Вистината за ЕУ која се премолчува

Член од
24 април 2008
Мислења
11.073
Поени од реакции
12.623
Бидејќи три од останатите твои коментари се само на место (зошто другите се надвор од темата) ќе се задржам на нив.Прво, јас воопшто не сум контрадикторен ти ја започна прв дискусијата за внатрешните проблеми, кога почна да говориш за рејтингот на партијата на Меркел и за промените што се одвиваат во нејзиниот коалициски блок.Затоа и напишав, ако веќе толку сакаш да говориш за германските внатрешни проблеми што не објасниш малку денеска на пример до каде е стигната младината во Русија, за политичките собири пред Кремљ којшто се одржуваа неодамна и така натаму.А друго, навистина сакав нешто да те прашам: ако навистина не те интересираат внатрешните проблеми во Германија тогаш зошто одиш до толку детално за внатрешната состојба во Германија каква е и што е?Уште да напишеше нешто за Салафистите добро ќе беше. Кој е сега контрадикторен: јас или ти?
Друго, ти како го гледаш Жириновски тоа си е твое лично гледање на работите, исто како што е и моево за Меркел нели?Но, кога веќе говориме за способни политичари, руските политичари можат вода да им носат на германските и тоа во пластични канчиња зза кисело млеко.Самото руско општество може вода да му носи на германското (иако ова не е исто така сјајно) во однос на право на слободно изразување итн.
Како најголем пример (бидејќи толку добро си запознаен со внатрешните проблеми на Германија) ќе ти го посочам следниов проблем: Што се случи со поранешниот претседател на Германија кога му ја открија аферата за кредитчето?Даде отказ? Да. Им се закануваше на медиумите? Да.Што се случи после тоа? Медиумите ги открија пак неговите уцени и ниту еден медиум не беше затворен во Германија.Ниту еден!И никој не страдаше.А што се случи со Вулф?Си даде оставка.
Најголем пример за тоа како функционира тоа општество таму?Во Русија што имаме?Дали Владимир Путин досега даде оставка зошто се знаеше дека неговите избори беа фалсификувани? Не.Тоа нема ни да го гледаш.

Тоа сакам да ти го потенцирам јас, руските политичари и нивното општество се нула спрема германското.Ти можеш до утре да ми посочуваш способни и непристрани руски политичари, но сегашноста е таква што мене ми дозволува да го кажам следново: Германија е далеку подобра од Русија.А и од сите земји во Европа.
Германците не се совршени тука си во право, но кога веќе правиме споредба за тоа дали германските се подобро од руските политичари во водење држава или обратно, слободно ќе ти споменам дека се германските.Без двоумење.
Ти благодарам за посочените примери за превземање на одговорност кај германските политичари.

Точно, во Германија, Вулф си поднесе оставка, а во Русија е сосема друга приказна.

Ти си тој кој прв почна со споредбата на Меркел со руските политичари, а јас само спомнав дека нејзината партија, Христијанско Демократската Унија на Германија, само трпи порази на изборите во Германија изминативе година дена, што според моето лично мислење, доволно говори дека Меркел повеќе не е на ниво за функцијата која ја извршува во Германија, но јас не сум граѓанин на Германија, а Германците се тие кои на наредните редовни парламентарни избори во Германија во периодот од 1 септември 2013 до 27 октомври 2013 ќе пресудат дали Меркел заслужува нов мандат или не и ќе те замолам да се вратиме на темата - Вистината за ЕУ која се премолчува.

Јас спомнав дека Меркел се покажа и докажа себеси како антидемократка со тоа што отворено и јавно се спротивставува на било каков обид за распишување на референдуми во државите свињи PIGS (Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија) на кои граѓаните на тие држави би гласале за или против прифаќање на мерките за штедење.

Ти велиш дека мерките за штедење им овозможиле на Германците да останат на врвот, но Германија не е дел од државите свињи PIGS, а Грција од друга страна е една од државите свињи PIGS и тоа најзагрозена од мерките за штедење и доколку продолжи со ваквите мерки за штедење, до крајот на оваа деценија, што во превод значи во наредните 8 (ОСУМ) години, нема да има ама баш никаков економски раст.

Да ги оставиме Меркел и Германија настрана, и да ги игнорираме на кратко своите ставови за мерките за штедење (кои ги предлага ЕУ, но во главно се форсирани од страна на Германија), дали се во ред или не се во ред, те молам објасни:

Дали државите свињи PIGS (Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија) треба да распишат референдуми на кои нивните граѓани би гласале за прифаќање или за одбивање на мерките за штедење предложени од ЕУ ?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Значи се согласуваме, секој да си прима согласно со своите способности, а не согласно со своите потреби.

Ако македонските производи се конкурентни на странските пазари, тогаш ќе има заработувачка, во спротивно, ќе нема заработувачка.

ЕУ и фрла пари на Грција за да гејците примаат социјална помош, плати и пензии согласно со своите потреби, а не согласно со своите способности, така да, ЕУ и евро-зоната не се баш транспарентни и демократски какви што медиумите ги претставуваат.
Царината затоа е измислена - твоите производи които сакаш да ги увезиш да не са конкурентни след като платиш царина.
ЕУ не е фрлима пари во Грциja. Се уште мешаш баби и жаби. ЕУ и еврозона са две различни работи. Пари фрла еврозоната.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.073
Поени од реакции
12.623
Царината затоа е измислена - твоите производи които сакаш да ги увезиш да не са конкурентни след като платиш царина.
ЕУ не е фрлима пари во Грциja. Се уште мешаш баби и жаби. ЕУ и еврозона са две различни работи. Пари фрла еврозоната.
Те молам поштеди ме од бирократските приказни.

Членството во ЕУ за идните членки сега е условено со потпишување, ратификување и имплементирање на Лисабонскиот договор и со задолжително зачленување во евро-зоната, што ги прави ЕУ и евро-зоната врзани една за друга.

Дали парите доаѓаат од ЕУ или од нејзиниот производ евро-зоната е најмалку важно, факт е тоа дека парите се фрлаат во воздух.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Те молам поштеди ме од бирократските приказни.

Членството во ЕУ за идните членки сега е условено со потпишување, ратификување и имплементирање на Лисабонскиот договор и со задолжително зачленување во евро-зоната, што ги прави ЕУ и евро-зоната врзани една за друга.

Дали парите доаѓаат од ЕУ или од нејзиниот производ евро-зоната е најмалку важно, факт е тоа дека парите се фрлаат во воздух.
Молам ти се,поштеди ме от невежество. Подпишуване на Лисабонски договор и еврозона са многу различни работи, задолжуваш се кога си готов, тоа може да е после 100 години. Нема временски период.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.073
Поени од реакции
12.623
Молам ти се,поштеди ме от невежество. Подпишуване на Лисабонски договор и еврозона са многу различни работи, задолжуваш се кога си готов, тоа може да е после 100 години. Нема временски период.
Точно, придружувањето на евро-зоната не е одредени со обврзувачки рок, но останува фактот дека е услов за членство во ЕУ, со што се враќаме на тоа што веќе го спомнав - дека ЕУ и евро-зоната се врзани една за друга.

B

Borg_Drone

Гостин
Ти благодарам за посочените примери за превземање на одговорност кај германските политичари.

Точно, во Германија, Вулф си поднесе оставка, а во Русија е сосема друга приказна.

Ти си тој кој прв почна со споредбата на Меркел со руските политичари, а јас само спомнав дека нејзината партија, Христијанско Демократската Унија на Германија, само трпи порази на изборите во Германија изминативе година дена, што според моето лично мислење, доволно говори дека Меркел повеќе не е на ниво за функцијата која ја извршува во Германија, но јас не сум граѓанин на Германија, а Германците се тие кои на наредните редовни парламентарни избори во Германија во периодот од 1 септември 2013 до 27 октомври 2013 ќе пресудат дали Меркел заслужува нов мандат или не и ќе те замолам да се вратиме на темата - Вистината за ЕУ која се премолчува.

Јас спомнав дека Меркел се покажа и докажа себеси како антидемократка со тоа што отворено и јавно се спротивставува на било каков обид за распишување на референдуми во државите свињи PIGS (Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија) на кои граѓаните на тие држави би гласале за или против прифаќање на мерките за штедење.

Ти велиш дека мерките за штедење им овозможиле на Германците да останат на врвот, но Германија не е дел од државите свињи PIGS, а Грција од друга страна е една од државите свињи PIGS и тоа најзагрозена од мерките за штедење и доколку продолжи со ваквите мерки за штедење, до крајот на оваа деценија, што во превод значи во наредните 8 (ОСУМ) години, нема да има ама баш никаков економски раст.

Да ги оставиме Меркел и Германија настрана, и да ги игнорираме на кратко своите ставови за мерките за штедење (кои ги предлага ЕУ, но во главно се форсирани од страна на Германија), дали се во ред или не се во ред, те молам објасни:

Дали државите свињи PIGS (Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија) треба да распишат референдуми на кои нивните граѓани би гласале за прифаќање или за одбивање на мерките за штедење предложени од ЕУ ?
Па пријателе некој кој трошел уште од воведување на еврото во 2001 година малку повеќе скришно (т.е. крадел) сега и ќе мора да штеди.Ова се однесува конкретно на Грција, зошто Грција највеќе ги влоши работите во еврозоната.Јас сум на темата пријателе, вие посочивте со прст кон Меркел и кон Германија јас само дадов слика на тоа како изгледа една Германија а како изгледа татковината на телевизијата која покажува што знае а што не знае Меркел.
Конкретно моите коментари се однесуваа на работите што ги покажува краткото клипче со Меркел.
Ако говориме конкретно за Меркел ќе и дојде и на неа времето и ќе си замине, никој не е вечен тоа е нормално во секоја земја.
Инаку за тоа што Германија е повеќе заложена за штедење отколку за вложување во инфраструктурата како што сака да направи.Германија бара зголемување на растот на економијата но не со нови долгови.Обама на пример сега на неодамнешната средба во кампот Дејвид бараше од Меркел да се откаже од програмата за штедење, но исто така и побара растот на економијата во ЕУ да не биде присилен преку задолжување т.е. вложување во нови проекти во областа на инфраструктурата и пак тука Меркел победи на дипломатско ниво.На Обама му гори под нозете поради изборите што се приближуваат, но пак го потврди за правилно тоа што го тврди Меркел цело време.Друго, зошто да нема раст германската економија?Индустријата им овозможува раст и тоа особено извозот.Дури и статистичарите велат дека полека но сигурно растот на германската економија се зголемува:
Der starke Außenhandel hat die deutsche Wirtschaft zum Jahresanfang wieder auf Wachstumskurs gebracht. Gegenüber dem Vorquartal stieg das Bruttoinlandsprodukt (BIP) preis-, saison- und kalenderbereinigt um 0,5 Prozent, wie das Statistische Bundesamt in Wiesbaden mitteilte. Damit ist die deutsche Konjunktur nach der Delle zum Jahresende wieder überraschend rasant gewachsen. Im Schlussquartal 2011 hatte es für das deutsche BIP mit einem Minus von 0,2 Prozent den ersten kleinen Dämpfer seit der Wirtschaftskrise 2009 gegeben.
"Positive Impulse kamen vor allem von den Exporten", schrieben die Statistiker. Die Ausfuhr von Waren und Dienstleistungen legte um 1,7 Prozent zu. Die privaten Konsumausgaben wuchsen um 0,4 Prozent, während der Staat 0,2 Prozent mehr konsumierte. Dadurch wurden schrumpfende Investitionen mehr als ausgeglichen. Die Unternehmen gaben 0,8 Prozent weniger für Ausrüstungen wie Maschinen, Geräte und Fahrzeuge aus. Grund könnte der Wintereinbruch im Februar gewesen sein.
Wegen des starken Jahresauftakts gehen die meisten Experten davon aus, dass Deutschland im Gesamtjahr um mehr als ein Prozent wachsen wird. Bisher rechnet die Bundesregierung mit einem Anstieg der Wirtschaftsleistung in 2012 von 0,7 Prozent.
http://www.dw.de/dw/article/0,,15973224,00.html

Ти велиш дека ако продолжи Германија вака дека нема да бележи ама баш никаков раст понатаму, што по твоја логика ако одиме од година в година растот треба да се намалува.Е како тука економистиве тврдат дека растот ќе се зголеми и тоа во 2012 за повеќе од еден процент?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.073
Поени од реакции
12.623
Па пријателе некој кој трошел уште од воведување на еврото во 2001 година малку повеќе скришно (т.е. крадел) сега и ќе мора да штеди.Ова се однесува конкретно на Грција, зошто Грција највеќе ги влоши работите во еврозоната.Јас сум на темата пријателе, вие посочивте со прст кон Меркел и кон Германија јас само дадов слика на тоа како изгледа една Германија а како изгледа татковината на телевизијата која покажува што знае а што не знае Меркел.
Конкретно моите коментари се однесуваа на работите што ги покажува краткото клипче со Меркел.
Ако говориме конкретно за Меркел ќе и дојде и на неа времето и ќе си замине, никој не е вечен тоа е нормално во секоја земја.
Инаку за тоа што Германија е повеќе заложена за штедење отколку за вложување во инфраструктурата како што сака да направи.Германија бара зголемување на растот на економијата но не со нови долгови.Обама на пример сега на неодамнешната средба во кампот Дејвид бараше од Меркел да се откаже од програмата за штедење, но исто така и побара растот на економијата во ЕУ да не биде присилен преку задолжување т.е. вложување во нови проекти во областа на инфраструктурата и пак тука Меркел победи на дипломатско ниво.На Обама му гори под нозете поради изборите што се приближуваат, но пак го потврди за правилно тоа што го тврди Меркел цело време.Друго, зошто да нема раст германската економија?Индустријата им овозможува раст и тоа особено извозот.Дури и статистичарите велат дека полека но сигурно растот на германската економија се зголемува:

http://www.dw.de/dw/article/0,,15973224,00.html

Ти велиш дека ако продолжи Германија вака дека нема да бележи ама баш никаков раст понатаму, што по твоја логика од година в година растот треба да се намалува.Е како тука економистиве тврдат дека растот е зголемен и тоа во 2012 за повеќе од еден процент?
Очигледно си брзал со коментарот и не си ги прочитал внимателно моите коментари.

Јас воопшто не спомнав дека Германија нема да забележи никаков економски раст доколку продолжи со мерките за штедење, туку спомнав дека Грција како најзагрозена држава од државите свињи PIGS (Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија), поради мерките за штедење, предвидено е да нема ама баш никаков економски раст во наредните 8 години.

Обама и Меркел не се предмет на дискусија во оваа тема, затоа и не планирам да дадам коментари за нив.

Не ми одговори на прашањето:

Дали се согласуваш во државите свињи PIGS (Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија) да се распишат референдуми на кои граѓаните на тие држави ќе гласаат за или против мерките за штедење ?

B

Borg_Drone

Гостин
Очигледно си брзал со коментарот и не си ги прочитал внимателно моите коментари.

Јас во ниту еден момент не спомнав дека Германија нема да забележи никаков економски раст доколку продолжи со мерките за штедење, туку спомнав дека Грција како најзагрозена држава од државите свињи PIGS (Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија), поради мерките за штедење, предвидено е да нема ама баш никаков економски раст во наредните 8 години.

Дали се согласуваш во државите свињи PIGS (Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија) да се распишат референдуми на кои граѓаните на тие држави ќе гласаат за или против мерките за штедење ?

Обама и Меркел не се предмет на дискусија во оваа тема, затоа и не планирам да дадам коментари за нив.
Добро, тоа е веќе друго имаш право сум избрзал.
А што се однесува до референдумите.Тоа си е основно демократско право на секоја држава.Но, да се гласа на референдумот пример против мерките за штедење (еве да речеме во Грција) тоа можеби и ќе доведе до распад на ЕУ и силно ќе биде погодена и Германија а и останатите моќни земји во таа унија, но нема да бидат уништени.Повеќе ќе бидат уништени помаливе земји кои се сега во моментов должници.Што значи ако не ги прифатат мерките (а така изгледа) ќе си потпишат Грците смртна казна.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Точно, придружувањето на евро-зоната не е одредени со обврзувачки рок, но останува фактот дека е услов за членство во ЕУ, со што се враќаме на тоа што веќе го спомнав - дека ЕУ и евро-зоната се врзани една за друга.
Кое е услов? Ти дали си свестен што зборуваш?! Нема врменски рок во коjто мора да приемиш еврото. Тоа прави твоето задолжение само на хартиja.Ти можеш НИКОГА да не влезеш.
ЕУ постоеше и без еврозона.
--- надополнето: 27 мај 2012 во 17:22 ---

Јас воопшто не спомнав дека Германија нема да забележи никаков економски раст доколку продолжи со мерките за штедење, туку спомнав дека Грција како најзагрозена држава од државите свињи PIGS (Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија), поради мерките за штедење, предвидено е да нема ама баш никаков економски раст во наредните 8 години.

Коj ти гарантира,дека ке ги почитуват мерките за штедене? Ако си вратат драхмата? Ке паднат силно ,но бргу ке се вратат ком разстеж на икономиката.
Прво во тиja држави да изведат референдум и да прашат лугето како ке вратиме заемите, па после да ги прашат на референдум за или против штедене.

B

Borg_Drone

Гостин
Кое е услов? Ти дали си свестен што зборуваш?! Нема врменски рок во коjто мора да приемиш еврото. Тоа прави твоето задолжение само на хартиja.Ти можеш НИКОГА да не влезеш.
--- надополнето: 27 мај 2012 во 17:22 ---

Коj ти гарантира,дека ке ги почитуват мерките за штедене? Ако си вратат драхмата? Ке паднат силно ,но бргу ке се вратат ком разстеж на икономиката.
Прво во тиja држави да изведат референдум и да прашат лугето како ке вратиме заемите, па после да ги прашат на референдум за или против штедене.
Е за враќањето на заемите тек тогаш ќе биде зафрканто.Тогаш не им бега на Грците нивното поливање со врел катран.
Јас сум велел не ја сакам унијата, ама сега говорам од гледна точка на Грк; не би се осмелил да гласам „против“ мерките за штедење.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376

Значи се задолжиле, сега треба да ги враќаат парите, а за да ги вратат треба да штедат. Алтернативата е да прогласат банкрот и парите да не ги вратат.
Тоа е исто како јас да земам од тебе пари и потоа не ти ги враќам, затоа што и понатаму сакам да живеам раскошно т.е. не сакам да штедам.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Е за враќањето на заемите тек тогаш ќе биде зафрканто.Тогаш не им бега на Грците нивното поливање со врел катран.
Јас сум велел не ја сакам унијата, ама сега говорам од гледна точка на Грк; не би се осмелил да гласам „против“ мерките за штедење.
Ципрас jaсно рече - ако запрете финансирането и ние сме на власт- заборавете за дадените ни пари. Нема и да ги вракjaме.
Еве вчера Лагард рече - повеке ме е жал за децата во Африка, отколкото на грците,кои треба да си вратат заемите.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.073
Поени од реакции
12.623
Добро, тоа е веќе друго имаш право сум избрзал.
А што се однесува до референдумите.Тоа си е основно демократско право на секоја држава.Но, да се гласа на референдумот пример против мерките за штедење (еве да речеме во Грција) тоа можеби и ќе доведе до распад на ЕУ и силно ќе биде погодена и Германија а и останатите моќни земји во таа унија, но нема да бидат уништени.Повеќе ќе бидат уништени помаливе земји кои се сега во моментов должници.Што значи ако не ги прифатат мерките (а така изгледа) ќе си потпишат Грците смртна казна.
Значи во основа ти не се согласуваш за одржување на референдуми во државите свињи PIGS (Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија) на кои граѓаните на тие држави би гласале за или против мерките за штедење, но истовремено немаш ништо против, тоа е доволно за мене за да прифатам дека сепак си на страната на демократијата иако Меркел очигледно не е.

А за последиците од евентуалното отфрлување на мерките за штедење од страна на државите свињи PIGS, тоа си е веќе друга приказна, а ние веќе еднаш имаме поминато низ такво сценарио изминативе 22 години со распаѓањето на Југославија, криминалната приватизација, стечајот, банкротирањето и рушењето на бројни македонски фабрики, а гејците и немаат баш некоја масовна индустрија, точно, евентуалниот банкрот на Грција и евентуалното излегување на Грција од евро-зоната само ќе ги потресе државите членки на евро-зоната, но нема да ги уништи, а тоа што помалите држави, односно државите кои повеќе се задолжиле, ќе трпат потешки последици, тоа си е веќе резултат на нивните лидери кои ги довеле до таквото дереџе.

Ќе повторам, знам дека државите членки на ЕУ кои не се држави членки и на евро-зоната можат никогаш да не влезат во евро-зоната, но сепак како што велиш, на хартија се обврзуваш да се придружиш на евро-зоната и знам дека ЕУ постоеше и без евро-зоната.

Но те молам поправи ме доколку грешам, но дали не е Бугарија, како една од најновите држави членки на ЕУ, обврзана да се придружи во евро-зоната заклучно со јануари 2015 ?

Доколку грешам, прими го моето извинување.

А што се однесува до мерките за штедење, како што во повеќе наврати имам спомнато на форумов, демократијата и интересите на народот секогаш треба да се на прво место, а интересите на државата и на банките на второ место.

Јас лично воопшто немам доверба во гејците дека ќе си ги вратат своите долгови доколку на референдум ги отфрлат мерките за штедење и доколку прогласат банкрот и излезат од евро-зоната, но сепак тоа останува нивна слобода и нивно право да одлучуваат во кој правец ќе се движат.

Е па тоа е разликата помеѓу луѓе кои се подготвени и луѓе кои не се подготвени да се соочат со сопствените грешки и со грешките на своите предци, како што и гејецот европратеник му признава на британскиот европратеник Најџел Фараж во наредниов клип.

Ние Македонците скапо ги плативме долговите од поранешна Југославија, но еве, живи сме, постоиме и имаме колкав-толкав, сепак имаме барем некаков економски раст, ова што ни се случува сега е само последица на нашите грешки и на грешките на нашите предци.

На крајот на краиштата, и Велика Британија се нашла во тешка економска криза после Втората Светска Војна, иако извојувала победа во истата таа војна.

Значи се задолжиле, сега треба да ги враќаат парите, а за да ги вратат треба да штедат. Алтернативата е да прогласат банкрот и парите да не ги вратат.
Тоа е исто како јас да земам од тебе пари и потоа не ти ги враќам, затоа што и понатаму сакам да живеам раскошно т.е. не сакам да штедам.
И тоа си е твое право, ти нема да ми ги исплатиш твоите долгови кон мене, а јас за возврат нема во иднина да ги позајмувам пари на тебе, затоа задолжувањето е меч со две острици.

Ципрас jaсно рече - ако запрете финансирането и ние сме на власт- заборавете за дадените ни пари. Нема и да ги вракjaме.
Еве вчера Лагард рече - повеке ме е жал за децата во Африка, отколкото на грците,кои треба да си вратат заемите.
Лично и на мене ми е повеќе жал за децата во Африка, отколку за гејците.

Но како што веќе спомнав, и тоа е право на гејците, еднострано да си ги отпишат долговите и да се соочат со последиците од сопствените постапки, понекогаш помислувам дека намерно сакаат да глумат дека сакаат да останат во евро-зоната, само со цел да соберат што е можно повеќе пари, па да прогласат банкрот, да излезат од евро-зоната, па потоа да ги извадат драхмите од под душеци.

На крајот на краиштата, гејците го изградиле тројанскиот коњ, итри се.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ќе повторам, знам дека државите членки на ЕУ кои не се држави членки и на евро-зоната можат никогаш да не влезат во евро-зоната, но сепак како што велиш, на хартија се обврзуваш да се придружиш на евро-зоната и знам дека ЕУ постоеше и без евро-зоната.

Но те молам поправи ме доколку грешам, но дали не е Бугарија, како една од најновите држави членки на ЕУ, обврзана да се придружи во евро-зоната заклучно со јануари 2015 ?

Доколку грешам, прими го моето извинување.

А што се однесува до мерките за штедење, како што во повеќе наврати имам спомнато на форумов, демократијата и интересите на народот секогаш треба да се на прво место, а интересите на државата и на банките на второ место.

Јас лично воопшто немам доверба во гејците дека ќе си ги вратат своите долгови доколку на референдум ги отфрлат мерките за штедење и доколку прогласат банкрот и излезат од евро-зоната, но сепак тоа останува нивна слобода и нивно право да одлучуваат во кој правец ќе се движат.
Ако го знаеш се тоа, тогава за што зборуваме уште?
Не, нема точен датум во коj мора да се придрумиме ком еврозоната. Има критериуми на кои треба да отговараш, но нема точен датум.
Наjлесниот начин на един народ да се казни сам себе е на референдум, но тоа не прави референдумот како инструмент за демократиja понедемократски.
Интересот на народот може да са да има смртна казна, интересот на народот е и да има 5 месеци одмор,но тоа не е реално, затоа не само интересот на народот е битен,а дали тоа е нормално да се деси. Да не заборавиме,дека и Хитлер доjде демократски на власт и тоа беше интересот на германците, па знаеме како заврши се.

Лично и на мене ми е повеќе жал за децата во Африка, отколку за гејците.

Но како што веќе спомнав, и тоа е право на гејците, еднострано да си ги отпишат долговите и да се соочат со последиците од сопствените постапки, понекогаш помислувам дека намерно сакаат да глумат дека сакаат да останат во евро-зоната, само со цел да соберат што е можно повеќе пари, па да прогласат банкрот, да излезат од евро-зоната, па потоа да ги извадат драхмите од под душеци.

На крајот на краиштата, гејците го изградиле тројанскиот коњ, итри се.
И мене ме интересира повеке децата во Африка. Овде има една речица - лаком гас, крв сере.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.073
Поени од реакции
12.623
Ако го знаеш се тоа, тогава за што зборуваме уште?
Не, нема точен датум во коj мора да се придрумиме ком еврозоната. Има критериуми на кои треба да отговараш, но нема точен датум.
Наjлесниот начин на един народ да се казни сам себе е на референдум, но тоа не прави референдумот како инструмент за демократиja понедемократски.
Интересот на народот може да са да има смртна казна, интересот на народот е и да има 5 месеци одмор,но тоа не е реално, затоа не само интересот на народот е битен,а дали тоа е нормално да се деси. Да не заборавиме,дека и Хитлер доjде демократски на власт и тоа беше интересот на германците, па знаеме како заврши се.
Е па и во 2011 во Европскиот Парламент имаше дебата во која еден германски професор спомна дека токму ваквите мерки за штедење предизвикале огромно незадоволство во Германија на почетокот на 1930-те години, што на крајот резултирало со доаѓањето на Хитлер и на нацистите на власт во Германија.

Случајно или не, на неодамнешните парламентарни избори во Грција, неонацистите освоија 21 пратеничко место, токму во време кога се спроведуваат ваквите мерки за штедење.

А еве што истите тие неонацисти ветуваат за време на сегашната изборна кампања во Грција, по повод идните парламентарни избори во Грција, кои треба да се одржат на 17 јуни 2012.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/balkan/zlatna-zora-grcija-ke-bide-kako-germanija-so-hitler

Златна Зора: Грција ќе биде како Германија со Хитлер

27.05.2012 - 17:06

Грција ќе биде како Германија во времето на Хитлер, изјави за хрватскиот весник „Вечерњи лист“ Насос Рандекакос, еден од лидерите на грчката крајнодесничарска партија „Златна зора“, која по последните избори освои 21 пратенички места.
Затоа, за да не се случи вакво сценарио во Грција, јас лично мислам дека најдобро за гејците ќе биде на референдум да гласаат за прифаќање или за отфрлување на мерките за штедење, а најсигурно ќе ги прифатат, бидејќи сигурно не сакаат да им се случува истото што ни се случува и на нас во Македонија, цените на енергенсите, на телекомуникациските услуги, па дури и на добар дел од прехранбените производи, не се баш согласно со македонските економски и социјални стандарди, а гејците сигурно не го сакаат тоа, поради што најсигурно би ги прифатиле мерките за штедење на референдум, но се додека не се одржи таков референдум, неонацистите ќе си ги имаат своите шанси да ги убедат гејците за да им ја дадат власта на демократски избори, кристално исто како што Хитлер и нацистите дошле на власт во Германија.

Kajgana Shop

На врв Bottom