоа. Да преминам на главното. Дома немаше никој, пошто сите беа на гробишта. Само јас останав дома. Поточно бев во куќата отспротива. Тука живее еден другар мој. И во еден момент, отидов до дома нешто да земам. Ја отворив вратата и кога влегов во ходникот немаше ништо чудна. Погледнав на лево да видам колку е саат. Саатот пошто се наоѓа над собата на дедо ми, веднаш забележав сенка на вратата од собата и срце ми застана. Толку сум се исплашил што со цел памет уште појдов натаму. А пред некој ден тука у комшии кај мене се десија серија на фрабежи. Затоа и мислев дека е некој крадец иако судејки според сенката на вратата која беше сосема мирна ми се чинеше дека седи на креветот. А креветот знаеше многу да крцка некад, а сега ниеднаш не крцна. Беше мн страшно, ама сепак сакав да видам кој е. Одма до вратата стоеше џогерот, кој што имаше метална рачка. И си реков и да е крадецот, ќе го удрам па што сака нека биде( ваквиот „мудар“ потег ми беше од филмовите на Џеки Чен, пошто он нели се тепа со се што му дојде при рака :)). Ама у тој момент не ми беше баш волку смешно. И така застанав пред вратата и почнав да наслушувам а ништо нема. Мртва тишина а сенката на врата уште стои тука. И по неколку секунди рипнав у соба, кога гледам никој нема. Си мислам у себе некој ме дупи. Ја погледнувам вратата и сенката ја нема. Па и супермен да беше овде, за една секунда неможе да се сокрие. Без заебанција, сите прозори и врати беа зарворени. Немаше од каде некој да влезе. Искрено мн верувам у духови и затоа мислам дека ова беше дух и тоа на дедо ми. Пошто и на сенката се гледаше стар човек со онакви капчиња старовремскине, баш како што го погребавме. Како и да е, на моиве не им кажав, пошт ќе ми речат, срамота е да се заебаваш со вакви работи и ќе ми се смеат. Епа тоа е тоа, не е за заебанција ова. Може ќе ви делувам ептен филмски пошто друго е да раскажуваш, а друго е го искусиш тоа. Позз :(o_O

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
те киднапираат елијени два пути годишно, и имаш имплант на тоа место кај белезите.
сонот е начин на кој твојата подсвест ја решава траумата
Ах, сите помислија дека се заебавам. Исто и Олимпија, па ме банираше од темава една недела. Не ја обвинувам, а ни другите. Сепак, ја мислев озбиљно и не терав сеир (како што викаат повеќемината). Мене симптомите на членот ме подсеќаат на симптомите на многумина кои тврдат дека ги киднапираат вонземјани.

M

Muranyi

Гостин
Ретко ја отворам темава бидејќи ми е малку језиво да читам вакви работи,но ја зачитав Анфем и прилично се покајав поради тоа.Имено,еднаш пишував за една случка која ми се случи пред точно 6 години,кога имав непријатно искуство со звуци од дишење-експирации во мојата соба,поточно до мојот кревет.Истите не можев на ниеден логичен начин да си ги објаснам.Првата моја логична претпоставка беше дека можеби го губам разумот,но истите звуци кои доаѓале од мојата соба ги слушала и сестра ми.Штотуку открив дека не сум единствениот на кој му се има ова случено,на нетов има можеби стотици вакви дешавки и као сите немаат поима што може да биде.Буквално истите дешавки насекаде,време на случување после 3 часот,двапати во рок од месец дена.Како да се работи за клише.Се прашувам што би можело да биде?Дали некој од вас имал искуство со овој феномен?

Ај дишењето,туку истиот период,летото пред 6 години,моите беа на одмор а јас бев сам дома.Дента кога ми се случи дешавката за која пишувам,дојде баба ми и ми спреми ручек и си замина со зборовите,ги паметам и ден денес-Сине,имаш ручек,батачиња ти спремив,на шпорет ти се,земи и јади,немој да не си ручал.Тоа беше околу 3 часот попладне и си замина,а после саат време дојде девојка ми и јадевме во некое кафанче.Се вративме дома,седевме некои си 3-4 часа и вечерта излеговме во 12 у дискач.Диското помина и тргнавме накај дома и гладни нормално,почнавме разговор околу тоа каде би јаделе,што би јаделе,па дали до фурна Чаир или на гиро или штотијазнам и пази го моментов-јас,кој сум мрзелив,кој ќе умрам од глад ако некој нешто не ми спреми зашто јас нема шанси да го направам тоа и велам на девојката:Абе ај што ќе јадеме глупости,башка и уморни сме,имам дома батачиња што спремаше баба ми,ќе јадеме тоа.И ок падна договор,стигнавме пред врата кај мене дома,ја отворам клучалката и прво што осетив беше миризба на скара во мојот стан.Беше околу 3.часот по полноќ,т.е. 3 и нешто(и ова имало некоја врска во овие вакви појави,не е случајно тоа време).Се погледнавме со девојка ми и одиме накај кујна,од каде доаѓаше мирисот и ринглата каде стоеше тенџерето со батаците беше вклучена на максимум,а батаците си се крчкаа како да беа пуштени пред 5 мин(остајте вие батаци во масло на максимум пуштена рингла и видете што ќе се случи за еден час,а не за три часа колку што бев излезен од дома-во случај да си помислите дека сум ја заборавил ринглата вклучена пред да излезам,јас шпоретот дента воопшто не го ни користев).Си признавам,се уплашив најмногу што можам,ја исклучив ринглата и таа вечер спиев во кола на паркингот кај Александар Палас:(

После тоа мајка ми палеше во собата темјан,околу две недели и сите паранормални појави ги снема.Дури и чудно ми е како човек е во состојба да ги голтне свесно,т.е.игнорира такви запрепастувачки феномени и да си продужи со животот и да остане нормален.Но,кога и да се сетам на тоа ме полазуваат морници и не би сакал повторно да ми се случи.

Ај сега некој од форумов нека ми одговори дали слушал експирации во собата и за што би можело да се работи.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.501
Поени од реакции
2.411
Ретко ја отворам темава бидејќи ми е малку језиво да читам вакви работи,но ја зачитав Анфем и прилично се покајав поради тоа.Имено,еднаш пишував за една случка која ми се случи пред точно 6 години,кога имав непријатно искуство со звуци од дишење-експирации во мојата соба,поточно до мојот кревет.Истите не можев на ниеден логичен начин да си ги објаснам.Првата моја логична претпоставка беше дека можеби го губам разумот,но истите звуци кои доаѓале од мојата соба ги слушала и сестра ми.Штотуку открив дека не сум единствениот на кој му се има ова случено,на нетов има можеби стотици вакви дешавки и као сите немаат поима што може да биде.Буквално истите дешавки насекаде,време на случување после 3 часот,двапати во рок од месец дена.Како да се работи за клише.Се прашувам што би можело да биде?Дали некој од вас имал искуство со овој феномен?

Ај дишењето,туку истиот период,летото пред 6 години,моите беа на одмор а јас бев сам дома.Дента кога ми се случи дешавката за која пишувам,дојде баба ми и ми спреми ручек и си замина со зборовите,ги паметам и ден денес-Сине,имаш ручек,батачиња ти спремив,на шпорет ти се,земи и јади,немој да не си ручал.Тоа беше околу 3 часот попладне и си замина,а после саат време дојде девојка ми и јадевме во некое кафанче.Се вративме дома,седевме некои си 3-4 часа и вечерта излеговме во 12 у дискач.Диското помина и тргнавме накај дома и гладни нормално,почнавме разговор околу тоа каде би јаделе,што би јаделе,па дали до фурна Чаир или на гиро или штотијазнам и пази го моментов-јас,кој сум мрзелив,кој ќе умрам од глад ако некој нешто не ми спреми зашто јас нема шанси да го направам тоа и велам на девојката:Абе ај што ќе јадеме глупости,башка и уморни сме,имам дома батачиња што спремаше баба ми,ќе јадеме тоа.И ок падна договор,стигнавме пред врата кај мене дома,ја отворам клучалката и прво што осетив беше миризба на скара во мојот стан.Беше околу 3.часот по полноќ,т.е. 3 и нешто(и ова имало некоја врска во овие вакви појави,не е случајно тоа време).Се погледнавме со девојка ми и одиме накај кујна,од каде доаѓаше мирисот и ринглата каде стоеше тенџерето со батаците беше вклучена на максимум,а батаците си се крчкаа како да беа пуштени пред 5 мин(остајте вие батаци во масло на максимум пуштена рингла и видете што ќе се случи за еден час,а не за три часа колку што бев излезен од дома-во случај да си помислите дека сум ја заборавил ринглата вклучена пред да излезам,јас шпоретот дента воопшто не го ни користев).Си признавам,се уплашив најмногу што можам,ја исклучив ринглата и таа вечер спиев во кола на паркингот кај Александар Палас:(

После тоа мајка ми палеше во собата темјан,околу две недели и сите паранормални појави ги снема.Дури и чудно ми е како човек е во состојба да ги голтне свесно,т.е.игнорира такви запрепастувачки феномени и да си продужи со животот и да остане нормален.Но,кога и да се сетам на тоа ме полазуваат морници и не би сакал повторно да ми се случи.

Ај сега некој од форумов нека ми одговори дали слушал експирации во собата и за што би можело да се работи.
WOW. Оваква случка има напишано на првите страни ако не се лажам.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Кико те чекал со женскати да дојдете и да праите тројка , во меѓувреме ги видел батаците пошто веќе биле оладени батаците решил да ги подгрее а воедно и да ја подготви ринглата за натамошните случувања, нај веројатно ти се криел под кревет затоа си слушал дишење.
Мистеријата решена.(y)
Од сега ќе му ебем матер, ќе оставам намирници на работна маса пред да си легнам.
Кога ќе станам се надевам дека ќе има спремно доручек и ручек,ако треба и во тавче ќе му ги оставам само да бидат зготвени кога ќе станам,ако не спреми кога ќе го извлечам од под кревет му еба господ мајката:pos:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.135
Поени од реакции
25.669
Прва година средно баш први септември на најпрвиот час воопшто. Никогаш претходно немав влезено во таа училница, ама кога влегов ја знаев до детали како многу пати да сум бил таму. После прв час на пауза како договорени почнавме да се поздравуваме еден со друг и да се запознаваме она-Здраво јас сум тој и тој. После 5-6 запознавања ми дојде еден од соучениците кој дефинитивно го немав запознаено претходно ама ми беше познат како да го знам цел живот онака до детали висина, физиономија на лице дури и како беше облечен тој ден се уклапаше со нешто што претходно или го имам видено или сонувано. Знаев дека ќе каже дека се вика Владимир уште пред тој да го каже тоа. Ова додуша може е повеќе за темата дежаву отколку натприродни работи.

A

AnFem

Гостин
Прва година средно баш први септември на најпрвиот час воопшто. Никогаш претходно немав влезено во таа училница, ама кога влегов ја знаев до детали како многу пати да сум бил таму. После прв час на пауза како договорени почнавме да се поздравуваме еден со друг и да се запознаваме она-Здраво јас сум тој и тој. После 5-6 запознавања ми дојде еден од соучениците кој дефинитивно го немав запознаено претходно ама ми беше познат како да го знам цел живот онака до детали висина, физиономија на лице дури и како беше облечен тој ден се уклапаше со нешто што претходно или го имам видено или сонувано. Знаев дека ќе каже дека се вика Владимир уште пред тој да го каже тоа. Ова додуша може е повеќе за темата дежаву отколку натприродни работи.
Истово ми се случи и мене со личност од форум. Само што јас не го погодив името... Другото го знаев без да ми биде кажано.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Кои фантазери ги има на форумот,овие повеќе од пола се измислени.Може хорор филм да снимаме.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Кои фантазери ги има на форумот,овие повеќе од пола се измислени.Може хорор филм да снимаме.
Ај да снимиме: Кајгана формув ви представува
Хорор филм инспириран од главната тема за наптриродни случувања(паранормални случувања)
Текстот е од: Сите членови на форумот кои пишале на темата
Идејата е од: Неколку форумџии
Буџет: Владата на р.македонија.................
хаххахаха веќе реализирав :P

Член од
1 јули 2012
Мислења
21
Поени од реакции
16
Полагав усен испит кај еден професор кој прилично богами е еден од најстрогите што сум ги сретнал.
Додека ми даваше прашања ги да ги запишам, ми препорача добро да обврнам големо внимание, и после неколку неколку минути излезе и рече дека ќе се врати за 5 минути.Во истиот момент ме фати една мозочна блокада и топло струење по телото како да сум обвиткан во три ќебиња и се почустував беспомоше и за момент неможев да земам воздух.
После неколку секунди разгледав наоколу и ја видов иконата на свети Ѓорѓија и ја видов како ја убива ламјаата(ако сте ја виделе иконата сигурно ќе знаете) и одеднаш почуствував неверојатна смиреност и една насмевка која ми даде моќ да се соочам со предизвикот кој ми претстои.
Фала ти батко Ѓорѓија

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Абе знаеш јас вчера бев до продавница и ја гледам Анџелина Џоли ме моли да ја бацам, ја онака defuq која сењачка, се вртам го гледам Пред Пит ме моли да го вработам чистач кај мене. Излевам од продавница го гледам биеберот моли за афтограм од мене, тоа е што ќе праиш.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Еден период некаде 2001 еден другар се вработи во еден бар што го држеше еден локален мафиозо (Бог душа да му прости) и многу пати му одев наутро за да му удрам рекет по едно кафе и на муабет.
Во тие неколку месеци додека бев без работа и одев таму, се запознав со голем дел од таа фела во градот и кога ќе дојдеше некој другар на газдата многу пати седнуваше со нас на шанк за друштво, додека почекуваше некој или пак го пиеше кафето утринско.
Низ муабети голем дел од тој еснаф својот занает го печеле во странство или пак поминале одреден дел таму на одредено време, многу пати и против своја волја во одредени институции и ми кажувале гафови за случки од работата.
Кога го прочитав твојот текст се сетив на еден совет од еден од нив (Бог душа да му прости) кој кажуваше за времето поминато во Австрија и кога го печел занаетот со тоа што проверувал во становите таму да не му останало нешто вишок финансии, злато и слични работи што не му требаат на станарите пошто не ги носат со нив.
Покрај златните совети дека никогаш не се влегува на први кат од причина што скоро секогаш има аларм и од причина што поминуваат најмногу луѓе тука, па се до советите дека во книгите и библиотеката е во најголем случај богатството кажа интересна работа.
Секогаш кога ќе влезиш прво што ќе направиш е отвори го фрижидерот, извади на масата јадење, касни малку и продолжи со работата.
Во случај ако нешто тргни наопаку, ова знае да биде олеснителна околност.

M

Muranyi

Гостин
Секогаш кога ќе влезиш прво што ќе направиш е отвори го фрижидерот, извади на масата јадење, касни малку и продолжи со работата.
Во случај ако нешто тргни наопаку, ова знае да биде олеснителна околност.
Е ова е веќе за "народни деветини":D

Марфи има елаборирано за ова,а неговите закони не ни одат во прилог .Вели дека ако нешто решило да тргне наопаку,ќе тргне секако.Дури оди подалеку,вели дека доколку повеќе работи можат да тргнат наопаку,ќе се случи тоа што предизвикува најмногу штета.Не знам дали пишал нешто за олеснителната околност,штом веќе ја спомна,но познавајќи го,немам простор да бидам оптимист.

Член од
28 септември 2013
Мислења
31
Поени од реакции
34
Не верувам во натприродното. Верувам дека денес егзактните науки предводени од прогресот за сето ова нашле или сеуште трагаат по логично објаснение.
Меѓутоа ова е нешто кое пробувам веќе неколку месеци да си го објаснам и не наоѓам никаква логичност.

Значи да скратам прича..
Една вечер касно, дома кај мене бевме собрани друштво, и нели рандом седиме се зафркаваме, и одеднаш ми ѕвони домашниот телефон. Се јавувам, нормално а од другата страна на почетокот не се слушаше ништо.
За краток период од неколку секунди следеа некакви тивки чудни, по малку морбидни искриволочени звуци како нешто да се крши, пропаѓа, кои постепено се засилуваа, а глас никаков.
Бидејки бевме собрани многу души, а искрено никој не верува во горенаведеното почнавме да си тераме сеир дур јас истовремено ја држев слушалката на спикер за да може да чујат и тие бидејки добив впечаток дека некој сака да си игра мајтап со мене.
После минута-две од прилика, чувме уште по морбидно вознемирен женски глас кој зборуваше со испрекинување. Сешто успеав да чујам беше ,,те молам затвори'' Но, секако не го сторив тоа под сугестија на другариве.
Па, така дур траеше краткиот молк а ние бевме во исчекување, одненадеж како што седевме во дневната кај мене, трите прозорци зад нас се отворија со рапидна брзина, со што се чу огромен тресок, а електричните апарати и чешмите почнаа да се вклучуваат и исклучуваат, неизменично. Светилките трепереа, додека сите во паника почнаа да врискаат и да се движат кон излезната врата од мојот стан, дур јас стоев здрвена без никаква реакција.
Откако некако се потсобравме од неколку минутното трауматичното доживување, дел од другариве ми кажаа дека зад мене виделе некој црн ентитет со шапка на главата, кој стоел цело време дур траел настанов.
Мислев дека не ја кажуваат вистината, бидејки беа сите во паника ама нема везе...

Арно ама, за иронијата да биди поголема, следниот ден фино лепо сабајлечки си отидов во македонски телефонски комуникации со барање до вработените да ги верификуваат сите телефонски повици, (појдовни и дојдовни), со тоа што особено ги замолив, доколку се во можност да обрнат внимание на вчерашниот повик кој се случи околу 11 часот пред полноќ. Се со цел да видам во што е проблемот.
Може нема да ви се верува кога ми рекоа дека од тој ден нема регистрирано никаков дојдовен повик на идентификаторот, па дури ниту кај нив. :cautious:

Е тогаш крвта ми се замрзна, онака вистински.
Не можев да се приберам станав бледа како крпа и им се јавив на моите кои за тоа време беа на пат, им го раскажав настанов во кој не знам колку веруваа, но од тој ден натаму не е дека се гледам со доза на неверување и скептицизам.

Некои од вас ќе речат промаја, или од услугите на користење водовод и електрична енергија имало проблем па се коинцидентно се погодило во ист момент. Но, јас не мислам дека е така. Прво, бидејки беше зима, (нема шанси да имаше промаја), се беше затворено кај мене дома, пошто логично е дека е ладно. А второ немавме уклучено ниту еден електричен апарат или чешма...

Kajgana Shop

На врв Bottom