Крусер
Тотем Пума
- Член од
- 4 јули 2008
- Мислења
- 3.556
- Поени од реакции
- 1.612
Ако само вака можеш да дознаеш вакви работи, т.е. ако тој нема храброст/одлучност/доверба/што-и-да-е да ти каже во лице, тогаш имате проблем во комуникацијатаи таквата врска не може да преживее.Знам дека е грдо тоа што го шпијунирам, ама само вака можам да дознаам вакви работи... Значи тоа се мислеше на трева ? Во ред е тоа... само работава е што јас знам дека сеуште ..ретко тоа но знам дека зема табли од време на време, тој знајт дека ако ми кажит врскава наша ке бидит готова, а јас све ова го знам од фб... Ако му кажам дека знам све...тоа ке значит крај.. Како прво зошто јас му реков него, дека ако разберам дека правит нешто то ке значит крај... и еве разбрав благодарение на фб.. Го сакам и затоа кјутам... што да правам..мислите опасно е ? ке продолжит?
Најдобро да го седнеш и во лице да му кажеш дека си дознала преку ФБ за муабетите. Тој веројатно ќе се налути, може да ти се развика дека немаш право да го шпиунираш, дека неговите муабети се амо негови лични и ќе биде во право - твојот потег не е фер. Сепак, може да му кажеш дека се грижиш и дека не сакаш пак да фати дрога, дури ни ако се работи за трева (под услов да не сакаш да пуши трева). А може и да му кажеш дека трева е ок, ако мислиш дека е ок. Во секој случај, тој мисли дека секоја дрога е лоша, вклучувајќи ја и тревата, а таа веројатно му е потребна сега за сега дури целосно да се одвикне. Ова го претпоставувам, зашто не знам која е процедурата на целосното одвикнување.
Во секој случај, соочи се со него. Ако сака да ја прекине врската зашто мисли дека нема приватност поради твојот потег, пушти го да си оди - вината секако ќе биде твоја, но и негова, зашто не сакал да прифати дека тоа си го правела од грижа за него.
Во врската мора да има доверба, колку и да е тешка темата на разговор, во случајов дрога/трева.
Поздрав и со лесно.