Вие и кафето

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Мајка ми е зависник од кафе.Сабаље стане пие,на работа оди таму пие,на одмор на работа пак пие,си доаѓа дома пак пие,почне да работи нешто па пак пие,пред да легне да одмори пак пие,кога стане пак за на работа(оти оди двократно) пак пие,оди таму пак пие пред да си дојде од таму пак пие кога си дојде работи нешто пак пие и пред да си легне пак пие кафе.Понекогаш и повеќе,,,,паралелно со 1 кутија цигари на ден обавезно.Пробаше да го замени кафето да не пие толку,ама почна да пие многу газиран сок.

Член од
26 октомври 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
1.167
Потребни состојки:
  • 100 мл топло чоколадо
  • 50 мл еспресо
  • 50 мл млеко
  • шлаг
  • цимет
Начин на подготовка: Во широка шолја сипете го топлото чоколадо. Одозгора сипете го млекото и на крај еспресото. Шлагот нанесете го на врвот и декорирајте со малку цимет.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.572
Поени од реакции
22.285
Кафехолик сум ако може да се рече така. На сабајле по станувајне обавезно едно Неспрессо, оние што се ко капсули за машина. Преку ден пијам уште 2 кафиња, некојпат и поќе, претежно Нескафе, не мислам на тие десерти од кафич туку оние ко зрнцина што се продаваат, добро и јако ми е. А и исклучително црно ги пијам без млеко и шеќер. Едино ако излезам пијам макијато и со малце шеќер. Турко не обожавам баш ама и кафињата не чинат, ки знајт што им ставаат веќе да ти се одмили некојпат. Иначе за чудо кафето ми делува во смисла ме крева малце ко ќе имам потреба али можам и сега јако кафе да пијам и без проблем да заспијам. Голема предност е тоа :icon_mrgr:

T

tinkerbelll

Гостин
Уф, најдобри другари :) Немам комплекс да мора биде од таму и таму или вакво онакво, секакво си пијам. Насабајле турско или нес, а навечер избегнувам дека ми смета за спиење...

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Ne pijam kafe. Ednas u tri meseca, epten ako sum nekade otidena u stranstvo pa ete da probam nekoe kafe, inace jok..

H

HoT IcE

Гостин
Обавезно се дружам со кафица. Омилени ми се 3in1 од Jacobs, Nescafe, посебно оние со Милка.:love:
Пијам и турско, и ко ќе одам со пријатели на кафе си пијам макијато. Обично кафињата ги пијам со многу шеќер, но немора да значи, некогаш и без шеќер ги пијам.
Реално гледано, дома си пијам највеќе турско, и моите се кафехолици, така да Паскалин нон стоп се купува, пијам едно насабајле, попладне, а навечер избегнувам да пијам. Еве денес за првпат испив кафе на празен стомак, само што станав од спиење, инаку претходно го пиев после јадење секогаш.
Има денови кога поради немање време не успеам да испијам кафе, и самиот организам ми бара, ме фаќа криза за кафе, може да се каже дека сум зависен од кафица.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Кафето и јас...
Сврзани како рибата и водата.
Верни како сунѓерот Боб и Патрик.
Нераздвојни како двете страни на паричката.
Неуништливи како Киро и Македонија.
Телепатски поврзани како близнаци.
...
Вљубени како Јулија и Ромео.....

Се заебавам. Пијам само кога треба да останам буден а ми се спие. :)

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
моја рецепта:
100 грама пудинг од ванила или чоколада
се прај во 300 мл млеко+шејкер или ванили шејкер ако е чоколаден пудинго
се тура кафето(инстант кафе), се меша, одозгора малце циметче..мммм:love:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Наjнов рецепат:
3 лажички капучино (Нескафе)
топла вода
1 лажичка шеќер
чоколаден прелив
хопла / шлаг у спреj

Мешате капучиното со водата и шеќерот ... фап фап фап и одозгора ставате шлаг /хопла (ако е хопла jа матите со миксер) и наjодозгора чоколаден прелив.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Скоро секој ден пред тренинг .. кај 12 и 30 .. си седнувам едно макијатце .. вечерта ка ќе излезам уште едно ... :)

Член од
9 ноември 2012
Мислења
31
Поени од реакции
15
Tursko bez sheker 10 do 20 minuti otkako ke se razbudam :P
ako ne se napijam posabajle za edno pola saat do saat se pretvoram vo zombi I nemozam nisto da rabotam ni da mislam (osven ako sum nastinat/bolen)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Утрински пред идење на факс партија секс со филтер кафе,
попладневно една партија со нескафе,
и евентуално вечерно со маФијато и тоа е тоа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom